Leiden
Stadsnieuws
Algemeen
De Stevenshof wordt steeds groener!

Door de samenwerking van gemeente en enthousiaste bewoners wordt de Stevenshof steeds groener. Dit is niet alleen mooi, maar ook noodzakelijk om de gevolgen van hetere zomers, maar ook hevigere regenbuien op te kunnen vangen. Er ontstaat zo ook meer ruimte voor biodiversiteit.

Leiden vormt versteende plekken in de wijk om tot groene pleintjes, zoals het plein op de Annie van Hattemstraat en bij de Heintje Davidsstraat. Samen met bewoners is nagedacht over de nieuwe groene inrichting van deze plekken en binnenkort start de aannemer met de werkzaamheden. Ook zijn met behulp van bewoners geschikte plekken gevonden voor het plaatsen van 69 extra bomen in de wijk.

Groene initiatieven

De Initiatiefgroep Groen heeft als doel van de Stevenshof de groenste wijk van Leiden te maken door meer bomen, planten en bloemen toe te voegen. Deze groep enthousiaste bewoners organiseert verschillende acties om groene gevels, groene daken en het vergroenen van de tuin te promoten. Zo hebben zij tijdens het Jaar van de Tuin diverse acties georganiseerd, zoals een boomspiegel- en geveltuinwedstrijd voor kinderen, een fotowedstrijd en een bloembollenasiel. Dankzij hun inzet is o.a. het Stevenspark verrijkt met een bloesembos en worden fruitbomen geplant in de wijk.

Bewoners zelf aan de slag

Ook u kunt uw wijk vergroenen, samen of met uw buren. De gemeente helpt u daarbij. Vraag een geveltuintje aan of meer informatie via aandeslag@leiden.nl

Facebook   Twitter   Instagram   Linkedin