Begin 2023 goed en volg een workshop
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Ga jij je inschrijven voor een leuke workshop? Online lezen
  |  Afmelden
Nieuwsbrief Vrijwilligers
December 2022
Begin het nieuwe jaar goed!

We staan alweer op de drempel van 2023. Een nieuw jaar is altijd een goede aanleiding om iets nieuws te proberen. Wij hebben voor jullie een mooi aanbod samengesteld van workshops en lezingen waarbij je nieuwe kennis op kan doen en nieuwe mensen kan leren kennen.
Deze nieuwsbrief bevat naast de workshops uit de VrijwilligersAcademie ook nieuwtjes die interessant zijn voor zowel vrijwilligers als organisaties.

Workshops voor vrijwilligers
Waarom snapt ze mij nou niet?
Maandag 23 januari
13:30 - 17:00

In deze workshop ervaar je hoe het is om een Licht Verstandelijke Beperking (LVB) te hebben en krijg je handvaten om elkaar beter te leren begrijpen. 

In je  vrijwilligerswerk kom je soms mensen tegen die moeilijker mee kunnen komen. Wil je weten hoe je een LVB herkent en wat je kunt doen om de ander goed te begeleiden? Kom dan naar deze dynamische en interactieve workshop waarbij je zelf actief aan de slag gaat.

Meer info en aanmelden
Omgaan met Weerstand
25 januari 2023
19:00-21:30 uur
Door stress of financiële problemen kunnen gesprekken tussen jou en de mensen die je ondersteunt soms onprettig verlopen.

In deze workshop leer je meer over weerstand en agressie en oefen je hoe je hier met een ontwapende houding mee om kan gaan. Naast theorie is er ook gelegenheid om te oefenen met een trainingsacteur. 
Meer info en aanmelden

Informatieavond over financiële en administratieve hulp
Maandag 30 Januari
19:30 - 21:30

Wil je als vrijwilliger of actieve bewoner mensen graag goed doorverwijzen naar de juiste hulp? Kom dan naar de Informatieavonden over het Sociaal Domein.

Deze avond gaat het over administratieve en financiële ondersteuning die Amersfoorters kunnen krijgen bij organisaties als Stadsring51, Schuldhulpmaatje, Humanitas Thuisadministratie en Indebuurt033. Na deze avond weet je wat deze organisaties kunnen bieden.

Meer info
en aanmelden

Werken aan verbinding en veiligheid
 23 februari 2023 en 9 maart 2023
09:30 -12:30 uur
Wil je bijdragen aan een inclusieve samenleving, maar weet je niet goed hoe? Artikel 1 Midden Nederland helpt je graag op weg met de Kritische Reflectie Methode.

Dit is een dialoog methode om gesprekken over discriminatie en inclusie te kunnen begeleiden en onderling begrip en verbinding te vergroten. Met deze coaching op zak, maak jij de stad weer een stukje mooier.

Meer info en aanmelden
kalender VrijwilligersAcademie
Ook interessant!

Informatieavond over Hersenletsel op 16 januari 2023 van19:30-21:15 uur. Aanmelden; stuur een mail naar: mantelzorgers@indebuurt033.nl

Webinar van de Belastingdienst over Zorgkosten op 24 januari 2023 van 14:00-16:00 uur. Help je anderen met het doen van belastingaangifte, spijker dan online je kennis bij. Meer Informatie en Aanmelden

EHBO workshop op 7 maart 2023 van 19:00-23:00 uur. Meer informatie en Aanmelden
Op 15 en 22 mei van 19:00-23:00 uur kun je ook een speciale Sport EHBO training volgen.
Meer informatie en aanmelden.

Herkennen van Laaggeletterdheid. Deze workshop ging in 2022 helaas niet door. Begin 2023 willen we iedereen opnieuw de gelegenheid geven deze interessante workshop te volgen. Wil je op de hoogte gehouden worden van de planning? Stuur dan vast een mailtje naar va@indebuurt033.nl.

Bekijk de hele trainingskalender
Nieuws
NL Doet: werf nieuwe vrijwilligers

Zoekt jouw club nog vrijwilligers? 10 & 11 maart 2023 is het weer NLdoet!
Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de schijnwerpers en organiseert een publiekscampagne om zoveel mogelijk mensen een dag vrijwilligerswerk te laten doen om te ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk is en wat het met je doet.

