Ubr
Samen aan de slag met referral recruitment: het gaat om waardering
Werkgevers in Nederland halen op dit moment werkelijk alles uit de kast om aan nieuwe collega’s te komen. Een effectief instrument dat bij de Rijksoverheid nog maar weinig benut wordt, is referral recruitment. Voor wie het nog niet kent: nieuwe medewerkers werven via het netwerk van de mensen die er al werken. De rijksbrede projecten ‘Aanpak versterking capaciteit informatiehuishouding (IHH)’ en ‘I-Arbeidsmarktcommunicatie (I-AMC)’ sloegen de handen ineen en organiseerden op 21 april en 30 mei samen met de Referral Company 2 workshops over deze aanpak.

Tijdens de twee workshops konden medewerkers van alle rijksorganisaties aan de slag om de basisprincipes eigen te maken en referral recruitment gericht in te zetten in de eigen organisatie. Bijvoorbeeld door samen ideeën, ervaringen en voorbeelden uit te wisselen. In de tweede workshop gingen de deelnemers aan de slag om hun plannen daadwerkelijk op papier te zetten. ‘Dat was heel nuttig’, vertelt Anouk Bolier, recruiter bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. ‘Vaak loop je na een training weg, en komt het er in de waan van de dag niet meer van. Ik had al een plan liggen, maar moest meteen aan de slag om het aan te scherpen.’ Alle deelnemers stuurden hun plannen naar de Referral Company. Met deze input wordt de komende tijd de ‘Gereedschapskist Referral Recruitment’ ontwikkeld. Deze gereedschapskist inclusief promotiefilmpje over de inzet van referral recruitment kunnen recruiters binnen de Rijksoverheid gebruiken. Bovendien krijgt iedereen persoonlijk feedback op het ingezonden plan, een mooi steuntje in de rug.

Kracht van het netwerk
Met zo’n dertig deelnemers per workshop was het voor de recruiters ook de ideale gelegenheid om bij te praten en te netwerken. Alle momenten tussendoor werden aangegrepen om eens te horen ‘hoe de ander het doet’. Anouk: ‘Heel veel ministeries zijn ermee bezig, dus waarom zouden we allemaal zelf het wiel uitvinden? Het is fijn om dit samen te kunnen delen.’ De kracht van het netwerk was ook voor Pim van Lier, recruiter bij het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS), de grootste eyeopener van deze interessante workshops. ‘Ik was al fan van referral, maar het is mooi dat ook hier de werking weer bevestigd werd. Zo stelde Heleen van de Referral Company aan de zaal de vraag wie er via zijn of haar netwerk contact met Max Verstappen zou kunnen regelen. Dat bleek al via twee deelnemers te lukken! De deelnemer met de beste tip of kortste lijn kreeg als beloning een boek.’ Door deze oefening blijkt maar weer hoe krachtig een netwerk is en dat het de moeite waard is deze in te zetten.

Niet per se geld
Dat boek is ook meteen een goede manier om de beloning voor referral recruitment te bespreken. Want wat geef je iemand als beloning voor het aandragen van een nieuwe medewerker? Ook Katinka van Vastenhoven-Koekebacker, recruiter bij het ministerie van Justitie en Veiligheid, werd hierover aan het denken gezet. ‘We geven nu in ons via-via-programma een geldbonus voor functies waar veel schaarste is. Maar tijdens de training kwam ik erachter dat soms waardering veel belangrijker is. Bijvoorbeeld door iemand een bon of een kaartje te sturen om te bedanken. Ongeacht of de kandidaat is aangenomen of niet.’

Begin laagdrempelig
Anouk is het daar helemaal mee eens. ‘Het gaat erom dat iemand moeite heeft gedaan. Daarom moet je altijd snel reageren en degene bedanken. Wij zijn nog aan het zoeken naar goede regels rondom de beloning. Wat kun je wel of niet doen als overheidsinstantie? We denken nu bijvoorbeeld aan een donatie voor een goed doel.’ Pim zoekt ook nog naar de juiste beloning, maar merkt dat geld helemaal niet het belangrijkst is. ‘Een te hoge bonus kan zelfs afschrikken. Dan lijkt het net alsof er addertjes onder het gras zitten. Mijn tip: begin klein en laagdrempelig. Wij sturen een bedankbrief met een gepersonaliseerde chocoladereep naar alle medewerkers die iemand aandragen. Ik had ook zo’n reep meegenomen naar de tweede workshop. Sommige collega’s wilden het idee overnemen. Zo zie je weer hoe leuk het is om je netwerk ook te gebruiken voor ideeën.’

Vervolg op 27 juni
Op maandag 27 juni geven we van 10.00 tot 13.00 uur via Webex een vervolg aan de workshops, met de lancering van de Gereedschapskist. In totaal zijn we drie uur lang via Webex aanwezig. Je kunt op ieder moment inloggen, maar de lancering van de gereedschapskist is van 10.00 tot 11.00 uur. Heb je de eerste workshops gemist maar ben je wel benieuwd? Geen probleem want we beginnen met een korte terugblik op de eerste en tweede workshop. Alle collega’s zijn welkom. Nodig ze gerust uit, ze kunnen meedoen via deze Webex-link (https://rijksvideo.webex.com/rijksvideo/j.php?MTID=mc4772108b01be2d80f89957cf26cda35).

Wil je meer informatie over de lancering van de Gereedschapskist? Of gewoon meer weten over referral recruitment? Laat het ons weten via wervingIHH@rijksoverheid.nl.