Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief WaakSaam: augustus 2023

Lees online
  |  Afmelden
Dura Vermeer
 
Nieuwsbrief WaakSaam: augustus 2023
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie. 
 

Veel werkzaamheden direct na de zomervakantie

Ondanks dat in heel Nederland de zomervakantie begonnen is, zijn wij vanuit WaakSaam nog druk bezig met alle voorbereidingen voor de werkzaamheden die na de zomervakantie starten. Dat zijn er een behoorlijk aantal. Hieronder een opsomming. Helaas gaan deze werken de nodige hinder opleveren, maar daarna ligt er weer een mooi stuk asfalt voor vele jaren. Wij hopen daarom op uw begrip.

Voor een ieder die op dit moment vakantie aan het vieren is, geniet ervan. Wij zien elkaar weer na de zomervakantie! Markeringswerkzaamheden N240 Slootweg

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland op twee delen van de N240a Slootweg markeringswerkzaamheden uit. Tussen hectometerpaal 4.6 en 5.2 en tussen 6.1 en 6.6 wordt een doorgetrokken middenstreep aangebracht om de verkeersveiligheid te vergroten. De werkzaamheden starten op maandag 14 augustus, 20.00 uur en zijn uiterlijk dinsdag 15 augustus, 05.00 uur gereed.
We zijn bij deze werkzaamheden afhankelijk van de weersomstandigheden. Mochten deze ongunstig zijn, dan worden de werkzaamheden verplaatst naar de volgende avond/nacht.

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer
We werken op de as van de weg. Dit betekent dat we vanwege de veiligheid geen verkeer kunnen laten passeren. Doorgaand verkeer maakt gebruik van de A7. Bestemmings- en  landbouwverkeer kunnen gebruik maken van de Den Oeverseweg. Voor het (brom)fietsverkeer is er geen hinder.


Omleidingsroute en werkgebied

Bereikbaarheid aanwonenden en bedrijven
Bewoners van percelen die binnen het werkvak liggen en alleen te bereiken zijn via de N240, worden via het fietspad naar hun perceel geleid.


Asfaltwerkzaamheden N242 Middenmeer

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van vrijdag 8 september tot maandag 11 september 2023 werkzaamheden uit op de N242 nabij Middenmeer. Het gaat om het deel van de N242 Alkmaarseweg vanaf de aansluiting A7 tot en met de rotonde Professor Ter Veenweg. We vervangen de deklaag en dit betekent dat dit deel van de N242 afgesloten is voor al het verkeer.Werkgebied N242 Middenmeer

Planning en omleidingsroute doorgaand verkeer
Op vrijdag 8 september, 20.00 uur starten de werkzaamheden en deze zijn maandag 11 september, 05.00 uur gereed. Gedurende deze gehele periode is dit deel van de N242 afgesloten voor al het verkeer. Tijdens de werkzaamheden zijn de toe- en afritten van de A7 bij Middenmeer afgesloten en ook de rotonde N242 Alkmaarseweg / Professor Ter Veenweg kan niet gebruikt worden. Dit betekent het volgende:

 • Verkeer vanuit Middenmeer naar de A7/Winkel/Nieuwe Niedorp/Verlaat volgt de N248 naar Wieringerwerf/A7/N239;
 • Verkeer naar Middenmeer vanuit Winkel/Nieuwe Niedorp/Verlaat volgt de N239/A7 (afslag 13 Wieringerwerf)/N248;
 • Verkeer vanuit het noorden en zuiden op de A7 naar Middenmeer volgt afslag 13 Wieringerwerf/N248.

Klik hier voor de omleidingsroute

Buslijn Connexxion
Helaas kunnen wij tijdens onze werkzaamheden geen busvervoer door ons werkvak laten gaan. Dit betekent dat buslijn 135 van Connexxion dit weekend niet door Middenmeer zal rijden. In plaats hiervan zetten we pendelbussen in die pendelen tussen de haltes Middenmeer en een overstaphalte in Wieringerwerf.

Klik hier voor de pendelroute en overstapplaats
Kijk op www.connexxion.nl/nl/onze-routes/dienstregeling-en-halte-informatie voor de laatste informatie rondom vertrek- en aankomsttijden.

Mogelijke hinder in de avond en nacht
Om de werkzaamheden zo snel mogelijk gereed te hebben, en het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werken wij dit weekend ook in de avond en de nacht. Dit betekent dat er mogelijk enige geluidshinder kan ontstaan. Dit vinden wij vervelend, maar hopen op uw begrip.

Asfaltwerkzaamheden N242 Verlaat

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van vrijdag 15 september tot maandag 18 september 2023 werkzaamheden uit op de N242 nabij Verlaat. Het gaat om het deel van de rotonde N241/N242 tot de kruising N242/Leijerdijk. We vervangen de deklaag en dit betekent dat dit deel van de N242 afgesloten is voor al het verkeer.


Werkgebied N242 Verlaat

Planning en omleidingsroute doorgaand verkeer
Op vrijdag 15 september, 20.00 uur starten de werkzaamheden en deze zijn maandag 18 september, 05.00 uur gereed. Gedurende deze gehele periode is dit deel van de N242 afgesloten voor al het verkeer.
Tijdens de werkzaamheden stellen wij een omleidingsroute in één richting in. Dit betekent het volgende:

 • Verkeer in de richting van Nieuwe Niedorp/Middenmeer volgt de N241, Hartweg en Westfriesedijk;
 • Verkeer op de N242 in de richting van Alkmaar/Heerhugowaard volgt de parallelweg Tulpenkade.

Bestemmingsverkeer Verlaat kan onder begeleiding van een verkeersregelaar in twee richtingen gebruik maken van de Tulpenkade.  Dit geldt ook voor landbouwverkeer.

Klik hier voor de omleidingsroute.

Buslijn Arriva
Tijdens de werkzaamheden rijdt Arriva een omleidingsroute via de Tulpenkade. Aan de Tulpenkade wordt hiervoor een tijdelijk bushalte ingericht.
 
Mogelijke hinder in de avond en nacht
Om de werkzaamheden zo snel mogelijk gereed te hebben, en het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werken wij dit weekend ook in de avond en de nacht. Dit betekent dat er mogelijk enige geluidshinder kan ontstaan. Dit vinden wij vervelend, maar hopen op uw begrip.

Asfaltwerkzaamheden N240 Wieringerwerf

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit op de N240 nabij Wieringerwerf. Het gaat om het deel van de rotonde Schagerweg tot de kruising Dorsmolen. Dit deel krijgt een nieuwe deklaag.
Om de hinder zoveel als mogelijk te beperken werken wij in drie fasen. Voor elke fase geldt dat het werkvak afgesloten is voor al het verkeer en dat er een omleidingsroute gevolgd moet worden.

           

 • Fase 1: vrijdag 22 september, 20.00 uur – maandag 25 september, 05.00 uur
 • Fase 2: vrijdag 29 september, 20.00 uur – maandag 2 oktober, 05.00 uur
 • Fase 3: woensdag 4 oktober, 07.00 uur – vrijdag 6 oktober, 17.00 uur


Werkgebieden en planning

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer
Tijdens de werkzaamheden is in elke fase het werkvak afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer en geldt een omleidingsroute. Voor het (brom)fietsverkeer is er geen hinder.

