Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief WaakSaam: juli 2022

Lees online
  |  Afmelden
Dura Vermeer
 
Nieuwsbrief WaakSaam: juli 2022
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie. 
 

Vervanging dekplanken Stolperbasculebrug in Schagen
WaakSaam vervangt in opdracht van de provincie Noord-Holland tussen 9 september en 2 oktober 2022 de dekplanken van de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 in Schagen. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de brug in stand te houden tot aan de geplande vervanging door de provincie Noord-Holland en konden helaas niet gecombineerd worden met de werkzaamheden in juni.

Dit betekent dat de brug vanaf vrijdag 9 september, 20.00 uur tot zondag 2 oktober, 20.00 uur afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer. 
In dezelfde periode kan de brug niet bediend worden en is voor de scheepvaart alleen onderdoorvaart (H440) mogelijk. Het maximale oponthoud voor onderdoorvaart is 30 minuten.


Tent op Stolperbasculebrug

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer
Tijdens de werkzaamheden is de Stolperbasculebrug niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. (Brom)fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.

Gemotoriseerd verkeer kan omrijden via de Kooybrug (1) en volgt hiervoor de N9, N99, N249. Omrijden kan ook via de Schoorldammerbrug (2) via de N9, N504, N245. Verkeer komend vanuit Alkmaar wordt op de N9 richting de N245 gestuurd.
(Vakantie)verkeer komend vanuit het noordoosten in de richting van Callantsoog wordt al op de A7 afgevangen en via de Kooybrug geleid.

Klik hier voor de omleidingsroute voor het gemotoriseerde verkeer.

Openbaar vervoer en nood- en hulpdiensten
Tijdens de werkzaamheden kan het openbaar vervoer niet over de Stolperbasculebrug rijden. Passagiers kunnen te voet via de brug het Noordhollandsch Kanaal oversteken. Aan de andere kant staat een bus klaar om hen verder te vervoeren.
De nood- en hulpdiensten kunnen ook niet over de brug rijden.

Klik hier voor de tijdelijke dienstregeling van Connexxion
Klik hier voor de looproute naar de bushalte Schagerweg / De Stolpen

Scheepvaarthinder
Tijdens de werkzaamheden kan de brug niet bediend worden voor de scheepvaart. Onderdoorvaart is wel mogelijk. De onderdoorvaarthoogte is 4,40 meter. Het maximale oponthoud voor onderdoorvaart is 30 minuten.

Klik hier voor de omvaarroute voor de scheepvaart.

Vervanging Stolperbasculebrug
De Stolpersbasculebrug gaat vervangen worden. Tot er een nieuwe brug gebouwd is zorgt WaakSaam voor het onderhoud van de huidige brug. Klik hier voor meer informatie.


Asfaltwerkzaamheden N240a Slootweg
Vanaf maandag 22 augustus 2022 werkt WaakSaam in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de N240a Slootweg tussen De Haukes en Slootdorp. Deze werkzaamheden duren twee weken. We vernieuwen het asfalt van de rijbaan.

Om de verkeersveiligheid te vergroten plaatsen we op dit deel ook grasbetontegels. Helaas kunnen deze door leveringsproblemen pas vanaf eind oktober geplaatst worden.


N240a Slootweg tussen De Haukes en Slootdorp

Planning en omleidingsroute doorgaand verkeer
Op maandag 22 augustus starten de werkzaamheden aan het wegdek. De werkzaamheden duren tot 2 september en in deze periode frezen, asfalteren en markeren we het wegdek tussen De Haukes en Slootdorp. Gedurende de gehele periode is dit deel afgesloten voor doorgaand verkeer.  Doorgaand verkeer maakt gebruik van de A7. Doorgaand landbouwverkeer kan gebruik maken van de Den Oeverseweg. (Brom)fietsverkeer rijdt via de Nieuwesluizerweg, Molenweg en Amstelmeerweg.

Klik hier voor de omleidingsroute voor doorgaand verkeer

Fase 2: 31 oktober - 23 december 2022
Het aanbrengen van de grasbetontegels, fase 2 van de werkzaamheden, start op maandag 31 oktober en is op vrijdag 23 december gereed. In verband met de werkzaamheden aan de Kooybrug zal de omleidingsroute anders zijn dan tijdens fase 1. Zodra deze omleidingsroute bekend is, wordt deze gedeeld op de website: www.waaksaam.com/nieuws

Bereikbaarheid aanwonenden en bedrijven
De bedrijven nabij het werkgebied blijven bereikbaar. Wij hebben afspraken gemaakt met bedrijven binnen het werkgebied. Uitsluitend bestemmingsverkeer (aanwonenden) en nood- en hulpdiensten worden door verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid.

