HZ University of Applied Sciences
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
HZ University of Applied Sciences
Webversie
GEANNULEERD :
HZ bijeenkomst met onderwijspedagoog Gert Biesta
27 september 2022
15.00 uur
HZ Edisonweg, Vlissingen

 

UPDATE dinsdag 20 september

 

Helaas is deze HZ bijeenkomst vanwege persoonlijke omstandigheden geannuleerd. Alle aangemelde gasten worden hierover per mail geïnformeerd. We zijn als HZ voornemens om op een later moment deze bijeenkomst alsnog samen met Gert Biesta te organiseren. Een nieuwe datum hopen we spoedig te plannen en hopen op uw begrip.

________________________________________________________

 

Op dinsdagmiddag 27 september van 15.00 - 17.00 uur brengt onderwijspedagoog Gert Biesta een bezoek aan de HZ Edisonweg 4 in Vlissingen.

Tijdens een interactieve presentatie neemt hij ons mee in zijn gedachtegoed.Het bezoek van Gert Biesta is onderdeel van de kritische reflectie op de huidige onderwijsvisie van de HZ, het Student- en Procesgericht Onderwijs (SPO). De welbekende drieslag van Biesta, kwalificatie, socialisatie, en subjectivering, vormt één van de fundamenten van SPO. Om onze interpretatie van Biesta’s werk kritisch tegen het licht te houden, heeft een groepje HZ collega’s afgelopen maanden gezamenlijk het boek “De terugkeer van het lesgeven” van Biesta gelezen.Op 27 september wordt het gesprek over Biesta’s werk voortgezet samen met de meester zelf. U bent van harte welkom om aan te sluiten en onderdeel te zijn van het interactieve programma met Gert Biesta.

Over Gert Biesta

Onderwijspedagoog Gert Biesta is professor Publiek Onderwijs aan de Maynooth Universiteit in Ierland en professor Onderwijstheorie en pegagogiek aan de Universiteit van Edinburgh. Hij publiceert onder andere over pedagogiek en onderwijs, democratie en burgerschap, en opleiding van leraren. In zijn visie op het huidige onderwijs bekritiseert hij de tendens om onderwijs als meetbaar, voorspelbaar en te standaardiseren te beschouwen.

Fotografie: Anje Kirsch

 

 

f t in i yt
HZ University of Applied Sciences, Edisonweg 4, Vlissingen, Zeeland 4382NW, Nederland