Mantelzorgnieuws van 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Ontdek het laatste mantelzorgnieuws! Lees online
  |  Afmelden
Indebuurt033
Voor mantelzorgers
nieuwsbrief  - augustus 2022 
Mantelzorg aanbod
Meld je aan! informatieavonden NAH
 
Geef je op via email; mantelzorgers@indebuurt033.nl met melding datum bijeenkomst.
Cursus mantelzorg dementie
  
Geef je op via email; mantelzorgers@indebuurt033.nl met melding datum bijeenkomst.
Informatiebijeenkomst financiele regelingen
 
Geef je op via email; mantelzorgers@indebuurt033.nl met melding datum bijeenkomst.
Meld je aan!
5 oktober: Als meer intensieve zorg thuis of opname in verpleeghuis nodig is. Wat zijn dan de mogelijkheden in de Wet langdurige zorg (WLZ). Wat houdt deze wet precies in en wanneer kom je hiervoor in aanmerking? Online Webinar van 20.00 uur - 21.00 uur.
 
6 oktober: Ontmoetingsgroep ouders van puberkinderen met een psychische kwetsbaarheid. Ouders leren van en met elkaar hoe de zorg is voor een kind met een psychische kwetsbaarheid van 19.30 – 21.30 uur
 
20 oktober: “Geheugenproblematiek” Wat is normaal wanneer je wat vergeet naarmate je ouder wordt en wanneer moet je juist gealarmeerd zijn ? Wanneer ga je naar de huisarts? Heeft u zorgen over het geheugen en een vermoeden van een vorm van dementie kom dan naar de Live bijeenkomst van 10.00 uur – 12.00 uur.
 

Geef je op via email; mantelzorgers@indebuurt033.nl met melding datum bijeenkomst.
agenda
 
Dag van de mantelzorg
 
12 november: 
Dag van de Mantelzorg, zet hem alvast in je agenda.
We organiseren weer een leuke dag voor jong t/m oud.
informatie
 
Tips voor als je partner/familielid reuma heeft
 

Als jouw partner/familielid reuma heeft, dan heeft dat invloed op jouw leven en jullie leven samen. Door reuma verandert het leven zoals jullie dat gewend waren. Dit hoeft niet te betekenen dat niks meer kan.
Maar het is wel handig met een aantal zaken rekening te houden. Het is belangrijk om samen een nieuwe weg te vinden in het leven met reuma binnen jullie relatie. Bij Voor partners Reuma Nederland vind je een aantal tips. Zie informatie

informatie  »
aanbod
 
Webinar 'verslaving en psychiatrie: wat als het samen komt?'
 

13 September organiseert Jellinek een webinar over 'verslaving en psychiatrie: wat als het samen komt?'. 
 
Inhoud webinar  
Dit webinar gaat over verslaving en psychiatrie, ook wel dubbele diagnose genoemd. Te gast is dit keer een behandelaar die alles kan vertellen over de combinatie van verslaving en psychiatrie. Kun je dat tegelijk behandelen? Of moet je eerst het één aanpakken voordat je verder kunt met het andere? Waar moet je dan beginnen? En welke invloed heeft een psychiatrisch probleem op een verslavingsprobleem en andersom?  
  
Kan ik vragen stellen?
Ja, tijdens het webinar kan je via de chat vragen stellen aan de behandelaar en een preventiedeskundige.  
  
Voor wie?
Het webinar is voor zowel naasten als professionals. Je kan het webinar gratis en anoniem volgen.

Jellinek biedt ondersteuning aan naasten van mensen met verslavingsproblematiek. Als er een verslaving speelt in je directe omgeving, kan dit erg stressvol zijn en leiden tot lichamelijke-/psychische klachten bij jezelf. Onbegrip, boosheid en machteloosheid kunnen voor veel spanning zorgen. Bij Jellinek bieden we ondersteuning in de vorm van themabijeenkomsten, groepstrainingen en 1-op-1 gesprekken. Het aanbod is gratis en er is geen verwijzing nodig. Ook hoeft je naaste niet in behandeling te zijn bij Jellinek.   
Jellinek biedt ook ondersteuning aan ouders van kinderen met middelenproblemen in de vorm van de cursus "Help, mijn kind kan niet zonder!". Deze cursus start in Amersfoort in oktober 2022. 

informatie  »
Terugblik op de week van de jonge mantelzorg “Niet te missen!”
 
