In uw gemeente voor én met jongeren werken? bekijk de mogelijkheden van MDT
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
In uw gemeente voor én met jongeren werken? bekijk de mogelijkheden van MDT! Lees online
  |  Afmelden
ZonMw
 
Nieuwsbrief Jeugd, januari 2022
 
Uitgelicht
Perspectief voor de jeugd met MDT
Begin vorig jaar boden 112 gemeenten jongeren meer perspectief in coronatijd met  maatschappelijke diensttijd (MDT). We blikken nu met gemeenten en jongeren terug. Hoe past MDT binnen hun jeugdbeleid en wat hebben ze geleerd?    
Laat u inspireren!
Integraal werken in de wijk
Wijkteams zijn er om integrale ondersteuning en hulp dichtbij een kind en het gezin te bieden. Maar is deze hulp wel effectief? En sluit het echt aan bij wat nodig is? Verschillende werkplaatsen jeugd zochten naar antwoord en pasten de werkwijzen aan de bevindingen aan.
Meer over hun zoektocht naar integraal werken
 
Wat corona doet met kinderen en jongeren
Wat doet corona met kinderen, jongeren en gezinnen? Hoe help je een leerling die achter ligt? En zijn e-health-modules behulpzaam bij studenten met mentale problemen? Onderzoek maakt dit duidelijk. Diverse onderzoekers vertellen over hun bevindingen.
Lees meer over de resultaten
'Denk over de hekjes heen'
Een belangrijke oproep van Jeroen Geurts bij zijn vertrek als voorzitter ZonMw: ‘Zoek de grote maatschappelijke uitdagingen op en pak deze samen aan. Zorg dat jonge mensen meedenken over de toekomst. Denk over de hekjes heen, ook over de hekjes tussen de generaties.’
Lees het afscheidsinterview met Jeroen Geurts
 
Nieuws
Doe mee met de schrijfwedstrijd TSG 100 jaar: de gamechanger voor de volksgezondheid in 2030
Huiselijk geweld vaker gestopt
Projectresultaten
Geautomatiseerd monitoren op procesindicatoren bij huiselijk geweld en kindermishandeling nog toekomstvisie
Procesindicatoren helpen om inzicht te krijgen in het hulpverleningsproces bij gezinnen die te maken hebben met kindermishandeling en huiselijk geweld. Er is nog een lange weg te gaan voordat deze geautomatiseerd uit dossiers gehaald kunnen worden en hierop gemonitord kan worden.
Lees meer
Meer resultaten
Wetten rondom gedwongen zorg in praktijk lastig toepasbaar
Betere informatie-uitwisseling nodig voor samenwerking JGZ en huisartsen tbv vroegtijdige onderkenning psychische problemen
Nieuwe projecten 
Samen leren over participatief jeugdonderzoek
Er is steeds meer belangstelling voor jongerenparticipatie in onderzoek. Tegelijk leven er bij onderzoekers nog veel vragen over het goed vormgeven hiervan. Daarom start een groep onderzoekers en jongeren een leernetwerk participatief jeugdonderzoek.
Wat u van hen kunt verwachten
  
Zorg op afstand opnemen in JGZ-richtlijnen
Het is belangrijk dat aanbevelingen over face-to-face vervangende zorg op afstand worden opgenomen in bestaande richtlijnen. Daarom start een project dat zich richt op ontwikkelingsonderzoek bij kinderen door de JGZ via beeldbellen.
Lees meer over de projecten
  
Evenementen
Save the date- Nieuwe datum Jeugd in Onderzoek
De volgende editie van Jeugd in Onderzoek zal plaatsvinden op 22 september 2022 in 1931 Congrescentrum ‘s Hertogenbosch. Wilt u bijdragen aan het interactieve programma rondom het thema Mentaal welbevinden en veerkracht? Binnenkort volgt meer informatie over het indienen van deelsessies en de mogelijkheid tot inschrijven.
Lees alvast meer over Jeugd in Onderzoek
Flevi's kenniswerkplaats jeugd campagneweek veerkrachtig opvoeden
In Flevoland staat de start van het nieuwe jaar in het teken van veerkracht. In de week van 24 januari organiseert Flevi’s kenniswerkplaats jeugd een campagneweek over veerkrachtig opvoeden en opgroeien. Met onder andere een reizende fototentoonstelling, een miniconferentie en workshops. Wil je de campagneweek meebeleven?
Lees verder en bekijk de activiteitenkalender
NeurolabNL symposium ‘Optimale condities voor leren en veiligheid van jongeren‘
31
jan
 
13.30 - 17:00, Digitaal
 
 
Subsidie
Deadline: 15 februari 2022, 14.00 uur
Onderzoek naar de dilemma’s en ethische vragen rondom preventie van problemen van (en bij) jongeren
 
Deadline: 15 februari
NWA route Jeugd: kleine onderzoeksprojecten op het grensvlak van jeugd en onderwijs
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
Positief   Negatief
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie
ZonMw
Laan van Nieuw Oost-Indië 334
2593 CE Den Haag
070 349 51 11
Aanmelden
Gegevens wijzigen
Afmelden
Volg ons:
Linkedin   Twitter   Facebook   Youtube