 
Fase 1: de toe- en afrit 13 (A7 Wieringerwerf west) afgesloten
 • Verkeer vanuit Wieringerwerf naar de A7 zuid, Middenmeer, Slootdorp en industrieterrein Robbenplaat (Schelphorst, Westrak, Zuidrak) volgt een omleidingsroute via de N240 Medemblikkerweg, Flevoweg, Cultuurweg. Zie blauwe route.
  Industrieterrein Hoekvaart is in deze periode niet bereikbaar (alleen op dringende afspraak);
 • Verkeer vanuit Slootdorp/industrieterrein naar Wieringerwerf gaat bij Middenmeer de A7 op en pakt afslag 13 Wieringerwerf;
 • Verkeer vanuit Den Oever naar Wieringerwerf en Slootdorp volgt afslag 12 Middenmeer om richting Slootdorp te gaan of om om te draaien en via de A7 terug naar Wieringerwerf (afslag 13) te rijden. Zie paarse route.
Klik hier voor de omleidingsroute.
 
 
Fase 2: de toe- en afrit 13 (A7 Wieringerwerf oost) en rotonde Terpweg afgesloten
Verkeer vanuit Wieringerwerf naar de A7 (noord/zuid), Middenmeer, Slootdorp en industrieterrein Robbenplaat (Schelphorst, Westrak, Zuidrak, Hoekvaart) volgt een omleidingsroute via de N240 Medemblikkerweg, Flevoweg, Cultuurweg en andersom. Zie blauwe route.

Klik hier voor de omleidingsroute.

Fase 3: Kruispunt N240 Medemblikkerweg – Oosterterpweg afgesloten
Verkeer vanuit Wieringerwerf Zuid naar de A7 (noord/zuid), Wieringerwerf, Middenmeer, Slootdorp en industrieterrein Robbenplaat (Schelphorst, Westrak, Zuidrak, Hoekvaart) volgt een omleidingsroute via de N240 Medemblikkerweg, Flevoweg, Cultuurweg. Zie blauwe route.

Klik hier voor de omleidingsroute.
 
Busvervoer
Helaas kunnen wij tijdens onze werkzaamheden geen busvervoer door ons werkvak laten gaan. Dit betekent dat buslijn 135 van Connexxion in fase 1 en 2 niet of aangepast door Wieringerwerf rijdt. Op dit moment is onderstaande de laatste stand van zaken. Indien hier aanpassingen op komen, dan zullen we dat melden op www.waaksaam.com/nieuws/werkzaamheden-n240-wieringerwerf/

Fase 1:
Buslijn 135 naar Hoorn rijdt niet door Wieringerwerf, maar blijft op de A7. Dit betekent dat in dit weekend de enige opstapplaats naar Hoorn bushalte Wieringerwerf Motel langs de A7 is.

Fase 2:
Buslijn 135 naar Hoorn en naar Den Oever rijdt niet door Wieringerwerf, maar blijft op de A7. Dit betekent dat in dit weekend de enige opstapplaatsen naar Hoorn en Den Oever bushalte Wieringerwerf Motel langs de A7 is.

Klik hier voor de opstapplaatsen.
  
Mogelijke hinder in de avond en nacht
Om de werkzaamheden zo snel mogelijk gereed te hebben, en het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werken wij dit weekend ook in de avond en de nacht. Dit betekent dat er mogelijk enige geluidshinder kan ontstaan. Dit vinden wij vervelend, maar hopen op uw begrip.Asfaltwerkzaamheden fietspaden N501 Texel
WaakSaam vervangt in opdracht van de provincie Noord-Holland vanaf eind september 2023 de deklaag van de fietspaden langs de N501 Pontweg. Het gaat om het deel tussen de rotonde Akenbuurt en de TESO.
Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren moeten we helaas steeds een deel van de N501 afsluiten voor doorgaand verkeer. De reden is dat wij met groot materieel werken vanaf de rijbaan van de N501. Hierdoor blijft er niet voldoende vrije ruimte over om doorgaand verkeer veilig te laten passeren. Voordeel van deze werkwijze is wel dat we de werkzaamheden sneller kunnen uitvoeren.

