Spotler
Publiceren van een e-mailing
Vanuit het hoofdkantoor stelt je een mailing op die je publiceert naar je franchisenemers. Zij kunnen vervolgens lokale content toevoegen en de mailing versturen naar hun doelgroep. In deze toepassing vertellen we je hoe je een mailing publiceert vanuit het hoofdaccount. 

Om het bericht dat je hebt opgesteld daadwerkelijk te versturen, zal het doorgezet moeten worden naar de subaccounts. Hier is de module “Publisher” voor bedoeld. Open de tab “Nieuwe publicatie” en doorloop de vier stappen van het stappenplan:

  1. Publicatie-eigenschappen bepalen
  2. Accounts selecteren
  3. Bericht selecteren
  4. Publicatie controleren
1. Publicatie-eigenschappen bepalen
In de eerste stap hoeft je alleen een naam aan de publicatie te geven. De naam is uitsluitend voor eigen herkenning in MailPlus en is dus niet zichtbaar voor de uiteindelijke lezers van het bericht.
2. Accounts selecteren
In stap twee selecteer je de subaccounts waarin de publicatie gedaan moet worden. Standaard staan alle subaccounts aangevinkt. Wil je niet naar alle accounts publiceren? Zet de vinkjes uit bij de betreffende accounts.
3. Bericht selecteren
Selecteer in stap 3 het bericht in het Message Center dat je wilt publiceren. Alleen berichten die in het Message Center de status 'Definitief' hebben, zijn te selecteren. Hierdoor voorkomt MailPlus dat je per ongeluk berichten publiceert die nog niet af zijn.
4. Publicatie controleren
In deze vierde en laatste stap controleer je de publicatie. Je ziet bij doelgroep staan of je naar alle subaccounts publiceert of een selectie ervan. Je kunt het bericht na publicatie automatisch laten archiveren.
Standaard wordt er een notificatie naar de gebruiker van het subaccount gestuurd, zodat deze gebruiker op de hoogte is van de nieuwe publicatie. Je kunt dit desgewenst uitzetten of nog een persoonlijke notitie bijvoegen. Het notificatiebericht ziet er als volgt uit:
De publicatie is voltooid. Meer weten welke stappen de ondernemer moet nemen voor een bericht? Lees het in het Spotler Help Center.
Volg ons
t f in
P i yt
DDMA Emerce 100 Kiyoh | 9.5