Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief WaakSaam: januari 2024

Lees online  |  Afmelden
Dura Vermeer
 

Nieuwsbrief WaakSaam: januari 2024

Beste lezer,

Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie. 


Beste wensen voor 2024

Het jaar 2024 is inmiddels een paar weken oud. Toch willen we vanuit Combinatie WaakSaam iedereen nog een fijn en gezond 2024 wensen. Een jaar dat voor WaakSaam erg druk zal gaan worden. In deze eerste nieuwsbrief van het jaar alvast een vooruitblik van wat er aan zit te komen. Maar ook een korte terugblik van wat er eind 2023 allemaal uitgevoerd is.

Ook hebben we weer de resultaten van het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek én de winnaars van de twee VVV-bonnen. We willen iedereen bedanken die de moeite heeft genomen dit onderzoek in te vullen.


Asfaltwerkzaamheden N502 Duinweg (Callantsoog)

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van maandag 11 maart tot en met vrijdag 22 maart 2024 werkzaamheden uit op de N502 Duinweg in Callantsoog. Het gaat om het deel net na de kruising Abbestederweg tot en met de rotonde nabij Groote Keeten. We vervangen de deklaag en dit betekent dat dit deel van de N502 afgesloten is voor al het gemotoriseerde verkeer. De rotonde zelf houden we zo langs als mogelijk open. Voor het (brom)fietsverkeer is er geen hinder.


omleidingsroute en werkgebied

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer
Gedurende de gehele periode is dit deel van de N502 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Gemotoriseerd verkeer volgt een omleidingsroute via de Helmweg, Oosterweg, Abbestederweg. Doorgaand verkeer in de richting van Schagen / Petten wordt al eerder afgevangen en via de N9 gestuurd.

Klik hier voor de omleidingsroute

Bereikbaarheid aanwonenden
Bewoners van percelen die binnen het werkvak liggen en alleen te bereiken zijn via de N502 Duinweg blijven bereikbaar via de rijbaan of het fietspad. Zij ontvangen hiervoor een toegangspas.

Buslijn Connexxion
Tijdens de werkzaamheden kan Connexxion niet hun volledige route rijden. Dit betekent dat de bushaltes Groote Keeten Callantsoog, Groote Keeten Dubbelduin en Helmweg zeer waarschijnlijk buiten gebruik worden gesteld.


Asfaltwerkzaamheden N245 Schagerweg/Provincialeweg

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van dinsdag 2 april tot en met woensdag 24 april werkzaamheden uit op de N245 Provincialeweg / Schagerweg. Het gaat om het deel nabij Dirkshorn tot de kruising met de N504. In verschillende fasen vervangen wij hier de deklaag en werken we aan de kruisingen. Dit betekent dat het deel van de N245 tussen de Zuiderweg en de aansluiting met de N504 de gehele periode afgesloten is voor doorgaand verkeer.Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer
 • De gehele periode is de N245 afgesloten voor doorgaand verkeer. Doorgaand verkeer volgt een omleidingsroute via de N248, N241, N242, N504. Uiteraard kan ook de N9 gevolgd worden;
 
Klik hier voor de omleidingsroute

 • Er blijven van de kruisingen Middenweg, Ambachtsdijk en Warmenhuizerweg altijd twee van de drie kruisingen open om de oost-west-verbinding (en vice versa) te borgen;
 • De werkzaamheden aan de kruisingen Ambachtsdijk en Warmenhuizerweg worden in een lang weekend (vrijdag, 20.00 uur – maandag 05.00 uur) uitgevoerd. In deze periode is de kruising volledig afgesloten;
 • Indien een fase afgerond is kan bestemmingsverkeer weer gebruik maken van dit deel van de N245.

