Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief WaakSaam: oktober 2022

Lees online
  |  Afmelden
Dura Vermeer
 
Nieuwsbrief WaakSaam: oktober 2022
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie. 
 

Spoedreparatie dekplanken Waardbrug
WaakSaam vervangt in opdracht van de provincie Noord-Holland van dinsdag 1 november tot en met donderdag 3 november 2022 enkele planken van het brugdek van de Waardbrug in de gemeente Hollands Kroon. Deze werkzaamheden moeten met spoed uitgevoerd worden om de brug in stand te kunnen houden tot de volledige vervanging van het brugdek in 2023.
Op dinsdag 1 november starten de werkzaamheden om 09.00 uur en deze zijn op donderdag 3 november, 21.00 uur gereed. Gedurende deze periode is de Waardbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en geldt ook een stremming voor de scheepvaart. Voetgangers en (brom)fietser kunnen wel passeren, evenals de nood- en hulpdiensten.


Waardbrug

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de Waardbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via N241 en N242.

Klik hier voor de omleidingsroute

Scheepvaarthinder
De brug kan tijdens de werkzaamheden niet bediend worden en ook onderdoorvaart is niet mogelijk.


Werkzaamheden rotonde N250/Ravelijnweg in Den Helder

Helaas hebben we de werkzaamheden aan de rotonde N250/Ravelijnweg (16-19 september 2022) uit moeten stellen vanwege de te verwachten weersomstandigheden. De nieuwe uitvoeringsdatum is nu van vrijdag 18 november, 20.00 uur tot maandag 21 november, 05.00 uur 2022. Ook deze periode is onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

Asfaltonderhoud rotonde N250/Ravelijnweg
WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van vrijdag 18 november tot maandag 21 november 2022 werkzaamheden uit op de rotonde N250/Ravelijnweg. We vervangen de deklaag en dit betekent dat de rotonde afgesloten is voor al het verkeer.

Planning en omleidingsroute doorgaand verkeer
Op vrijdag 18 november, 20.00 uur starten de werkzaamheden en deze zijn maandag 21 november, 05.00 uur gereed. Gedurende deze periode is het deel tussen de kruisingen N250/Ruyghweg en N250/Guldemondweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Westoever (vanuit het noorden) en Rijksweg (vanuit het zuiden) blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Doorgaand verkeer volgt een omleidingsroute via Guldemondweg, Torplaan, Ravelijnweg, Waddenzeestraat, Jan Verfailleweg, Marsdiepstraat, Middenweg, Polderweg, Prins Hendriklaan en Kanaalweg.

Klik hier voor de omleidingsroute voor doorgaand verkeer

Omleidingsroute (brom)fietsverkeer
Wij streven ernaar om (brom)fietsverkeer doorgang te verlenen, echter kunnen we dit pas in het werk bepalen. Indien we genoodzaakt zijn om een omleidingsroute in te stellen, dan gaat deze via de Ravelijnweg naar de rotonde Torplaan en weer terug over de Ravelijnweg.

Klik hier voor de omleidingsroute (brom)fietsverkeer.


Deel 1 werkzaamheden N240a Slootweg gereed, deel 2 start 21 november 2022
Tussen maandag 22 augustus en vrijdag 2 september 2022 heeft WaakSaam de deklaag vervangen van de N240a tussen De Haukes en Slootdorp. De werkzaamheden zijn volgens planning uitgevoerd en vanuit de omgeving krijgen we terug dat men tevreden is over de uitvoering en het resultaat. Altijd goed om te horen!


N240a Slootweg tussen De Haukes en Slootdorp

Aanleg grasbetontegels
Om de verkeersveiligheid te vergroten plaatsen we op dit deel van de N240 ook grasbetontegels in de berm. Door leveringsproblemen hebben we de start van de uitvoering hiervan moeten verplaatsen naar 21 november 2022. De oorspronkelijk start zou 31 oktober 2022 zijn geweest.

