Ontdek het laatste mantelzorgnieuws! Lees online
  |  Afmelden
Indebuurt033
Voor mantelzorgers
nieuwsbrief  - MEI 2021 
Mantelzorg NIEUWS
Mantelzorgers ondersteunen loont
 
Mantelzorgers werken voor niks. Alleen dat betekent niet, dat ze niks kosten. Voor het eerst is er onderzoek gedaan naar de maatschappelijk kosten van Mantelzorg. Liesbeth Hoogendijk, bestuurder MantelzorgNL, praat erover bij het NOS Radio 1 Journaal.
Luister het item terug »
Beschermingsmiddelen voor mantelzorgers
 

Eerder dit jaar, kon je gratis beschermingsmiddelen ontvangen als je naaste Covid19 klachten had. Vandaag de dag is het ook mogelijk om beschermingsmiddelen aan te vragen, als het risiconiveau van besmetting in je regio hoog is. Goed nieuws dus!

Ja, dit wil ik ook »
Mogelijkheden van mantelzorgwoningen
 

Wil je als mantelzorger dichterbij degene wonen voor wie je zorgt? Dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van een vergunningsvrije mantelzorgwoning in de tuin. Er zijn een aantal formele regels waar je je aan moet houden. Die regels kunnen gaan om juridische zaken,maar ook om fiscale en financiële aspecten.

Maar wat is een mantelzorgwoning precies en welke regels gelden daarvoor? Op deze vragen gaf Ginette Klein van MantelzorgNL uitgebreid antwoord tijdens de online bijeenkomst van 22 april jl. Er zijn er geen opnames van deze bijeenkomst beschikbaar. Uiteraard kan je zelf op de website van MantelzorgNL, meer informatie vinden over een mantelzorgwoning.

Informatie over mantenzorgwoningen »
Informateur Tjeenk Willink ontvangt brief van MantelzorgNL
 
Er zijn drie belangrijke punten voor mantelzorgers die onder de aandacht gebracht zijn in een brief aan informateur Tjeenk Willink. MantelzorgNL pleit ervoor deze drie punten worden meegenomen in het nieuwe regeerakkoord.
Lees meer over deze brief »
Voor in de agenda
Woensdag 13.30 - 15.30 uur Amersfoort
Cursus Mantelzorg en dementie 
   

“De zorg voor mijn partner met dementie valt mij zwaar. Ik heb geen moment meer voor mijzelf.”

“Ik durf mijn moeder nauwelijks alleen te laten. Ik ben bang dat er iets misgaat.”

Herken je je zich in één van bovenstaande citaten? Heb je behoefte aan meer informatie over dementie en hoe hiermee om te gaan? Indebuurt033 biedt samen met Beweging 3.0 een vierdelige cursus aan. Speciaal voor mensen die zorgen voor naasten die een vorm van dementie hebben.

Wat kan je verwachten?
• Je krijgt informatie over dementie en adviezen hoe je met dit ingrijpende proces om kan gaan;
• Aandacht gaat uit naar het leren herkennen van belasting bij jezelf en het vragen van ondersteuning aan anderen;
• Je krijgt informatie over verschillende ondersteuningsmogelijkheden;
• Je kan in gesprek gaan met andere mantelzorgers om ervaringen en tips uit te wisselen. Het is de bedoeling dat je alle keren aanwezig bent. Voor deze cursus maakt het niet uit of je enkele uren per week of dagelijkse zorg biedt.

Kosten: gratis
Informatie en aanmelding: Heleen Vonk, mantelzorgcoördinator bij Indebuurt033. E-mail: mantelzorgers@indebuurt033.nl of bel 06 - 42 55 57 09.

elke woensdag 15.00 - 16.00 amersfoort-zuid
Samen wandelen in Amersfoort-Zuid 
 

Dagelijks wandelen, daar kan geen medicijn tegenop! Je hart en longen worden er sterker van. Het is nog gezellig ook: samen wandelen door de wijk.

Wandel jij ook iedere week mee met de buurtsportcoach en andere specialisten uit de wijk? Dan wandelen we samen voor een gezonde leestijl. Heb je de zorg voor familie/vrienden/buur? Dan ben je extra welkom. Er is tijdens het samen wandelen aandacht voor jou als naaste.

Elke woensdag | 15.00 - 16.00 uur | Gezondheidscentrum Cartesius, Cartesiusstraat 2
Kosten: gratis
Eindigt: dinsdag 20 juli 2021
Aanmelden: aanmelding vooraf noodzakelijk lhuijzendveld@sro.nl.

maandagavond 19.30 - 21.00 in Mei Online
Online contactgroep Jongvolwassenen Kind-van
 

In mei 2021 starten wij met een online contactgroep voor jongvolwassen (18 – 35 jaar) van ouders met psychische en/of verslavingsproblematiek (KOPP/KOV). De groep is opgezet om ervaringen uit te wisselen met anderen en daar herkenning en steun in te vinden. De groep bestaat uit zes deelnemers en twee gespreksbegeleiders. De groep zal één keer per drie weken op maandagavond (19.30 – 21.00 uur) online samenkomen. Aan de groep zijn geen kosten verbonden. Lees meer informatie over deze contactgroep. 

Meer informatie
 

Wil je meer weten en op de hoogte blijven van onze activiteiten of heb je behoefte aan individueel contact? Neem dan contact op met de mantelzorgcoördinatoren Sytske Stoop of Heleen Vonk. Je kunt mailen naar mantelzorgers@indebuurt033.nl.
  
De Informatiewinkels en Informatiepunten hebben vanwege de corona nog geen inloop, maar ontvangen je graag op afspraak. De Informatiewinkels zijn van maandag t/m donderdag van 9.00 – 13.00 uur telefonisch en per mail bereikbaar. Ook kun je dagelijks van 9.00 - 17.00 uur met ons chatten op de website.

Indebuurt033
T: 033 - 204 86 77 
E: nieuws@indebuurt033.nl
Volg ons
Twitter   Facebook   Linkedin