Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief WaakSaam: mei 2023

Lees online
  |  Afmelden
Dura Vermeer
 
Nieuwsbrief WaakSaam: mei 2023
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een uitgave van gebiedsaannemer WaakSaam. WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland wegen, vaarwegen, bruggen, sluizen, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland tot juni 2025. Is deze nieuwsbrief niet goed leesbaar, klik dan rechts bovenin voor de webversie. 
 

Verleggen kabels en leidingen N248 Havenweg (nabij Kolhorn)

Ter voorbereiding op het verbeteren van de verkeersveiligheid op de kruising N248/Waardpolderhoofdweg in Kolhorn, verleggen we tussen 1 mei en 19 mei verschillende kabels en leidingen in de berm. Direct na afronding hiervan wordt er voorbelasting (een dikke laag zand om de grond gecontroleerd te laten inklinken) geplaatst. Alle werkzaamheden zijn uiterlijk vrijdag 19 mei gereed. 

Verkeer maakt gebruik van een halve rijbaanafzetting
Gedurende de werkzaamheden werken wij met een halve rijbaanafzetting tussen 09.00 uur en 15.00 uur. Verkeer wordt om en om langs het werkgebied geleid. Hierbij kan enige wachttijd ontstaan. Buiten deze tijden zijn beide rijbanen van de N248 Kanaalweg beschikbaar.


Verbindingsweg N503 nabij Stolperbasculebrug afgesloten tussen 12 en 15 mei

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland tussen vrijdag 12 mei 2023, 20.00 uur en maandag 15 mei 2023, 05.00 uur werkzaamheden uit op de verbindingsweg N503 in de gemeente Schagen. Het gaat om het deel tussen de rotonde Stolperweg (N503) en de rotonde Provincialeweg (N248) nabij de Stolperbasculebrug. We vervangen de deklaag van dit deel van de N503. Gedurende deze periode is het deel tussen de twee rotondes afgesloten voor al het verkeer. Voor het (brom)fietsverkeer is er geen hinder. De nood- en hulpdiensten kunnen onder begeleiding passeren.


Verbindingsweg N503

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer
Gemotoriseerd verkeer kan niet passeren en volgt een omleidingsroute.

  • Verkeer vanuit het noorden (Den Helder/Julianadorp) richting Schagen wordt via de Kooybrug/N249 geleid;
  • Verkeer vanuit Schagen richting Alkmaar volgt de N245;
  • Verkeer vanuit het westen (Callantsoog/N502/N503) richting Schagen volgt de Zeeweg, N9 en Stolperbasculebrug.

Klik hier voor de omleidingsroute vanuit het noorden
Klik hier voor de omleidingsroute vanuit het westen

Mogelijke hinder in de avond en nacht
Om de werkzaamheden zo snel mogelijk gereed te hebben, en het verkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werken wij dit weekend ook in de avond en de nacht. Dit betekent dat er mogelijk enige geluidshinder kan ontstaan. Dit vinden wij vervelend, maar hopen op uw begrip.


Vervangen verlichting op de as van de weg van de N248 Kanaalweg

In de nachten van maandag 15 op 16, dinsdag 16 op 17 en woensdag 17 op 18 mei 2023 vervangen wij op de N248 Kanaalweg over een lengte van 400 meter (hmp. 10.0 – 10.4) de dynamische aanrijverlichting op de as van de weg. Deze werkzaamheden stonden in maart gepland, maar konden vanwege de lage temperaturen geen doorgang vinden. We werken tussen 23.00 uur en 05.00 uur en maken gebruik van een verkeersstop van 8 minuten. Dit betekent dat verkeer maximaal 8 minuten moet wachten en vervolgens om en om langs het werkvak geleid wordt. We hopen niet alle nachten nodig te hebben.
  
Mogelijke hinder in de avond en nacht
Tijdens de werkzaamheden die we in de avond en nacht uitvoeren kan er geluidshinder voor direct omwonenden optreden. Het verwijderen van de oude en het aanbrengen van de nieuwe dynamische aanrijverlichting gaat gepaard met geluidshinder in de vorm van boringen in het asfalt. Om geluidshinder te beperken werken wij met geluidsarm materieel.  In de avond en nacht maken wij gebruik van bouwverlichting. 


