Een mooie afsluiting van 2021
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Ontdek het laatste mantelzorgnieuws! Lees online
  |  Afmelden
Indebuurt033
Voor mantelzorgers
nieuwsbrief  - december 2021 
Fijne feestdagen
Wij wensen iedereen mooie feestdagen en gezond nieuw jaar toe.

Mantelzorg NIEUWS
Informatie mantelzorg & zorgverzekering
 

Wat doen verzekeraars voor mantelzorgers in 2022? De premies en vergoedingen van zorgverzekeringen in 2022 zijn bekend. Maar biedt een zorgverzekeraar ook vergoeding voor vervangende zorg, een mantelzorgmakelaar of een cursus?

MantelzorgNL zette het voor je op een rij. Zie voor meer informatie deze speciaal ingerichte pagina en download daar het document 'Overzicht mantelzorgvergoedingen aanvullende zorgverzekeringen 2022".

Mantelzorg activiteiten
Terugblik dag mantelzorg 2021
 

Op 6 november 2021 organiseerde Indebuurt033 de Dag van de Mantelzorg in het Dierenpark Amersfoort, die landelijk op woensdag 10 november gevierd wordt. Er kwamen ruim 300 mantelzorgers en enkele van hen gingen ook in gesprek met wethouder Menno Tigelaar.

Alle mantelzorgers kregen een tasje met daarin informatie en het gepersonaliseerde magazine van Indebuurt033 in samenwerking met MantelzorgNL. Nieuwsgierig?

Blader door de pdf »
Blijk van waardering
 
Ieder jaar bedankt de Gemeente Amersfoort mantelzorgers voor hun goede werk. Je krijgt € 125,- cadeau. Vraag deze blijk van waardering aan tot 1 maart 2022. Je krijgt het bedrag dan in mei. Op de website van Gemeente Amersfoort lees je meer informatie.
Lees meer informatie »
Mantelzorgpas voor jou
 
De nieuwe Mantelzorgpas 2022 kan weer aangevraagd worden. Samen met de Gemeente Amersfoort steunen we je met de Mantelzorgpas. Deze kun je gebruiken bij Leef3.nu in Amersfoort. Bijvoorbeeld voor een maaltijdservice, kerstpakket, pedicure of een uitstapje naar de Efteling. We zetten € 150,- op de pas. Hopelijk maakt de pas je leven als mantelzorger net wat prettiger. Bekijk op de website van Leef3.nu hoe je de pas aanvraagt. En waarvoor je hem kunt gebruiken.

Reactie van een mantelzorger die het borrelpakket had besteld: "Ik ben hier heel blij mee. Sowieso is aandacht fijn  dat merk ik nu in heel veel dingen. Gehoord worden en zo nu en dan een verwennerijtje maakt het toch beter te doen allemaal."
Ja, ik wil deze pas bestellen »
aanbod voor mantelzorgers
Naasten voor Naasten
 
Bied jij ondersteuning aan een familielid met een psychische aandoening en/of verslavingsprobleem? Zou je graag je verhaal willen delen met een ervaringsdeskundige om zo meer zelfvertrouwen te krijgen en/of beter te leren omgaan met je eigen situatie? Dan is misschien Naasten voor Naasten iets voor jou! Lees het verhaal van Vivian en wat een ervaringsdeskundige voor je kan betekenen. Op onze website kan je meer informatie vinden over mantelzorg GGZ
Bekijk het Naasten voor Naasten aanbod »
Mantelzorger Krista Knaap start Haus Kristal, B&B in de Eifel en geeft mantelzorgers korting op verblijf.
 
Als (naasten van) mantelzorgers die dierbaren met NAH ondersteunen, weten wij als geen ander wat daarbij komt kijken. Het dagelijkse evenwicht met werk, gezin, huishouden en als er nog tijd over is, met hobby’s. Het vergt een enorme dosis creativiteit om de balans te behouden. Dat de spreekwoordelijke batterij dan weleens leeg raakt, is ons ook meermaals overkomen. Zeker als er naast alle praktische uitdagingen ook sprake is van chronische rouw.

Met name bij dit laatste hebben wij veel steun gehad aan de informatieavonden van 033indebuurt ten aanzien van NAH. En om bij te komen van de hectiek en de vele emoties vonden wij onze rust en heling in ons vakantiehuisje in de Duitse Eifel. Vorig jaar hebben wij onze broer/zwager plotseling verloren na een hersenbloeding. Dit jaar is onze (schoon)vader overleden aan Parkinson. En onze (schoon)moeder lijdt aan dementie door Virchow Robin Spaces.

NAH is als een rode draad en de kwetsbaarheid van het leven heeft ons doen realiseren dat het belangrijk is om dromen niet uit te stellen tot (n)ooit. Daarom hebben we besloten om ons permanent te vestigen op een prachtige en centrale plek in de Vulkaneifel. Middenin de natuur, tussen twee vulkaankraters in, maar ook binnen bereik van cultuur en gastronomie.

Op drie uur rijden vanaf Amersfoort. De ideale plek voor onze B&B en onze praktijk voor Reiki en Holistisch Energetische Massage. De plek waar wij met onze gasten de liefde voor de Eifel delen, maar waar wij onze gasten ook kennis willen laten maken met wat de Duitsers “Erholung” noemen. Er even helemaal uit zijn, tot rust komen en weer opladen.

Mantelzorgers zijn voor ons een hele belangrijke doelgroep. Ons hart gaat naar jullie uit en we verwelkomen jullie heel graag in Haus Kristal. Voor jullie mogen zorgen en deze plek met jullie mogen delen, dat is waar we het voor doen. Daarom bieden wij mantelzorgers 15% korting op een verblijf bij ons.

Meer weten over Haus Kristal, de B&B, onze praktijk, ons en/of de prachtige omgeving? Kijk dan op onze website. Boeken kan daar ook, o.v.v. 15% NAH. Of bel gewoon even met 06 4033 6120 bij vragen, speciale arrangementen of reserveren. Lieve groet en graag tot ziens in de Vulkaneifel, Alexandra Faken en Krista Knaap
Ontdek Haus Kristel »
Verhalen van mantelzorgers
4 vrouwelijke mantelzorgers vertellen hun verhaal
 
In Nederland zijn er zo'n 5 miljoen mantelzorgers. 55% van deze groep is vrouw. Wie zijn deze vrouwen? Hoe ziet hun leven eruit en hoe denken zij over de verdeling van zorg voor hun naasten en werk? Movisie sprak voor de Alliantie Samen Werkt Het! met vier vrouwelijke mantelzorgers. ‘Hoe je het ook wendt of keert, als er iets geregeld moet worden, ben ik degene op wie het aankomt.’
Lees het artikel »
Meer informatie
 

Wil je meer weten en op de hoogte blijven van onze activiteiten of heb je behoefte aan individueel contact? Neem dan contact op met de mantelzorgcoördinatoren Sytske Stoop of Heleen Vonk. Je kunt mailen naar mantelzorgers@indebuurt033.nl.
  
De Informatiewinkels en Informatiepunten hebben vanwege de corona nog geen inloop, maar ontvangen je graag op afspraak. De Informatiewinkels zijn van maandag t/m donderdag van 9.00 – 13.00 uur telefonisch en per mail bereikbaar.

Indebuurt033
T: 033 - 204 86 77 
E: communicatie@indebuurt033.nl
Volg ons
Twitter   Facebook   Linkedin