Planning en omleidingsroute doorgaand verkeer
Op maandag 21 november starten we met het aanbrengen van de grasbetontegels. Het aanbrengen van deze grasbetontegels wordt in 2 delen uitgevoerd.

Deel 1: maandag 21 november – vrijdag 23 december 2022
Deel 2: maandag 9 januari –  vrijdag 10 februari 2023

Gedurende de gehele periode is het deel van de N240a tussen De Haukes en Slootdorp afgesloten voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer maakt gebruik van de A7. Doorgaand landbouwverkeer kan gebruik maken van de Den Oeverseweg. (Brom)fietsverkeer rijdt via de Nieuwesluizerweg, Molenweg en Amstelmeerweg.

Klik hier voor de omleidingsroute voor doorgaand verkeer.

Tussen 24 december en 8 januari wordt de N240a opengesteld voor al het verkeer.

Bereikbaarheid aanwonenden en bedrijven
De bedrijven nabij het werkgebied blijven bereikbaar. Uitsluitend bestemmingsverkeer (aanwonenden) en nood- en hulpdiensten worden door verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid.

N240a Slootweg blijft na werktijd afgesloten
Voor de veiligheid blijft de N240a Slootweg ook na werktijd (in de avond, nacht en in het weekend) afgesloten voor doorgaand verkeer. 


Werkzaamheden Stolperbasculebrug afgerond
WaakSaam heeft op zaterdag 2 oktober de werkzaamheden aan de dekplanken van de Stolperbasculebrug afgerond. Mede door het voorspoedig verlopen van de werkzaamheden en de inzet van extra mankracht konden we de brug eerder openstellen dan gepland.

Met de vervanging van de dekplanken komt er een einde aan twee periodes van onderhoudswerkzaamheden en overlast voor de omgeving. In mei en juni van dit jaar waren namelijk de mechanische onderdelen van de brug aan de beurt. Wij danken een ieder voor het begrip en geduld en gaan ervan uit dat de brug tot aan de vervanging geen grootschalig onderhoud meer nodig heeft.


Nieuw brugdek van de Stolperbasculebrug


Kort nieuws

Werkzaamheden Zijperbrug (Schagerbrug) afgerond
Tussen maandag 10 oktober en vrijdag 14 oktober 2022 hebben we conserveringswerkzaamheden uitgevoerd op de Zijperbrug. Dit betekent dat wij een beschermlaag hebben aangebracht op onderdelen van de brug, zodat deze weer goed beschermd is tegen invloeden van buitenaf.
 
Zonk Havenweg N248 nabij Kolhorn verwijderd
In de avond/nacht van 12 op 13 oktober is een ‘zonk’ (oneffenheid) in de weg verwijderd op de Havenweg N248 nabij Kolhorn. Deze zonk zorgde voor geluidsoverlast door overrijdend verkeer en is op verzoek van de omgeving verwijderd. Hiervoor moest dit deel van de N248 volledig afgesloten worden voor doorgaand verkeer.

Adres kantoor WaakSaam
Het kantoor van WaakSaam is gevestigd aan de Oude Blaauwweg 5, 1521 RN Wormerveer.
 
Vragen? Bel gratis met het servicepunt van de Provincie Noord-Holland!

Heeft u vragen of opmerkingen over onderhoud aan provinciale (vaar)wegen, bruggen of viaducten, groen of gebouwen in de Kop van Noord-Holland? Bel of mail met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland, telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis) en e-mail: servicepunt@noord-holland.nlDe werkzaamheden van de provincie zijn ook te volgen op Facebook.com/KopNoordHolland.


Aanmelden of afmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan op waaksaam.com/houd-mij-op-de-hoogte. Op onze website www.waaksaam.com vindt u ook meer informatie over de werkzaamheden en kunt u nieuwsberichten teruglezen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de afmeldlink rechts bovenin de nieuwsbrief.

 
 
WaakSaam

Oude Blaauwweg 5
1521 RN  Wormerveer

  M: melding@waaksaam.com
W: www.waaksaam.com
WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van:
Provincie Noord Holland