Waterschap Hollandse Delta
 
 
 
november 2021
 
Tentoonstelling 600 jaar Sint-Elisabethsvloed

Eeuwenlang wordt Nederland bedreigd en gevormd door overstromingen. In 1421 ontstaat hierdoor zelfs de enorme binnenzee die Biesbosch gaat heten.  In het Biesbosch MuseumEiland is vanaf 18 november een speciale thematentoonstelling over de kracht van het water. In deze tentoonstelling ter ere van 600 jaar Sint-Elisabethsvloed vertellen wij over de feiten en fictie van het ontstaan van de Biesbosch.

Aan de hand van een tijdlijn door het hele museum worden de overstromingen door de eeuwen heen zichtbaar gemaakt. Rijkswaterstaat en het Hoogwaterbeschermingsprogramma laten zien hoe Nederland zich beschermt en voorbereidt op eventuele overstromingen in de toekomst.

Bezoek gratis de tentoonstelling 

Waterschap Hollandse Delta biedt u een gratis toegangskaartje aan. Plaats uw bestelling hieronder en u ontvangt een voucher dat recht geeft op gratis toegang  in de periode vrijdag 19 november tot en met zondag 28 november. Per persoon is één ticket  beschikbaar.

Bestel hier uw gratis ticket
 
Contact
Vragen, meldingen en klachten: mail naar 2005005@wshd.nl of bel het waterschapsloket 24 uur per dag, 7 dagen per week 0900 - 2005005 (lokaal tarief).
Volg ons:
 
Facebook   Twitter   Linkedin