Fris je kennis op!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Het laatste nieuws en de nieuwste workshops Online lezen
  |  Afmelden
Nieuwsbrief Vrijwilligerswerk
April 2023
Fris je kennis op!

Zin in wat frisse nieuwe kennis dit voorjaar? Volg dan een van de gratis workshops van de VrijwilligersAcademie. Een gouwe ouwe zoals de populaire EHBO workshop of doe mee aan de allereerste schrijfworkshop die wij organiseren, zodat je vacature- en webteksten straks weer zo fris als de lente zijn!

Uitgelichte Workshops

Omgaan met Grensoverschrijdend gedrag
Zaterdag 22 april 2023    9:30-16:30 uur
Locatie: in Amersfoort, wordt nog bekend gemaakt

Grensoverschrijdend gedrag is een onderwerp dat erg actueel is op dit moment. Willen jullie binnen je organisatie hier mee aan de slag dan is deze training een goede start. Aan bod komt wat je preventief kan doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen en hoe je handelt als er een melding binnen komt.

Het aanstellen van een vertrouwenspersoon komt ook aan de orde.

Meer informatie en aanmelden


Handelen bij ongevallen
Dinsdag 25 april
19:00 - 23:00
Locatie: De Neng, Engweg 7, Hoogland

Maak jij je wel eens zorgen dat er tijdens je vrijwilligerswerk iets gebeurt? En zou je in een kort tijdsbestek willen horen wat je kunt doen als er een ongeval plaatsvind? Volg dan deze verkorte EHBO workshop zodat je weet hoe je moet handelen.

Liever een workshop overdag volgen? Op 28 september is er in de middag een EHBO workshop.

Meer informatie en aanmelden
 
  

Aantrekkelijke vacature- en Webteksten leren schrijven
Donderdag 25 mei 2023
13:30 - 16:30 
Locatie: Het Klokhuis, Weberstraat 2

Ben jij degene die de website bijhoudt voor je organisatie, de nieuwsbrief opstelt of de vacatures bedenkt om nieuwe vrijwilligers te werven? Dan ben je vast benieuwd naar tips om dit zo aansprekend en inspirerend mogelijk te doen. 

Geef je snel op want er is beperkt plek bij deze schrijfworkshop!

Meer informatie en aanmelden
Wegens succes opnieuw ingepland
Werken aan een inclusieve stad


Datum: 11 mei en 1 juni 2023, 14:00-17:00 uur
Locatie: Het Klokhuis, Weberstraat 2

Je wil graag een positieve bijdrage leveren aan een fijne stad waarin iedereen mee kan doen en problemen samen aangepakt worden. Dan is het handig als je handvaten hebt hoe je een goede dialoog op gang kunt brengen en kan bemiddelen bij conflicten. Er komt theorie over discriminatie en uitsluiting aan bod en je krijgt tips voor het voeren van lastige gesprekken.

Deze workshop bestaat uit twee bijeenkomsten.


Meer informatie en aanmelden

E-learning
Online workshops voor Vrijwilligers
Op de VrijwilligersAcademie vind je naast live trainingen ook een groot aanbod aan e-learning. Dat zijn online workshops die je op elk gewenst moment kan doen. Je kunt op verschillende thema's zoeken, bijvoorbeeld: 'persoonlijke ontwikkeling' of 'voor organisaties'. 

Een aantal online trainingen verwijzen naar de website van Humanitas. Neem hier ook eens een kijkje of bij de VrijwilligersAcademie via onderstaande knop. Doe er je voordeel mee!


VrijwilligersAcademie

Nieuws voor organisaties
Bouwen aan een inclusieve vrijwilligersorganisatie
Als vrijwilligersorganisatie wil je graag dat iedereen zich welkom voelt. Hieronder hebben we informatie verzameld waarmee je aan de slag kan om discriminatie en uitsluiting te voorkomen en diversiteit juist te benutten voor je organisatie.

Omgaan met vooroordelen en discriminatie bij vrijwillige zorg en hulp 
Bekijk hier de publicatie “Omgaan met vooroordelen en discriminatie in vrijwillige zorg en hulp” waarin een aantal morele dilemma’s worden geschetst op basis van onderzoek en interviews, en tips worden gegeven over hoe je hier als organisatie mee om kunt gaan.  
 
Gesprekskaarten
Hoe benut je als vrijwilligersorganisatie de vrijwillige energie van mensen met verschillende achtergronden? Movisie ontwikkelde zes digitale gesprekskaarten die organisaties helpen bij het vinden van antwoorden op deze vraag. Download de gesprekskaarten


Doe mee aan onderzoek van Movisie om discriminatie in de wijk aan te pakken. 
Movisie zoekt buurt- en vrijwilligersinitiatieven die in gesprek willen over de aanpak van discriminatie. Lees hier verder

Nieuws voor Coördinatoren
Werven van nieuwe vrijwilligers voor de zorg
Vereniging NOV start op 16 mei met een speciale Expeditie die gericht is op Coördinatoren vrijwilligerswerk die werkzaam zijn in zorginstellingen. Tijdens de expeditie leer je een manier om op een vernieuwde wijze nieuwe gezichten (vrijwilligers) te werven. Zo kun je als vrijwilligerscoördinator jouw zorginstelling helpen om (nog) aantrekkelijker te worden voor nieuwe doelgroepen vrijwilligers.   
Word jij een van de deelnemers? Lees hier meer. 
vacatures
Tijd over? Check deze vacatures dan eens!
Digitaal talent. Hou jij ook zo van onze prachtige stad? Help jij Open Monumentendagen dan om zoveel mogelijk mensen te informeren over het programma rondom al het moois wat Amerfoort te bieden heeft?


Sfeermakers. Ontvang jij de deelnemers van Stichting Dagactiviteiten Eemland met een lekker bakkie koffie? Dan zorgen we samen voor leuke activiteiten en een gezellige sfeer.

Homies gezocht. Wil jij een kind of gezin in de buurt helpen? Meld je dan aan als Homie via Stichting Present.

Plek in de Herberg. Ga je bij ons gezellige ontmoetingscentrum aan de slag? We hebben plek voor diverse talenten

Help jij mij op weg?, Voor inburgeraars in Amersfoort zoekt Integratiewerk Taalcoaches, Gezinscoaches en Begeleiders voor het Taal-Oefen-centrum

 
Informatie & Contact

Ben je op zoek naar meer of ander vrijwilligerswerk? Kijk dan eens op de Vrijwilligersvacaturebank waar je een groot aanbod aan vrijwilligersvacatures in heel Amersfoort vindt. Voor ondersteuning in je zoektocht kun je bellen naar Indebuurt033 of ga naar een van de speciale spreekuren in de Informatiewinkels. Hier vind je de contactgegevens.

Organisaties kunnen hun vacatures plaatsen op de vacaturebank door een eigen account aan te maken. Kijk op de website voor meer informatie. Kan je organisatie wel wat ondersteuning gebruiken neem dan contact op met de vrijwilligersmakelaars via va@indebuurt033.nl 

Contact
E-mail opties