Mantelzorgnieuws van 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Ontdek het laatste mantelzorgnieuws! Lees online
  |  Afmelden
Indebuurt033
Voor mantelzorgers
nieuwsbrief  - december 2022 
Thema bijeenkomst
 
Stichting Kiem ondersteunt naasten van mensen met een eetstoornis tijdens de feestdagen   
 
In aanloop naar de feestdagen organiseert Stichting Kiem op 19 december in samenwerking met Naasten In Zicht een themabijeenkomst voor naasten van personen met een eetstoornis. De bijeenkomst vindt plaats bij Stichting Kiem, in Het huis voor de Gezondheid in Amersfoort en is geheel kosteloos.   
   
Tijdens de themabijeenkomst voor lotgenoten besteden we aandacht aan hoe je als naaste van iemand met een eetstoornis ervoor zorgt dat de spanning niet te hoog oploopt bij de ander, maar vooral niet bij jezelf. Op deze avond delen ervaringsdeskundige trainers hun verhaal en aan de hand van concrete opdrachten gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. We bespreken situaties waar je tegenaan kunt lopen tijdens de feestdagen en hoe je daarmee om zou willen gaan. Door het delen van ervaringen inspireren de deelnemers elkaar. Gezamenlijk komen we tot praktische tips en adviezen om zelf aan de slag te kunnen en met meer vertrouwen de feestdagen tegemoet te gaan.   
Aanmelden
Geldzaken
 
Als je te weinig geld hebt om van te leven
 
In Amersfoort kan je bij verschillende organisaties terecht als je te weinig geld hebt om van te leven. Kijk bij Pact Sam Sam. Geldcheck op hun website. Of ga naar de informatiewinkel van Indebuurt033. Wij gaan met je in gesprek en helpen je verder door samen een geldcheck te doen en/of hulp aan te vragen/krijgen.

Klik hier voor meer informatie
Bijeenkomst
 
Mind partner ontmoetingsmiddag
 
Naasten Centraal ondersteunt familie en naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid. Onze ervaringsdeskundigheid biedt herkenning en steun. 
 
In het nieuwe jaar organiseren wij voor het eerst een ontmoetingsmiddag op de zaterdag voor (ex)partners van. Wil je je ervaringen delen met anderen die weten hoe het is om te leven met een partner met psychische klachten?

Het thema is ‘goed voor jezelf zorgen’, programma volgt nog.

Wil je ook een uitnodiging?
Mail naar
coordinator@naastencentraal.nl


Lees meer
Terugblik 
 
Terugblik op de toekomst van Mantelzorg. 
 
Onlangs maakte MantelzorgNL vier films van mantelzorgers. Deze toonden ze bij het webinar op 9 november 2022; De toekomst van mantelzorg. Vergrijzing, tekort aan professionele zorg en tekorten op de arbeidsmarkt. De druk op mantelzorg neemt toe. Wat moet er gebeuren om ook in de toekomst voor elkaar te blijven zorgen?
MantelzorgNL sprak hierover op 9 november met staatssecretaris Maarten van Ooijen. 
De vier films over mantelzorg gaan over twee thema’s, namelijk mantelzorg en werk en mantelzorg en sociale basis. Marieke, Mieke, Zakia en Maruschka vertellen allen hun persoonlijke verhaal. Hoe werken een goede tegenhanger kan zijn; dat een sociale basis niet zaligmakend is; en dat zorgverlof voor ouders makkelijker te regelen is dan zorgverlof voor mantelzorgers. 
Lees meer
Impressie Dag van de Mantelzorg in Dierentuin Amersfoort
 
Op zaterdag 12 november vierden we de Dag van de Mantelzorg in Dierenpark Amersfoort. Het was een dag vol zon, mooie gesprekken en ontmoetingen. Ook onze manager Inge Wellecomme van Indebuurt033 en wethouder Micheline Paffen waren aanwezig om met mantelzorgers in gesprek te gaan. Volgens de wethouder ontstaat mantelzorg uit liefde en is het zo belangrijk dat die liefdesrelatie blijft bestaan. Daarom ondersteunen wij  mantelzorgers waar nodig, om die balans te behouden.
Meer informatie lees je ook in het magazine dat deze dag werd uitgedeeld.
Bedankt mantelzorgers voor de prachtige dag en alle zorg die jullie geven aan jullie dierbaren.

Bekijk hier het magazine
Foto impressie Dag van de Mantelzorg
Aanvragen
 
Blijk van waardering aanvragen
 
Met de Blijk van Waardering wil de gemeente Amersfoort mantelzorgers bedanken voor hun inzet. Aanvragen van de Blijk van Waardering kan vanaf 1 november 2022 tot 1 maart 2023. Het gaat om een geldbedrag van € 125,-.
Aanvragen
Aanvragen Mantelzorgpas
 
De Mantelzorgpas voor 2023 kan aangevraagd worden.
 
Samen met de Gemeente Amersfoort steunen we je met de Mantelzorgpas. Deze kun je gebruiken bij Leef3.nu in Amersfoort. Bijvoorbeeld voor een maaltijdservice of een uitstapje. We zetten € 150,- op de pas. Hopelijk maakt de pas je leven als mantelzorger net wat prettiger. Bekijk op de website van Leef3.nu hoe je de pas aanvraagt. En waarvoor je hem kunt gebruiken. 
 
Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de pas? Loop gerust binnen bij één van de Informatiewinkels Ook kan je een afspraak maken met de mantelzorgcoördinatoren via mantelzorg@indebuurt033.nl  of bel naar Indebuurt033 via 033 204 8677.
 
Let op: Wacht niet te lang met aanvragen. Er is een maximum aantal passen per jaar, dus op is op.
Aanvagen
Bijeenkomsten
 
NAH bijeenkomsten voorjaar 2023
 
In het voorjaar 2023 zijn er meerdere  informatieavonden over Niet Aangeboren Hersenletsel. Zet de data alvast in je agenda:  
16 januari,  6 februari, 6 maart, 3 april, 5 juni, 3 juli. Tijd: 19:30 - 21:15 uur Plaats: Satelliet 10 Amersfoort.

Wil je op de hoogte zijn van deze avonden of aanmelden, geef je dan op via emailadres: sytske.stoop@indbuurt033.nl
Kerstwens
Decembergroet
 
We wensen mantelzorgers en hun dierbaren een warme en fijne decembermaand toe. 

Heleen Vonk en Sytske Stoop
Indebuurt033
T: 033 - 204 86 77 
E: communicatie@indebuurt033.nl
Volg ons
Twitter   Facebook   Linkedin