Asfaltonderhoud rotonde N250/Ravelijnweg

WaakSaam voert in opdracht van de provincie Noord-Holland van vrijdag 16 juni tot maandag 19 juni 2023 werkzaamheden uit op de rotonde N250/Ravelijnweg. We vervangen de deklaag en dit betekent dat de rotonde afgesloten is voor al het verkeer. Dit werk hebben we twee keer vanwege de weersomstandigheden moeten uitstellen. We hopen dat drie keer scheepsrecht is.

Rotonde N250/Ravelijnweg

Planning en omleidingsroute doorgaand verkeer
Op vrijdag 16 juni, 20.00 uur starten de werkzaamheden en deze zijn maandag 19 juni, 05.00 uur gereed. Gedurende deze periode is het deel tussen de kruisingen N250/Ruyghweg en N250/Guldemondweg afgesloten voor doorgaand verkeer. Westoever (vanuit het noorden) en Rijksweg (vanuit het zuiden) blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer.

Doorgaand verkeer volgt een omleidingsroute via Guldemondweg, Torplaan, Ravelijnweg, Waddenzeestraat, Jan Verfailleweg, Marsdiepstraat, Middenweg, Polderweg, Prins Hendriklaan en Kanaalweg.
Klik hier voor de omleidingsroute voor doorgaand verkeer

Omleidingsroute (brom)fietsverkeer
Wij streven ernaar om (brom)fietsverkeer doorgang te verlenen, echter kunnen we dit pas in het werk bepalen. Indien we genoodzaakt zijn om een omleidingsroute in te stellen, dan gaat deze via de Ravelijnweg naar de rotonde Torplaan en weer terug over de Ravelijnweg.

Klik hier voor de omleidingsroute (brom)fietsverkeer.


Werkzaamheden Waardbrug (N248) nabij Kolhorn afgerond

Het vervangen van de dekplanken van de Waardbrug (N248) nabij Kolhorn is voorspoedig verlopen. Hierdoor hebben we de brug eerder open kunnen stellen dan gepland. In plaats van woensdag 26 april hebben we de brug op vrijdag 21 april weer volledig open kunnen stellen.
Wij realiseren ons dat dit werk een grote impact had op de omgeving en het verkeer. Wij danken een ieder dan ook voor het geduld en begrip.

Waardbrug N248


Kort nieuws

  • WaakSaam voert op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni 2023 herstelwerkzaamheden uit aan de Twee Zwanenbrug. Dit betekent dat er geen bediening mogelijk is van woensdag 31 mei, 07.00 uur tot vrijdag 2 juni, 06.00 uur. Onderdoorvaart (KP 310) blijft mogelijk.

Adres kantoor WaakSaam
Het kantoor van WaakSaam is gevestigd aan de Oude Blaauwweg 5, 1521 RN Wormerveer.
 
Vragen? Bel gratis met het servicepunt van de Provincie Noord-Holland!

Heeft u vragen of opmerkingen over onderhoud aan provinciale (vaar)wegen, bruggen of viaducten, groen of gebouwen in de Kop van Noord-Holland? Bel of mail met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland, telefoonnummer 0800 – 0200 600 (gratis) en e-mail: servicepunt@noord-holland.nlDe werkzaamheden van de provincie zijn ook te volgen op Facebook.com/KopNoordHolland.


Aanmelden of afmelden nieuwsbrief of meer informatie over onze werkzaamheden?

Krijgt u deze nieuwsbrief doorgestuurd? U kunt de nieuwsbrief ook rechtstreeks van ons ontvangen. Meld u aan op waaksaam.com/houd-mij-op-de-hoogte. Op onze website www.waaksaam.com vindt u ook meer informatie over de werkzaamheden en kunt u nieuwsberichten teruglezen.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de afmeldlink rechts bovenin de nieuwsbrief.

 
 
WaakSaam

Oude Blaauwweg 5
1521 RN  Wormerveer

  M: melding@waaksaam.com
W: www.waaksaam.com
WaakSaam voert de werkzaamheden uit in opdracht van:
Provincie Noord Holland