Gratis workshops!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Ontdek het mooie aanbod gratis workshops! Online lezen
  |  Afmelden
Nieuwsbrief met Workshops voor Vrijwilligers
Augustus 2022
Zin in een workshop?

Na een zomerstop is de VrijwilligersAcademie weer van start gegaan. Wil jij je kennis bijspijkeren, andere vrijwilligers ontmoeten en nieuwe dingen leren? Lees dan snel verder om te ontdekken welke gratis workshops wij voor je in petto hebben.

Uitgelichte Workshops


 Workshop EHBO en Reanimatie
Donderdag 15 september 2022
9:00-13:00 uur

Je wil er liever niet aan denken dat er tijdens je vrijwilligerswerk een ongeluk gebeurt. Maar nog vervelender zou zijn, dat er een ongeval plaatsvindt en je niet weet wat je moet doen. In deze workshop oefen je het verlenen van EHBO bij veelvoorkomend letsel en hierna weet je in ieder geval:

  • Hoe  je een slachtoffer in veiligheid brengt, kun je de situatie beoordelen en weet je hoe  je de hulpdiensten moet alarmeren,
  • Hoe je kunt reanimeren en een AED kunt gebruiken
Locatie: De Witte Vlinder, Van Galenstraat 30. Kan je alleen 's avonds, geef je dan op voor de workshop op woensdag 19 oktober van 19:00-23:00 uur bij ASC Nieuwland.
Meer info en aanmelden

Workshop Toeslagen
Donderdag 29 september 2022
14:00 - 16:00

Help jij als vrijwilliger mensen met hun administratie of belastingzaken? Dan heb je vast wel eens te maken met het aanvragen van toeslagen. Omdat dat best ingewikkeld is en er ook veranderingen zijn rondom de toeslagen, organiseren de Informatiewinkels van Indebuurt033 een workshop over dit onderwerp voor hun vrijwilligers. Er zijn een aantal plekken beschikbaar voor vrijwilligers van andere organisaties, dus wees er snel bij.
Locatie: De Witte Vlinder, Van Galenstraat 30.

Aanmelden: stuur een mail naar va@indebuurt033.nl
 
Bijna Vol- Workshop De kunst van het luisteren
Dinsdag 4 oktober
14:00 - 16:00 
Tijdens de workshop ga je meer horen over ‘de kunst van het luisteren’. Luisteren gaat namelijk over horen, inleven en ontdekken waar de ander behoefte aan heeft.  
We laten je kennis maken met een helpend gespreksmodel en staan aan de hand van uitspraken stil bij verschillende soorten gesprekken. Dit doen we ook door te oefenen en ervaren. 
Tot slot zorgen we ervoor dat je met mooie tips naar huis gaat, zodat je het meteen kunt inzetten, overal. 

Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar, bij voldoende belangstelling wordt de workshop op vrijdagochtend 11 november opnieuw aangeboden. Locatie: Engweg 7 in Hoogland.
Meer info en aanmelden
verwacht!
Vooraankondiging
Workshop Cultuur sensitief werken
Datum: Dinsdagmiddag 18 oktober 2022
Locatie: Dorpshuis De Neng, Enweg 7, Hoogland

Cultuur sensitief bekent dat je bewust bent van de effecten die culturele en levensbeschouwelijke achtergronden hebben op het alledaagse leven van mensen en daar rekening mee houdt in het contact dat je hebt met anderen. Wil je hier  meer van weten, geef je dan alvast op door een mail te sturen naar va@indebuurt033.nl.
va@indebuurt033.nl
Tip
Workshop Positieve gezondheid
Het DAC (Diaconaal Aandachtscentrum) aan de Zuidsingel 5 organiseert dit najaar een aantal keer de gratis workshop positieve gezondheid. Voor iedereen die kennis wil maken met het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en die meer in contact wil komen met zijn/haar eigen veerkracht.

In deze workshop maak je kennis met het begrip positieve gezondheid. Je gaat aan de slag met je eigen Positieve Gezondheid. Je krijgt uitleg over wat dit inhoudt en hoe je dit kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Ontdek hoe je je veerkracht kunt vergroten en waar je invloed kunt uitoefenen om beter om te gaan met uitdagingen in je leven. Wat vind jij belangrijk? Waar word jij blij van?

De workshop bestaat uit één bijeenkomst en wordt tot en met december 2022 maandelijks één keer aangeboden. De workshops hebben dus hetzelfde programma en je hoeft je dus maar voor één bijeenkomst in te schrijven. De data van de workshops zijn:

Maandagavond 19 september 19.30-21.00
Woensdagmiddag 26 oktober 16.00-17.30
Donderdagavond 10 november 19.30-21.00
Maandagmiddag 12 december 14.00-15.30

Om je aan te melden stuur je een mail naar: coordinator@daczuidsingel.nl
vacatures
Reageer direct op de vacatures
Medewerker Dierenambulance Amersfoort.  Heb je een groot hart voor dieren en mensen en wil jij je graag inzetten voor dieren in nood door op de dierenambulance te werken?
Bewegen bij de thee. Hou jij van een beetje beweging en gezelligheid? Kom dan samen met de bewoners van dit woonzorg centrum in Vathorst bewegen vanuit de stoel, met een kopje thee en een praatje na afloop.
Nieuwsgierige lezingen-organisator. Heb jij een brede belangstelling? Lijkt het jou leuk om de gasten van lezingen uit te nodigen, de avond te introduceren en de afsluiting te verzorgen? Dan zoeken we jou.
Wil jij een kind helpen? Als vrijwilliger help jij bij de omgang tussen kinderen en hun ouders in een scheidingssituatie door te werken aan een positieve en ontspannen sfeer.
Buiten klussen. Ben jij graag buiten bezig, en hou je van opgeruimd en netjes? Silverein zoekt iemand die bij Birkhoven park wil helpen de buitenruimte netjes te maken en te houden zodat het een uitnodigende plek blijft voor de bewoners.

Informatie & Contact

Op de Vrijwilligersvacaturebank van Indebuurt033 staan nog meer leuke en actuele vrijwilligersfuncties voor wie op zoek is naar meer of ander vrijwilligerswerk. De Informatiewinkel kan advies geven als je nog niet goed weet wat je leuk vindt of wat bij je past. In elke Informatiewinkel is een speciaal spreekuur Ontmoeten en Vrijwilligerswerk. Bel voor een afspraak naar de Informatiewinkel bij jou in de buurt.

Kijk voor het totale aanbod aan live en online trainingen op de VrijwilligersAcademie . Heb je een vraag of suggestie over trainingen of een andere vraag over vrijwilligerswerk, neem dan contact met de vrijwilligersmakelaars via va@indebuurt033.nl.

Contact
E-mail opties