Maak gebruik van deze mogelijkheid om vrijwilligers kennis te laten maken met je organisatie en je activiteiten.
Heeft je organisatie een leuke NLdoet activiteit? Moet bijvoorbeeld je pand nodig opgeknapt worden, is je locatie aan een sopje toe, wil je een verwendagje of een uitje voor al je deelnemers of heb je een andere leuke activiteit? Meld deze klus dan zo snel mogelijk aan op de website en doe mee!

Ook meedoen als vrijwilliger is simpel; zoek een leuke activiteit op de website en meld je aan. 
Onderzoek wijst uit dat mensen die een dag vrijwilligerswerk doen tijdens NLdoet met de juiste aanpak regelmatig blijven als vrijwilliger.

Meer Informatie
Nationale Vrijwilligersprijzen
De nationale Vrijwilligersprijzen zijn op zoek naar mooie verhalen over vrijwilligerswerk. Laat in een vlog van 1 minuut zien wat het vrijwilligerswerk wat jullie doen echt betekent. Iedereen kan meedoen of je nou een kleine of grote organisatie bent en er vallen mooie geldprijzen te winnen, met als hoofdprijs 15.000,- euro voor je organisatie. Vanaf 1 december tot en met 28 februari 2023 kun je een vlog insturen. 

Hulp nodig bij het maken van een vlog? Je kunt gratis een workshop volgen, zowel online als op locatie in Utrecht:
11 januari van 15.00 - 17.00 bij Kanaal 30 in Utrecht.
18 januari van 20.00 - 22.00 via MS Teams online. 

Meer Informatie
In Veilige Handen
Grensoverschrijdend gedrag, Het komt helaas overal voor. Dus ook binnen vrijwilligersorganisaties. Tussen vrijwilligers en deelnemers maar ook tussen deelnemers onderling. Ondanks dat vrijwilligersorganisaties niet verplicht zijn een Vertrouwenspersoon of Klachtencommissie aan te stellen, wil iedereen er natuurlijk alles aan doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) heeft op een speciale website informatie verzamelt wat je binnen vrijwilligerswerk kunt doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen, maar ook wat je kunt doen als het toch gebeurt. Lees op de website hoe je problemen zoals hieronder geschetst kunt aanpakken.

Grapjes over Marokkanen
"Jamila (19) heeft altijd met veel plezier deelgenomen aan de activiteiten die de gemeente voor dakloze jongeren organiseert, maar ze vindt het nu niet meer leuk. 2 deelnemers maken grapjes over Marokkanen waar zij bij is. Jamila vindt dit niet prettig, en liet dat al eerder aan hen weten. Toch stoppen de deelnemers er niet mee."

Lees hier meer over dit onderwerp
vacatures
Reageer direct op de vacatures
 • Voetbalclub zoekt hulp voor de ledenadministratie
  Ben jij nauwkeurig, handig met de computer en wil je vanuit huis je bijdrage leveren? Houd jij dan voor voetbalclub KVVA uit Soesterkwartier de ledenadministratie bij.
 • Wie wil mij leren koken Een 67-jarige man met autisme heeft moeite met gevarieerd koken. Met jouw liefde voor koken kan jij hem helpen bij het maken van een boodschappenlijst en zorgen dat hij weet welke stappen er gezet moeten worden om een maaltijd te bereiden. 
 • Gastheer of -vrouw bij de inloop voor daklozen
  Zorg jij op zaterdagochtend voor een gezellige sfeer en een luisterend oor bij de inloop voor daklozen bij Motiva. Je bent van harte welkom.
 • Ondersteun zwangere of een gezin met een baby
  Via Home Start ondersteun je een gezin in de belangrijke eerste levensperiode van een baby om ze zo goed mogelijk door deze turbulente tijd heen te helpen.
 • PR voor een kunstgalerie
  Ben jij een social media kenner, met een vlotte pen en interesse in kunst? Word je dan onze PR medewerker bij Galerie Absoluut?
Informatie & Contact

Heb je ruimte om (meer) vrijwilligersklussen op te pakken, maar staat jouw droomvacature hier niet bij? Kijk dan verder op de Vrijwilligersvacaturebank van Indebuurt033 voor leuke en actuele vrijwilligersfuncties.

Kun je wat ondersteuning en advies gebruiken bij het vinden van het juiste vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met de Informatiewinkel in jouw wijk om een afspraak te maken.

Wil jij je aanmelden voor een workshop? Heb je een vraag of een suggestie over deze nieuwsbrief? Neem dan contact op via va@indebuurt033.nl.

Contact
E-mail opties