Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief WaakSaam: februari 2023

Lees online
  |  Afmelden
Dura Vermeer
 
Nieuwsbrief WaakSaam: februari 2023
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie. 
 

Waardbrug (N248) nabij Kolhorn afgesloten van 30 maart t/m 26 april 2023

WaakSaam vervangt in opdracht van de provincie Noord-Holland tussen 30 maart en 26 april 2023 de dekplanken van de Waardbrug in de N248 nabij Kolhorn. Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de brug in stand te houden tot aan de geplande vervanging door de provincie Noord-Holland. Naast het vervangen van de dekplanken worden er in deze stremming ook andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zodat de brug op een ander moment niet nog een keer voor langere tijd dicht hoeft.
Dit betekent dat de brug vanaf donderdag 30 maart, 19.00 uur tot woensdag 26 april, 17.00 uur afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en het (brom)fietsverkeer kunnen onder begeleiding wel passeren.
Vanaf donderdag 30 maart, 07.00 uur is de brug gestremd voor de scheepvaart. Ook onderdoorvaart is niet mogelijk.


Waardbrug N248

Omleiding gemotoriseerd verkeer
Tijdens de werkzaamheden is de Waardbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer kan omrijden via de N241/N242.
Klik hier voor de omleidingsroute voor het gemotoriseerde verkeer.

Scheepvaarthinder
Vanaf donderdag 30 maart, 07.00 uur tot woensdag 26 april, 17.00 uur kan de brug niet bediend worden en ook onderdoorvaart is niet mogelijk.
Klik hier voor de omvaarroute voor de scheepvaart.

Duur en impact van de werkzaamheden
Wij zijn ons ervan bewust dat de Waardbrug een behoorlijke periode gestremd zal zijn en dat de N248 een belangrijke ader in de Kop van Noord-Holland is. Daarnaast ondervindt de scheepvaart ook behoorlijke hinder van de werkzaamheden. Toch zijn deze werkzaamheden noodzakelijk en hebben we geprobeerd in goed overleg met verschillende belangenverenigingen (oa. LTO, Cumela, OFS, Schuttervaer, Watersportverbond) tot een minst vervelende periode te komen, waardoor er zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met het oogstseizoen, recreatieseizoen, vaarseizoen, maar ook met de potentiële weersomstandigheden die voor dit werk relatief gunstig moeten zijn. Ondanks dat dit de hinder niet weg zal nemen, hopen wij toch op uw begrip.


Werkzaamheden kruising N501 / Redoute (Texel) van 27 februari t/m 31 maart 2023

WaakSaam past in opdracht van de provincie Noord-Holland in het tweede deel van 2023 de kruising N501 Pontweg / Redoute op Texel aan. Dat is nodig om de verkeersveiligheid van de kruising te vergroten en de doorstroming te bevorderen. Daarom wordt er op de N501 Pontweg een vrijliggende afslag voor linksaf gerealiseerd. Daarnaast komt er een aparte fietsoversteekplaats over de N501. Ter voorbereiding op de aanpassing van de kruising moeten over een lengte van ongeveer 150 meter verschillende kabels en leidingen in de berm en onder het fietspad verplaatst worden.Verkeer maakt gebruik van een halve rijbaanafzetting
De werkzaamheden aan de kabels en leidingen starten op maandag 27 februari en zijn uiterlijk 31 maart gereed. Gedurende de werkzaamheden zijn het fietspad en de rijbaan aan de westzijde afgesloten en werken we met een halve rijbaanafzetting en verkeerslichten. De verkeerslichten zijn dynamisch en dat betekent dat ze zich aanpassen op het verkeersaanbod. Op basis daarvan wordt verkeer om en om langs het werkvak geleid.
Het (brom)fietsverkeer aan de westzijde wordt bij de kruisingen Zuid Haffel en Amaliaweg naar de andere zijde van de weg begeleid.

Planning aanpassing kruising N501 Pontweg / Redoute
Op dit moment is de provincie druk bezig met het afronden van het ontwerp. Als alles voorspoedig verloopt dan hopen wij in het tweede deel van 2023 te kunnen starten met werkzaamheden.Aanleg grasbetontegels N240a Slootweg afgerond
Op maandag 21 november 2022 zijn we gestart met het aanbrengen van grasbetontegels op de N240a Slootweg tussen De Haukes en Slootdorp. Op donderdag 2 februari 2023 hebben we de weg een week eerder dan gepland weer open kunnen stellen voor al het verkeer.

De werkzaamheden hebben desondanks een behoorlijke tijd geduurd. Wij danken een ieder voor zijn/haar begrip en geduld.


N240a Slootweg tussen De Haukes en Slootdorp


Kort nieuws

  • In de nachten van dinsdag 7 op 8, woensdag 8 op 9 en donderdag 9 op 10 maart 2023 vervangen wij op de N248 over een lengte van 400 meter (hmp. 10.0 – 10.4) de dynamische aanrijverlichting op de as van de weg. We werken tussen 23.00 uur en 05.00 uur en maken gebruik van een verkeersstop van 8 minuten. Dit betekent dat verkeer maximaal 8 minuten moet wachten en vervolgens om en om langs het werkvak geleid wordt.

  • Op maandag 27 februari worden er tussen 09.00 uur en 15.00 uur herstelwerkzaamheden uitgevoerd op de Waardbrug. In deze periode werken we met een halve rijbaanafzetting met verkeerslichten en wordt verkeer om en om langs het werkvak geleid. Hierdoor kan enige hinder ontstaan.
    Voor de scheepvaart geldt maximaal een uur wachttijd
Resultaten tevredenheidsonderzoek WaakSaam 2022

In december 2022 heeft WaakSaam weer het jaarlijkse tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Er is een vragenlijst verzonden naar een grote groep respondenten. In totaal hebben 143 personen de vragenlijst volledig ingevuld. Heel veel dank hiervoor, want met jullie de feedback kunnen wij onze dienstverlening verder verbeteren. Naast complimenten, kritische noten en aandachtspunten (die wij zeker gaan oppakken), hebben wij onderstaande cijfers gekregen op de onderdelen ‘omgeving’.
 
Cijfer omgevingstevredenheid: 8,5
Cijfers klachtenafhandeling: 8,8
 
Uiteraard zijn wij hier erg blij mee. Onder de deelnemers die hun gegevens hebben achtergelaten zijn twee VVV-bonnen verloot. De gelukkige winnaars zijn geworden:
 

  • Karin Poortvliet uit Den Helder
  • Paul Meihuizen uit Middenmeer

 
Gefeliciteerd! De VVV-bonnen zijn onderweg.Adres kantoor WaakSaam
Het kantoor van WaakSaam is gevestigd aan de Oude Blaauwweg 5, 1521 RN Wormerveer.
 
Vragen? Bel gratis met het servicepunt van de Provincie Noord-Holland!

Heeft u vragen of opmerkingen over onderhoud aan provinciale (vaar)wegen, bruggen of viaducten, groen of gebouwen in de Kop van Noord-Holland? Bel of mail met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland, telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis) en e-mail: servicepunt@noord-holland.nlDe werkzaamheden van de provincie zijn ook te volgen op Facebook.com/KopNoordHolland.


Aanmelden of afmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan op waaksaam.com/houd-mij-op-de-hoogte. Op onze website www.waaksaam.com vindt u ook meer informatie over de werkzaamheden en kunt u nieuwsberichten teruglezen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de afmeldlink rechts bovenin de nieuwsbrief.

 
 
WaakSaam

Oude Blaauwweg 5
1521 RN  Wormerveer

  M: melding@waaksaam.com
W: www.waaksaam.com
WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van:
Provincie Noord Holland