Planning en fasering
In onderstaande afbeelding is geprobeerd de planning en fasering zo duidelijk mogelijk weer te geven. • Fase 1: 2 t/m 8 april – N245, inclusief kruising Middenweg. Kruising Middenweg open als kruising Ambachtsdijk afgesloten wordt;
 • Fase 2: 5 t/m 8 april – Kruising Ambachtsdijk;
 • Fase 3: 8 t/m 15 april – Rechtstand tussen de kruisingen Ambachtsdijk en Warmenhuizerweg;
 • Fase 4: 12 t/m 15 april – Kruising Warmenhuizerweg;
 • Fase 5: 15 t/m 21 april – Rechtstand tussen de kruisingen Warmerhuizenweg en de N504.
 
In verband met onvoorziene (weers)omstandigheden plannen we 3 extra dagen in tot en met 24 april.
 
 
Mogelijke hinder in de avond en nacht
Om de werkzaamheden zo snel mogelijk gereed te hebben, en het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werken wij soms ook in de avond en de nacht. Dit betekent dat er mogelijk enige geluidshinder kan ontstaan. Dit vinden wij vervelend, maar hopen op uw begrip.


Terugblik 2023

Na de bouwvak was het erg druk. Tot einde jaar zijn we oa. bezig geweest met onderstaande werkzaamheden.
 • Burgemeester Visserbrug in Den Helder
In de weken 49, 50 en 51 zijn de remmingswerken en de wachtplaatsen aan de oostzijde van de Burgemeester Visserburg vervangen. Deze werkzaamheden hebben we kunnen uitvoeren met weinig hinder voor de scheepvaart (wachttijd van max 30 minuten).

Verder zijn veel tracés voorzien van een nieuwe deklaag en/of inrichting, zoals:
 • N242 Middenmeer
 • N242 Verlaat
 • N240 Wieringerwerf
 • N248 kruising Waardpolderhoofdweg
 • N501 fietspaden Texel
 
Hieronder enkele afbeeldingen van de werkzaamheden:


Fietspad N501N240 Wieringerwerf

N240 Wieringerwerf


N242 Verlaat


N242 Middenmeer


Resultaten Tevredenheidsonderzoek WaakSaam 2023

In december 2023 heeft WaakSaam weer het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Er is een vragenlijst verzonden naar een grote groep respondenten. In totaal hebben 178 personen de vragenlijst volledig ingevuld. Heel veel dank hiervoor, want met jullie de feedback kunnen wij onze dienstverlening verder verbeteren. Naast complimenten, kritische noten en aandachtspunten hebben wij onderstaande cijfers gekregen op de onderdelen ‘omgeving’.
 
Cijfer omgevingstevredenheid: 8,5
Cijfers klachtenafhandeling: 9,3
 
Uiteraard zijn wij hier erg blij mee. Onder de deelnemers die hun gegevens hebben achtergelaten zijn twee VVV-bonnen verloot. De gelukkige winnaars wonen in Anna Paulowna en Wieringerwaard.
 
Gefeliciteerd! De VVV-bonnen zijn onderweg.


Adres kantoor WaakSaam
Het kantoor van WaakSaam is gevestigd aan de Oude Blaauwweg 5, 1521 RN Wormerveer.
 
Vragen? Bel gratis met het servicepunt van de Provincie Noord-Holland!

Heeft u vragen of opmerkingen over onderhoud aan provinciale (vaar)wegen, bruggen of viaducten, groen of gebouwen in de Kop van Noord-Holland? Bel of mail met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland, telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis) en e-mail: servicepunt@noord-holland.nlDe werkzaamheden van de provincie zijn ook te volgen op Facebook.com/KopNoordHolland.

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?
Aanmelden of afmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan op waaksaam.com/houd-mij-op-de-hoogte. Op onze website www.waaksaam.com vindt u ook meer informatie over de werkzaamheden en kunt u nieuwsberichten teruglezen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de afmeldlink rechts bovenin de nieuwsbrief.

WaakSaam

Oude Blaauwweg 5
1521 RN  Wormerveer

  M: melding@waaksaam.com
W: www.waaksaam.com
WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van:
Provincie Noord Holland