Terugkijklink informatiebijeenkomst over het Rijksvaccinatieprogramma voor ouders/verzorgers |
Vanaf half februari ontvingen ouders/verzorgers met kinderen in de leeftijd van 9, 10 en 14 jaar weer de oproepen voor de groepsvaccinaties tegen DTP/BMR, Meningokokken ACWY en HPV.
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat sommige ouders/verzorgers behoefte hebben aan meer informatie over de infectieziekten waartegen gevaccineerd wordt. Hoe ernstig zijn deze ziekten nu en komen ze eigenlijk nog wel voor? Ook zijn er vaak vragen over bijwerkingen en veiligheid van de vaccins.
GGD HN organiseerde daarom op 12 maart een gratis online informatie-bijeenkomst over het Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen van 8 tot 18 jaar. Jeugdarts Florianne Bien en kinderarts Govert Brinkhorst vertelden over de ziektebeelden tetanus, mazelen, hersenvliesontsteking en HPV, de werking van vaccinaties en de voor-en nadelen van vaccineren.
De informatiebijeenkomst is online terug te kijken via:
Het Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen; waarom vaccineren en waartegen? - (WebinarGeek)
Vanzelfsprekend mag deze link met ouders gedeeld worden!
Vragen over mazelen en kinkhoest
Naar aanleiding van de recente mazelenuitbraak in Eindhoven en de vier baby’s die overleden zijn ten gevolge van kinkhoest, ontvangt GGD HN meer vragen van verontruste ouders. Mochten deze vragen gesteld worden aan pedagogisch medewerkers of leerkrachten, dan kunnen zij doorverwijzen naar de Jeugdgezondheidszorg: telefonisch 088-0100550 of e-mail rvp@ggdhn.nl. |
|
|
|
|