Met veel genoegen kijken we terug op de week van de jonge mantelzorg die van 1-7 juni in het teken stond van het thema “Niet te missen”. Omdat kinderen en jongeren die opgroeien met zorg in huis, thuis onmisbaar zijn. Maar ook omdat we het deze kinderen en jongeren gunnen dat ze zelf niks missen van school of ontspanning, omdat er zorgen zijn thuis.

Activiteiten voor kinderen en jongeren

Op verschillende manieren hebben we aandacht aan dit thema besteedt. Zo konden de kinderen en jongeren zelf even ontspannen en plezier hebben. Een grote groep kinderen van 8-12 jaar hebben woensdag 01 juni fanatiek tegen elkaar gestreden bij “The Battles”, waar ze in teams verschillende spellen en proefjes hebben gedaan. Om daarna samen te genieten van een heerlijke “high lemonade”.  En woensdag 8 juni was het voor de jongeren van 12-18 jaar tijd om te chillen, creatief bezig te zijn, samen te eten en een mooie fotoshoot te maken. Het was een topmiddag waarbij er vooral veel gelachen is

Activiteiten voor professionals en vrijwilligers

Naast activiteiten voor de jongeren zelf, waren er ook bijeenkomsten voor vrijwilligers en professionals die met kinderen en jongeren werken. Tijdens de netwerkbijeenkomst op 2 juni deed Mirjan Hijink, auteur van het kinderboek “Zie mij” over jonge mantelzorgers haar verhaal.  Dat kwam, mede dankzij de verhalen van andere jonge mantelzorgers echt binnen. En haar centrale boodschap was: Pas als we kinderen en jongeren die opgroeien met zorg echt zien, kunnen ze zichzelf gaan zien (en ontwikkelen). Dus laten we dat vooral samendoen!
En op woensdag 8 juni was er in het onze Lieve Vrouw theater een interactief toneelstuk over mantelzorg vanuit een samenwerking tussen de Stadsbron in Amersfoort, en de Balie in Amsterdam. Uit het panelgesprek met Catelijne Mostert van Indebuurt033 en wethouder Cees van Eijk kwam opnieuw naar voren hoe belangrijk het is kinderen en jongeren vroegtijdig in beeld te krijgen en hen zowel emotioneel, maar ook praktische steun aan te bieden om latere zorgen te voorkomen.
Herfstkamp voor jonge mantelzorgers van 9 t/m 12 jaar
 
YMCA en Indebuurt033 organiseren een lang weekend genieten van de leukste feestdagen. Sinterklaas
en het ruilspel, je eigen kerstboom maken en een kerstdiner,
carnaval, bonte avond en het paasontbijt.
We stoppen het allemaal in één weekend!
Verder zijn er leuke sportactiviteiten en is er ook alle tijd om te relaxen bij de buiten openhaard en in de jacuzzi. Laat je verwennen en kom met ons feesten op dit leuke herfst (feest) kamp!
Heb je thuis zorg voor een ander? Maak je je zorgen? Of mis je soms zorg? Kom dan ontspannen tijdens ons herfstkamp.

Lees meer »
Ondersteuning voor kinderen van ouders met een psychische aandoening en/of verslaving
 
Zijn er ernstige problemen thuis die veel spanning en stress veroorzaken? Er zijn speciale groepen van Indebuurt033 en Jellinek die speciaal gericht zijn op spanning thuis. Kom in contact met een jongerenwerker of ons aandachtsteam spanning thuis. Zij vertellen je er graag meer over!
Lees meer »
Meer informatie
 

Wil je meer weten en op de hoogte blijven van onze activiteiten of heb je behoefte aan individueel contact? Neem dan contact op met de mantelzorgcoördinatoren Sytske Stoop of Heleen Vonk. Je kunt mailen naar mantelzorgers@indebuurt033.nl.
  
De Informatiewinkels en Informatiepunten hebben vanwege de corona nog geen inloop, maar ontvangen je graag op afspraak. De Informatiewinkels zijn van maandag t/m donderdag van 9.00 – 13.00 uur telefonisch en per mail bereikbaar.

Indebuurt033
T: 033 - 204 86 77 
E: communicatie@indebuurt033.nl
Volg ons
Twitter   Facebook   Linkedin