Leiden
Stadsnieuws
Stationsgebied, Mors
Informatieavond Morspoortterrein 31 maart

Het Morspoortterrein ligt tussen de Morssingel, de Morsweg, de Plesmanlaan en het spoor richting Utrecht. Dit gebied gaat de komende jaren veranderen in een woonbuurt. Op 31 maart organiseert de gemeente een informatieavond over de bouwplannen.

Op het Morspoortterrein zijn op dit moment onder andere het gemeentekantoor Stationsplein 107, de Morspoortgarage, het Sociaal Pension De Binnenvest en een oude bunker uit de Tweede Wereldoorlog gevestigd.

We maken op de plek van Stationsplein 107, de Morspoortgarage en de voormalige kazerne waar nu het Sociaal Pension gevestigd is, plaats voor appartementen en enkele herenhuizen, zowel (sociale) huur- als koopwoningen.

De bebouwing zal vanaf de bestaande woonwijk in hoogte oplopen met de mogelijkheid voor twee woontorens meer richting het spoor en de Plesmanlaan/Stationsplein. Op de hoek tegenover de Morspoort is op de begane grond ruimte voor een bijzondere publieke functie.
 
Informatieavond
Op 31 maart organiseert de gemeente een informatieavond over het Morspoortterrein. U bent van harte welkom op Stationsplein 107, inloop tussen 18.30 en 20.30 uur. Tijdens deze avond lichten wij de plannen graag verder toe, beantwoorden wij uw vragen en horen wij graag uw opvattingen en suggesties voor de plannen in het gebied, zodat wij dit mee kunnen nemen in de verdere uitwerking van de plannen.

Om een inschatting te kunnen maken van het aantal bezoekers vragen wij u om u vooraf aan te melden via stationsgebied@leiden.nl.

Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin