Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief WaakSaam: november 2021

Lees online
  |  Afmelden
Dura Vermeer
 
Nieuwsbrief WaakSaam: november 2021
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie. 
 

Pontveer Westeinde 27 december uit de vaart voor inspectie en onderhoud
Het pontveer Westeinde, tussen Anna Paulowna/Breezand en Julianadorp, is toe aan haar 5-jaarlijkse inspectie en onderhoudsbeurt. Dit betekent dat de pont versleept wordt naar een externe locatie en daardoor van maandag 27 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022 niet gebruikt kan worden. 
Gedurende de inspectie en onderhoudswerkzaamheden kan er gebruik gemaakt worden van een tijdelijke pontveer. Deze is echter alleen te gebruiken door fietsers en voetgangers. Het tijdelijk pontveer blijft varen totdat de reguliere pont weer in de vaart is. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van deze pont, die op enkele meters ten noorden van het ponthuisje vertrekt. Het tijdelijke pontveer vaart zoals gebruikelijk van maandag tot en met zaterdag van 06.30 tot 19.00 uur en op zondag van 09.00 tot 19.00 uur.
Al het gemotoriseerde verkeer volgt de route via vlotbrug 't Zand (max. 9 ton) of Kooybrug (N99).


Pontveer Westeinde


Weegsensor op de Sint Maartensvlotbrug
Bij wijze van proef is er een wegingssensor geplaatst op de Sint Maartensvlotbrug. De monumentale vlotbruggen hebben veel te lijden van te zware voertuigen die over deze bruggen rijden. Om inzichtelijk te krijgen hoe vaak er te zwaar verkeer overheen rijdt is er een wegingssensor geplaatst. 

Op basis van de eerste resultaten zijn we in gesprek gegaan met LTO (Land- en Tuinbouworganisatie), Cumela (branche organisatie voor ondernemers in groen, grond en infra) en OFS (Ondernemers Federatie Schagen) om onze zorgen te uiten. Het blijkt namelijk dat er geregeld veel te zware voertuigen over de brug rijden. Een gevolg hiervan kan zijn dat een vlotbrug kapot gaat en voor weken niet te gebruiken is. En daar is niemand bij gebaat. Naast het inzichtelijk krijgen van de overschrijdingen hopen we ook dat er een preventieve werking uitgaat van de weegsensor, waardoor te zwaar verkeer de juiste route neemt over het Noord-Hollandse Kanaal.

Bekijk ook het artikel over de weegsensor in Nieuwe Oogst: https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2021/11/11/cumela-en-lto-noord-waarschuwen-voor-vlotbruggen


Sint Maartensvlotbrug 


Asfalt onderhoud N502 – gemeente Schagen
Tussen 6 oktober en 22 oktober hebben wij in opdracht van de provincie Noord-Holland het asfalt vernieuwd op twee delen van de N502 in de gemeente Schagen. Het gaat om het stuk tussen de Burgervlotbrug en Petten én het stuk vanaf het Zwanenwater tot Callantsoog.
De werkzaamheden zijn volgens planning uitgevoerd en de weg ligt er weer netjes bij.             

Asfalt onderhoud N502 - gemeente SchagenKennismaking Ron Berfelo - Omgevingsmanager
Anya Boen heeft na bijna 6 jaar Omgevingsmanagement besloten WaakSaam te verlaten. Nu is het aan haar opvolger Ron Berfelo om een goed vervolg te geven aan het omgevingsmanagement zoals Anya het in de afgelopen 5 jaar heeft opgebouwd. Via deze weg stellen wij hem aan u voor en danken wij Anya voor haar tomeloze inzet de afgelopen jaren.

  

Ron is 38 jaar, woont in Utrecht samen met zijn vriendin en dochter van 1 en is sinds september van dit jaar onderdeel van WaakSaam als Omgevingsmanager. Hiervoor heeft Ron vele verschillende klussen als Omgevingsmanager gedaan, vooral voor Dura Vermeer.
 
Wat is je opgevallen in de korte tijd dat je nu onderdeel bent van WaakSaam?
Het valt mij op wat voor een hecht team WaakSaam is. Het grootste gedeelte van de collega’s zit al vanaf de start van het gebiedscontract (6 jaar geleden) bij elkaar. Hierdoor weet je ook wat je aan elkaar hebt, waardoor processen soepel kunnen verlopen.
Daarnaast valt het grote aantal objecten op waar WaakSaam het beheer en onderhoud voor uit moet voeren. Het zijn niet alleen de provinciale wegen, maar ook de bruggen, sluizen, het groen, de gebouwen en terreinen. Maar wat vooral opvalt zijn de warme relaties die Anya in de afgelopen jaren heeft opgebouwd met de omgeving. Aan mij de taak deze te onderhouden en uit te breiden.
 
Ga je zaken anders aanpakken?
Ik denk dat iedereen zijn of haar eigen manier van werken heeft, maar ik heb het idee dat binnen WaakSaam de zaken op het gebied van omgevingsmanagement aardig op orde zijn. Ik doel dan op het tijdig informeren en betrekken van stakeholders. In mijn ogen essentieel in een goede relatie met de omgeving en het kunnen uitvoeren van werkzaamheden met zo weinig mogelijk overlast. Daar ga ik mij hard voor maken. Ik zal dus ongetwijfeld zaken anders aanpakken, maar het doel blijft hetzelfde.
 
Wat doe je als je niet aan het werk bent?
Ik ben nogal een fanatiek sporter, maar wel alles met een bal. Zo doe ik aan (zaal)voetbal, tennis, squash en padel. Uiteraard is dit sporten wel een combinatie van inspanning en ontspanning. Overigens zorgt een dochter van 1 ook voor meer inspanning is huiselijke kring.
Daarnaast vind ik het leuk om de wereld te ontdekken door geregeld een wat verdere reis te maken.

Adres kantoor WaakSaam
Het kantoor van WaakSaam is gevestigd aan de Oude Blaauwweg 5, 1521 RN Wormerveer.
 
Vragen? Bel gratis met het servicepunt van de Provincie Noord-Holland!

Heeft u vragen of opmerkingen over onderhoud aan provinciale (vaar)wegen, bruggen of viaducten, groen of gebouwen in de Kop van Noord-Holland? Bel of mail met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland, telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis) en e-mail: servicepunt@noord-holland.nlDe werkzaamheden van de provincie zijn ook te volgen op Facebook.com/KopNoordHolland.

Aanmelden of afmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?
Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan op waaksaam.com/houd-mij-op-de-hoogte. Op onze website www.waaksaam.com vindt u ook meer informatie over de werkzaamheden en kunt u nieuwsberichten teruglezen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de afmeldlink rechts bovenin de nieuwsbrief.

 
 
WaakSaam

Oude Blaauwweg 5
1521 RN  Wormerveer

  M: melding@waaksaam.com
W: www.waaksaam.com
WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van:
Provincie Noord Holland