N240a Slootweg blijft na werktijd afgesloten
Voor de veiligheid blijft de N240a Slootweg ook na werktijd (in de avond, nacht en in het weekend) afgesloten voor doorgaand verkeer.


Herstelwerkzaamheden N503 – één rijbaan enkele uren afgesloten
Op maandag 29 augustus 2022 is één rijbaan van de N503 in de richting van de Stolperbasculebrug tussen 10.00 uur en 15.00 uur afgesloten voor verkeer in verband met herstelwerkzaamheden aan het asfalt. Dit betekent dat alleen verkeer komend vanuit het noorden én over de Stolperbasculebrug naar de N248 wil, een omleidingsroute moet volgen.


Werkgebied


Omleidingsroute komend vanuit het noorden richting de N248

Asfaltwerkzaamheden N240b Medemblikkerweg afgerond
Op maandag 30 mei zijn we gestart met onze werkzaamheden op de N240b Medemblikkerweg tussen de Zuiderkwelweg en het Wagenpad. Hier hebben we deklaag vervangen van de rijbaan en het fietspad en grasbetontegels geplaatst. Mede door de gunstige weersomstandigheden hebben we de planning flink kunnen inkorten en is op vrijdag 7 juli de weg weer opengesteld voor al het verkeer.


 Foto: heer de Bont


  Eindresultaat N240b Medemblikkerweg


Kort nieuws

Stolperbasculebrug fase 1 afgerond
De werkzaamheden aan de mechanische delen van de Stolperbasculebrug zijn afgerond. Tussen 30 mei en 20 juni zou, met uitzondering van het Pinksterweekend, de brug afgesloten zijn voor al het gemotoriseerde verkeer. Gelukkig verliepen de werkzaamheden voorspoedig en hebben we de brug al voor het laatste weekend, op 17 juni, weer open kunnen stellen.
 
De drukte bij de vlotbruggen was zoals verwacht erg groot. Los van de uitzonderingen krijgen de verkeersregelaars veel complimenten over hoe zij het verkeer over de vlotbruggen hebben geleid. Ook voor fase twee van de werkzaamheden (9 september – 2 oktober) is er weer drukte te verwachten. Toch hopen we dat veel verkeer andere routes volgen en / of meer gaan thuiswerken, waardoor de vlotbruggen minder belast zullen worden.
 
Aanleg landbouwsluis Priggeweg (tussen Verlaat en De Weel)
WaakSaam heeft op de Priggeweg een landbouwsluis aangelegd. Alleen landbouwvoertuigen kunnen over een landbouwsluis rijden. Ander langzaam verkeer zoals voetgangers en (brom) fietsers kunnen ook langs de landbouwluis. Door het aanbrengen van deze sluis is sluipverkeer niet meer mogelijk. 


Landsbouwsluis op de Priggeweg

Burgervlotbrug
Tussen 4 en 7 juli heeft WaakSaam een nieuwe slijtlaag aangebracht op de Burgervlotbrug. De werkzaamheden zijn voorspoedig verlopen en eerder dan gepland is de Burgervlotbrug weer opengesteld voor al het verkeer.


Nieuwe slijtlaag Burgervlotbrug

Adres kantoor WaakSaam
Het kantoor van WaakSaam is gevestigd aan de Oude Blaauwweg 5, 1521 RN Wormerveer.
 
Vragen? Bel gratis met het servicepunt van de Provincie Noord-Holland!

Heeft u vragen of opmerkingen over onderhoud aan provinciale (vaar)wegen, bruggen of viaducten, groen of gebouwen in de Kop van Noord-Holland? Bel of mail met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland, telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis) en e-mail: servicepunt@noord-holland.nlDe werkzaamheden van de provincie zijn ook te volgen op Facebook.com/KopNoordHolland.


Aanmelden of afmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan op waaksaam.com/houd-mij-op-de-hoogte. Op onze website www.waaksaam.com vindt u ook meer informatie over de werkzaamheden en kunt u nieuwsberichten teruglezen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de afmeldlink rechts bovenin de nieuwsbrief.

 
 
WaakSaam

Oude Blaauwweg 5
1521 RN  Wormerveer

  M: melding@waaksaam.com
W: www.waaksaam.com
WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van:
Provincie Noord Holland