Werkzaamheden in 3 fasen
De werkzaamheden aan het fietspad voeren wij in 3 fasen uit. Op die manier proberen wij de hinder zoveel mogelijk te beperken en de N501 Pontweg grotendeels (daar waar wij niet aan het werk zijn) open te houden voor al het verkeer. Ook stellen we elke dag buiten onze werktijden (wij werken tussen 07.00 uur – 16.00 uur) de N501 open en werken wij in de weekenden niet, dus ook dan is de N501 Pontweg beschikbaar voor al het verkeer.
 • Fase 1: werkzaamheden tussen rotonde Akenbuurt en Emmalaan (25 - 29 september);
 • Fase 2: werkzaamheden tussen rotonde Emmalaan en Amaliaweg (2 oktober - 13 oktober);
 • Fase 3: werkzaamheden tussen Amaliaweg en TESO (30 oktober - 10 november – na de Herfstvakantie).


Werkgebieden en planning

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer
Tijdens de werkzaamheden is in elke fase het werkvak afgesloten voor al het gemotoriseerde doorgaande verkeer en geldt een omleidingsroute. Het (brom)fietsverkeer volgt in fase 1 een omleidingsroute. Hierdoor kunnen wij de werkzaamheden in één week uitvoeren in plaats van twee. In de fasen 2 en 3 blijft er altijd één fietspad beschikbaar.

Fase 1: tussen rotonde Akenbuurt en Emmalaan
Klik hier voor de omleidingsroute fase 1

Fase 2: tussen rotonde Emmalaan en Amaliaweg
Klik hier voor de omleidingsroute fase 2

Fase 3: tussen Amaliaweg en TESO
De omleidingsroute voor fase 3 zijn we nog aan het uitwerken. Zodra hier meer over bekend is zullen wij dit delen op de website:
www.waaksaam.com/nieuws/werkzaamheden-fietspad-n501-texel/

Bereikbaarheid aanwonenden, bestemmingsverkeer, busvervoer en nood- en hulpdiensten
Alle woningen en percelen aan de N501 Pontweg blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Ook de nood- en hulpdiensten en het busvervoer kunnen passeren. Alleen bestemmingsverkeer voor percelen binnen het werkvak wordt door een verkeersregelaar naar de bestemming begeleid. Al het andere verkeer volgt een omleidingsroute. Hierbij blijven de kruisingen en rotondes op de N501 beschikbaar.
 
Hinder
Wij realiseren ons dat de N501 Pontweg een belangrijke verkeersader is voor Texel en hebben dan ook alle mogelijkheden onderzocht deze weg volledig of gedeeltelijk open te houden voor doorgaand verkeer. Helaas lukt dit niet in verband met de verkeersveiligheid en zullen onze werkzaamheden dan ook de nodige hinder geven. Door tijdige communicatie, het werken in fasen en duidelijk omleidingsroutes hopen wij deze hinder enigszins te beperken. Wij hopen op uw begrip.

Adres kantoor WaakSaam
Het kantoor van WaakSaam is gevestigd aan de Oude Blaauwweg 5, 1521 RN Wormerveer.
 
Vragen? Bel gratis met het servicepunt van de Provincie Noord-Holland!

Heeft u vragen of opmerkingen over onderhoud aan provinciale (vaar)wegen, bruggen of viaducten, groen of gebouwen in de Kop van Noord-Holland? Bel of mail met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland, telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis) en e-mail: servicepunt@noord-holland.nlDe werkzaamheden van de provincie zijn ook te volgen op Facebook.com/KopNoordHolland.


Aanmelden of afmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan op waaksaam.com/houd-mij-op-de-hoogte. Op onze website www.waaksaam.com vindt u ook meer informatie over de werkzaamheden en kunt u nieuwsberichten teruglezen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de afmeldlink rechts bovenin de nieuwsbrief.

 
 
WaakSaam

Oude Blaauwweg 5
1521 RN  Wormerveer

  M: melding@waaksaam.com
W: www.waaksaam.com
WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van:
Provincie Noord Holland