Saxion Hogeschool
 
 "Never waste a good crisis"
De toegankelijkheid van de Wmo in coronatijd


Tijdens de Covid-crisis van de afgelopen jaren zijn mensen geconfronteerd met lockdowns die alle facetten van het leven troffen. Ook het aanvragen en gebruiken van maatschappelijke ondersteuning op grond van de Wmo werd een stuk moeilijker. De vraag is hoe mensen deze ondersteuning tijdens de lockdowns hebben georganiseerd. In hoeverre konden zij terugvallen op hun informele netwerk? Of hadden mensen geen sociaal netwerk en zijn daardoor verstoken gebleven van ondersteuning? Hebben mensen tijdens de lockdowns een bepaalde kracht ontwikkeld om met creatieve oplossingen te komen? Hoe hebben maatschappelijke organisaties en gemeenten hun dienstverlening aangepast? Natuurlijk verlangt niemand meer naar deze lockdowns. Maar alvorens direct terug te gaan naar de situatie ervoor, is het goed om te kijken welke, vaak onder hoge druk tot stand gekomen, aanpassingen behouden kunnen blijven die de zelfredzaamheid van hun bewoners versterken.

Het lectoraat Social Work van Saxion onderzoekt dit thema, gefinancierd door de provincie Overijssel, in drie gemeenten: Hengelo, Rijssen-Holten, Ommen. Deze drie gemeenten en de  welzijnsinstellingen Wijkracht, ViaVie en De Kern zijn de initiatiefnemers van het onderzoek en nodigen u van harte uit voor het bijwonen van een symposium op 16 februari 2023.

Het programma van dit symposium zal, naast het presenteren van de onderzoeksresultaten, bestaan uit bijdragen van inspirerende sprekers. Roy de Witte (gedeputeerde provincie Overijssel), Wouter Witteveen (onderzoeker BMC) en Wesley Gruijthuijsen (onderzoeker KU Leuven) belichten dit thema vanuit verschillende invalshoeken. Tijdens een discussiepanel met bij het onderzoek betrokken sleutelfiguren kijken we naar de lessen die geleerd kunnen worden voor het gebruik en de toegankelijkheid van de Wmo in de toekomst. Met de dames van Theaterzaken als dagvoorzitters belooft het een interessante bijeenkomst te worden met een humoristische noot.


Datum:           Donderdag 16 februari 12.00 – 17.00 uur (incl. lunch en borrel) 
Locatie:          Parkgebouw Rijssen (Oosterhofweg 49 in Rijssen)


Meld u hieronder aan en verspreid de uitnodiging binnen uw netwerk. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

We zien u heel graag op 16 februari! 


 
 *
 *
 *
 *
naam@bedrijf.nl
Door op verzenden te drukken meldt je je aan voor het symposium  “Never waste a good crisis” en ga je akkoord met het verwerken van je gegevens voor informatieverzending over het symposium  “Never waste a good crisis”
 
 
Saxion HogeschoolWerkplaats Sociaal Domein