Speciaal voor jou
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Ontdek het mooie aanbod gratis trainingen! Online lezen
  |  Afmelden
Nieuwsbrief Vrijwilligers
April 2022
Start het voorjaar met een training!

Speciaal voor jou hebben we weer een breed aanbod aan trainingen geselecteerd. Hoe kun je het voorjaar beter starten dan met een leuke workshop? Doe nieuwe kennis op, ontmoet andere vrijwilligers en fris je vrijwilligerswerk weer helemaal op. Kijk voor het totale aanbod aan trainingen op onze website

Uitgelichte Trainingen

Laatste plekken. Wees er snel bij! Workshop EHBO en Reanimatie
Dinsdag 5 april 2022
9:00-13:00 uur

In de workshop komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Hoe breng je een slachtoffer in veiligheid, beoordeel je de situatie en alarmeer je de hulpdiensten
 • Verlenen van EHBO bij: bewusteloosheid, huidwonden, brandwonden, botbreuken, kneuzingen, verstuikingen, verslikking, vergiftiging, onderkoeling, beroerte, sportblessures, hoofdletsel, nek- en wervelletsel.
 • Reanimatie en inzet AED
Meer info en aanmelden

De kracht van het Woord
Donderdag 7 april  2022
19:30 - 21:30

Samen werken aan bewustwording van taalgebruik en het effect van woorden. Je gaat in deze workshop zelf aan de slag met theorie en oefeningen in taalgebruik rond het thema financiële uitdagingen en armoede.

Aan de orde komen onder andere:
• Wanneer voelt een formulering als een aanval?
• Welke woorden helpen een gelijkwaardige relatie op gang?
• Hoe wordt ambtelijke taal begrijpelijk?

Meer info en aanmelden
 
Laatste 2 Plekken! - Laaggeletterdheid herkennen en bespreken
Woensdag 20 april 2022
9:30 - 12:00 
In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:
 • Wat is laaggeletterdheid en hoe vaak komt het voor?
 • Hoe merk je dat iemand moeite heeft met lezen en schrijven (of rekenen)?
 • Hoe kun je op een prettige manier met iemand over dit onderwerp praten?
 • Hoe verwijs je iemand door naar het DigiTaalHuis, om een cursus te vinden die bij hem of haar past?
Meer info en
aanmelden

Herkennen van zorgelijke signalen
Donderdag 19 mei 2022
9:30-11:30 uur

In de workshop ‘Herkennen van zorgelijke signalen’ wordt gekeken naar hoe je om kunt gaan met jouw “niet pluis gevoel” bij mensen/bezoekers waar jij als vrijwilliger mee te maken hebt. Waar komt dit gevoel vandaan? Wat heb je gezien en gehoord? Op welke manier hebben jouw eigen normen en waarden invloed op wat je signaleert en op wat je er vervolgens mee doet?
We bekijken een aantal voorbeeldsituaties met elkaar en oefenen op welke wijze je zorgen op een laagdrempelige manier bespreekbaar kan maken. 

Meer info en
aanmelden
Save the date!
Wees er als eerste bij!
Informatiebijeenkomst over Indebuurt033
Maandag 23 mei 19:30-21:30
Informatiewinkel Kruiskamp, Neptunusplein 66K

Kom jij in je vrijwilligerswerk bewoners tegen die meer of andere ondersteuning nodig hebben? En weet je dan niet altijd goed waar je moet zijn? Laat je informeren op een speciale bijeenkomst voor vrijwilligers bij Indebuurt033. Zij maken je graag wegwijs bij het zoeken naar hulpverlening in Amersfoort. Want je staat er niet alleen voor! Er volgen meer bijeenkomsten onder andere over Integratiewerk en het Wijkteam.

Je kunt je vast aanmelden voor deze Informatiebijeenkomst via onderstaande knop.

Aanmelden
Voor organisaties
Webinar: Hoe maak je je vrijwilligersorganisatie aantrekkelijk voor nieuwe vrijwilligers?
Dinsdag 31 mei: 10.30 – 12.00 uur

Een actieve online bijeenkomst waarin we met elkaar kritisch reflecteren op de cultuur binnen de eigen organisatie. Dit doen we met onder andere Jacquelien Willemse, programmaleider bij de brancheorganisatie NOV (Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) en Stephanie Maas, verbonden als onderzoekmedewerker aan de Erasmus Universiteit.

Meer informatie en aanmelden via onderstaande knop.

Meer informatie en aanmelden
In het Nieuws
Vrijwilligerswerk en Oekraïense vluchtelingen
Ook in Amersfoort worden vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen en ontstaan er (bewoners-)initiatieven om hulp te verlenen aan vluchtelingen. Op een speciale pagina op de website van de gemeente Amersfoort zijn alle betrokken hulporganisaties verzameld en vind je handige tips voor het bieden van hulp.

Onderstaande organisaties bieden daarnaast ook informatie over opvang van vluchtelingen.
In het Dossier Oekraïne heeft Movisie alle relevante kennis en praktijkvoorbeelden verzameld over wat werkt bij de opvang en integratie van vluchtelingen.
Refugeehelp is een online startpunt voor vluchtelingen en iedereen die zich voor hen wil inzetten, opgezet door Vluchtelingenwerk Nederland.
De Rustplek heeft een online spreekuur waarbij gastgezinnen vragen kunnen stellen over opvang van vluchtelingen. 
Ga naar de websitepagina van de gemeente
vacatures
Reageer direct op de vacatures
 • Samen een frietje eten? Een vriendelijke man van 57 jaar zoekt een maatje voor een potje scrabble, samen een ijsje eten of een museumbezoek.
 • Coördinator PASSA. Ga jij samen met een team de wekelijkse activiteiten coördineren, zoals koken en spelletjes doen bij deze ontmoetingsplek voor en door mensen met autisme. 
 • Klusjesman/vrouw. Ben jij die Handige Hilda of Klussende Karel die kleine klusjes wil doen bij een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking?
 • Dans je met ons mee?. Breng jij de bewoners met geheugenproblemen van onze woon-zorgboerderij lekker in beweging?
 • Kok Dorpshuis De Neng. Is koken je hobby, kom dan koken bij de Dorpsdis waar zonder poespas, maar wel lekker en gezond gekookt wordt voor de bezoekers.
Informatie & Contact

Op de Vrijwilligersvacaturebank van Indebuurt033 staan nog meer leuke en actuele vrijwilligersfuncties voor wie op zoek is naar meer of ander vrijwilligerswerk.

De Informatiewinkel kan advies geven als je nog niet goed weet wat je leuk vindt of wat bij je past. Bel voor een afspraak naar de Informatiewinkel bij jou in de buurt.

Heb je een vraag over een training? Of heb je een goede suggestie voor ons? Neem dan contact met de vrijwilligersmakelaars op via va@indebuurt033.nl.

Contact
E-mail opties