Leiden
Stadsnieuws
Algemeen
Adopteer een Leids boompje

Op zaterdag 27 november is er in drie Leidse parken een ‘zaailingen-oogstdag’. Een zaailing is een klein boompje dat groeit in de buurt van een volwassen boom. Vrijwilligers oogsten in de ochtend verschillende soorten zaailingen. Inwoners kunnen in de middag een Leids boompje ophalen voor in hun eigen tuin. 

Zaailingen hebben meestal geen lang leven voor zich. Ze worden opgegeten door dieren, staan in de schaduw of worden door groenbeheerders verwijderd omdat de parken anders te vol worden.

Een boompje ophalen?
Ophalen kan tussen 14.00 tot 16.00 uur bij:

  • Polderpark Cronesteyn: Tuin van de Smid
  • Het Leidse Hout: Theehuis Leidse Hout
  • Het Merenwijkpark: kinderboerderij Merenwijk

Op de drie locaties zijn groendeskundigen aanwezig om te adviseren welke boom geschikt is voor welke tuin. Opgave vooraf om op te halen is niet nodig. Wel geldt: op = op.

Helpen bij de oogst?
Lijkt het u leuk om van 10.00 tot 12.00 uur te helpen bij de oogst? Geef u dan op via jaarvandetuin@leiden.nl (er zijn alleen nog vrijwilligers nodig bij polderpark Cronesteyn en bij het Merenwijkpark). Alle informatie over de actie is terug te vinden op www.leiden.nl/jaarvandetuin

Meer Bomen Nu
De actie is opgezet in samenwerking met Meer Bomen Nu. Het is een vervolg op het initiatief van Ant Brandenburg die vorig jaar zaailingen oogstte in Wijkpark Merenwijk. Meer Bomen Nu oogst door het hele land zaailingen, die een tweede kans krijgen bij burgers en boeren. Op deze manier willen zij deze winter 1 miljoen zaailingen planten. Vrijwilliger worden bij Meer Bomen Nu? Aanmelden kan via www.meerbomen.nu

Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin