Koninklijk Paar bij viering 100-jarig jubileum Nederlandse Bachvereniging Lees online
 
Facebook     Twitter     Instagram     Youtube
 
Koninklijk Paar bij viering 100-jarig jubileum Nederlandse Bachvereniging


Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn zaterdagavond 25 september aanwezig bij de viering van het 100-jarig jubileum van de Nederlandse Bachvereniging tijdens het concert Kunst der Fuge in TivoliVredenburg, Utrecht.


Al sinds 1921 zet het ensemble zich met hart en ziel in om Bachs muziek met de wereld te delen, onder het motto Bach voor iedereen. Onder de artistieke leiding van Shunske Sato laten de musici de veelkleurigheid van de oude muziek én van de Nederlandse Bachvereniging horen. De musici spelen op historische instrumenten en worden gedreven door nieuwsgierigheid en speelplezier. Het gedachtengoed van nieuwe generaties leidt daarbij steeds tot veranderende invalshoeken. Zo ontdekt de Bachvereniging steeds opnieuw diepe lagen en verrassende schakeringen in Bachs fantastische muziek.

Seizoen 2021-2022 staat voor de Nederlandse Bachvereniging geheel in het teken van het feestelijke jubileum. Met verrassingsprogramma's, concerten rond actuele thema's, tournees met de grote werken van Bach, een opera én een jubileumfestival biedt het ensemble voor elk wat wils. Ook buiten het podium wordt de 100ste verjaardag dit seizoen groots gevierd met een cadeaulijn, magazine, digitale tijdlijn, nieuwe video's op All of Bach, coaching, talentontwikkeling en webinars.

Kunst der Fuge: een multidisciplinair project
Op 25 september om 20.15 uur trapt de Bachvereniging haar jubileumseizoen af met een bijzonder concert in het Utrechtse TivoliVredenburg. Voorafgaand aan het concert spreken Willemijn Mooij (directeur-bestuurder van de Nederlandse Bachvereniging) en Sharon Dijksma (burgemeester van Utrecht). Aansluitend speelt de Bachvereniging Johann Sebastian Bachs Kunst der Fuge onder leiding van artistiek leider Shunske Sato. Dit bizarre en intrigerende muzikale bouwwerk, waarin Bach één muzikaal thema uitwerkte tot een groots werk van ruim een uur, wordt tijdens de concerten letterlijk uitgelicht door lichtkunstenaar Folkert Uhde. De belichting en de plaatsing van de musici in de ruimte sluiten naadloos aan op zowel de structuur van de muziek als de architectuur van het gebouw. Een multidisciplinair project voor liefhebbers van muziek, architectuur en lichtkunst. U kunt dit concert (of de aansluitende tournee) bijwonen: kijk voor kaarten op bachvereniging.nl.

 

De Nederlandse Bachvereniging bestaat 100 jaar!

Al sinds 1921 zet het ensemble zich met hart en ziel in om Bachs muziek met de wereld te delen, onder het motto Bach voor iedereen. Onder de artistieke leiding van Shunske Sato laten de musici de veelkleurigheid van de oude muziek én van de Nederlandse Bachvereniging horen.

Seizoen 2021-2022 staat geheel in het teken van het feestelijke jubileum. Kijk voor meer informatie op bachvereniging.n/jubileum.