Agro Energy
Lange termijn verduurzaming versus betaalbaarheid nu
Donderdag 21 september - Eneco World
 
seminar
De coronacrisis, de energiecrisis, de oorlog in Oekraïne… Drie mondiale crises maken van de energiemarkt een ongekende rollercoaster met grote impact op de samenleving. Glastuinbouwbedrijven hebben wederom laten zien hoe weerbaar en innovatief zij zijn. Impactvolle beslissingen en soms drastische maatregelen werden genomen om het hoofd te bieden aan de uitdagingen die de afgelopen jaren hun kant op zijn gekomen. Aan de andere kant ondertekenen de sector Glastuinbouw Nederland en overheid het nieuwe Convenant Energietransitie Glastuinbouw met een duidelijke ambitie als sector klimaatneutraal te zijn in 2040 en worden energiebelastingen en emissierechten aangepast om CO2-uitstoot financieel zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Een uitdaging die iedere ondernemer raakt.

Lange termijn verduurzaming versus betaalbaarheid nu
Tijdens dit seminar op 21 september 2023 gaan we met specialisten uit de glastuinbouw en energiemarkt in gesprek over dit onderwerp. Wat speelt er nu waar de sector zich op voor dient te bereiden? Welke opties heb ik in de verduurzaming van mijn energievoorziening? Wat zijn factoren die overwogen moeten worden bij het maken van een verduurzamingsplan? En hoe ziet dit er financieel uit?

Programma: expertise en netwerken
Aan de hand een informatief programma vol inspirerende sprekers bieden we een evenement aan voor tuinders die graag de volgende stap willen zetten in het verlagen van hun CO2-uitstoot, tegen een zo laag mogelijke energiekostprijs. Na het plenaire kennisprogramma is er ruimte om samen na te praten en ervaringen uit te wisselen tijdens een borrel. 
 
Schrijf je nu in
Dag: donderdag 21 september
Tijd: 14:30 - 18:00 uur
Locatie: Eneco World - Marten Meesweg 5, Rotterdam

Voor dit evenement hebben wij maar een beperkt aantal plekken. Schrijf je dus snel in om zeker te zijn van een plek. Aanmelden kan via de onderstaande button.
Aanmelden
 
Agenda
14:15 Ontvangst
14:30 Welkom

Chris Feijen & Robert Solleveld | Hoofd Energiemanagement, AgroEnergy & Thema Specialist Energie & Innovatie, Glastuinbouw Nederland

14:40 De routekaart naar klimaatneutraal: Rabobank en de tuinbouw Arne Bac | Sectormanager Tuinbouw, Rabobank
15:15 Warmtevoorziening in de toekomst Vincent Klaassens | Energie Operator, AgroEnergy
15:50 Waterstof Roald Arkensteijn | Strategic Analyst,  Eneco
16:25 Afsluiting Rien Bot | Directeur, AgroEnergy
16:30 Netwerkborrel  
 
Arne bac
De routekaart naar klimaatneutraal: Rabobank en de tuinbouw
De hoge energieprijzen van afgelopen tijd hebben ervoor gezorgd dat de energietransitie in de glastuinbouw echt op gang is gekomen. De bank noemt zichzelf de financier van de energietransitie, maar wat is hun plan met de tuinbouwsector? Namens Rabobank zal Arne Bac, sectormanager tuinbouw, jullie meenemen in hun routekaart om met hun tuinbouwklanten in 2040 klimaatneutraal te zijn.
Roald arkesteijn
Waterstof: de sleutel tot een duurzame toekomst?
Waterstof wordt gezien als belangrijke optie om de energietransitie in de Nederland te realiseren. Toch is de overstap naar waterstof in de glastuinbouw nog onzeker. Hoe staat het er nu voor en hoe ziet de toekomst voor waterstof in de glastuinbouwsector eruit? Tijdens deze presentatie biedt Roald Arkesteijn, Strategic Analyst bij Eneco, een boeiende kijk op de potentie van waterstof als de brandstof van de toekomst. Ontdek hoe waterstof onder andere kan bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot en energieopslag, en de rol van waterstof in een klimaatneutrale glastuinbouw. 
 
Vincent klaassens
Warmtevoorziening in de toekomst
Het sectorakkoord, de voorjaarsnota, de energiebesparingsplicht; ze liegen er niet om. Er wordt met volle kracht ingezet om het gasverbruik te verminderen. Maar wat zijn nu de alternatieven wanneer het verwarmen van de kas met een ketel of WKK financieel steeds minder aantrekkelijk worden? Wat is een efficiënte combinatie van assets? Heeft de WKK überhaupt nog een toekomst in de glastuinbouw? Vincent, Energie Operator bij AgroEnergy, onderzocht dit uitvoerig en deelt de trends uit zijn onderzoek met deze sessie. 
 
Inschrijven voor het evenement

Schrijf je via het onderstaande formulier in en ontvang een bevestiging per e-mail.
 
Helaas zit deze sessie vol. We hopen je snel te zien tijdens een volgend event.
Dit evenement wordt gesteund door 
 
Adres
AgroEnergy
Marten Meesweg 5
3068 AV, Rotterdam
Contact
T: 088-8954545
F: 088-8954550
info@agro-energy.nl
Volg ons
Facebook   Twitter   Linkedin   Youtube
Agro Energy