afmelden
       bekijk online
Buurtsportcoach
Nieuwsbrief
Buurtsportcoach
Amersfoort
 
 
 
We mogen weer!
Langzaam krabbelen we op vanuit de lockdown. Sommige groepen nog wat schoorvoetend, maar met name de jeugd is al weer volop aan het spelen en sporten. Heerlijk!
Zwemgroepen, Blijf Fitgroepen, Samen Actief groepen, Club start: fijn dat deze deelnemers elkaar na lange tijd vanaf 5 juni weer in levende lijve kunnen ontmoeten. Tegelijkertijd zien we dat veel activiteiten buiten ook gewoon doorgaan: de buurtspeelcoach, de Blijf Fit Buitenlessen, fietsgroepjes en wandelgroepen gaan gewoon verder waar ze gebleven waren. Nog steeds worden er gelukkig ook nog veel ommetjes gemaakt. Als extra stimulans om in beweging te komen, organiseren we dit jaar voor het eerst zelfs een alternatieve Avondvierdaagse in Amersfoort Zuid, Liendert, en het Soesterkwartier, samen met de ABC-scholen. Gezellig samen wandelen, maar dan zonder intocht met snoep, bloemen en een high five van de wethouder…
Wil je ook weer beginnen? Kijk dan op onze website voor het meest actuele aanbod. Bij twijfel kun je ons natuurlijk altijd bellen. Veel beweegplezier de komende zomer!
Samen actief bij KVVA tijdens NL doet
De Samen Actief groep uit het Soesterkwartier heeft op vrijdag 28 mei geklust bij voetbalvereniging KVVA. Dit in het kader van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Met zijn tienen zijn we met elkaar aan de slag gegaan in en rondom de kantine. De klussen zijn onderdeel van het KVVA bredere plan om de kantine een flinke opfrisbeurt te geven! Na het harde werken was er een gezellige lunch in het zonnetje.
Een geslaagde pilot en een mooi voorbeeld van samenwerking binnen de wijk. Tip voor verenigingen: meld je klussen aan via NLdoet. Wie weet beschik je dan in 2022 ook twee dagen over een groep vrijwilligers.
Yes! We mogen weer sporten, ook via het Jeugdfonds Sport en Cultuur
Het afgelopen jaar is de sportdeelname behoorlijk achteruit gegaan. Niet zo gek door al die maatregelen. Nu mogen we gelukkig weer, maar helaas zijn veel gezinnen financieel getroffen. Vergeet dan niet dat deelname mogelijk is via het Jeugdfonds Sport en Cultuur.
 
Is er thuis te weinig geld om een kind te laten sporten of iets aan kunst en cultuur te laten doen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie / het lesgeld en eventueel de benodigde attributen.
Lees meer
Mini portret van Sven Slop in Stad Amersfoort
In video-estafetteserie van de Stad Amersfoort geven bekende en prominente Amersfoorters die onlangs in het nieuws waren zelf het stokje door aan een volgende kandidaat. Ze stellen zichzelf en hun werkzaamheden voor in kleine miniportretjes. Zo is laatst het estafettestokje doorgegeven aan onze collega Sven Slop. Benieuwd naar zijn mini portret
Lees meer
Vacature -Buurtsportcoach
Heb jij een passie voor sport en krijg jij met jouw enthousiasme de inwoners van Amersfoort in beweging? Dan zijn we per direct  voor 18-26 uur op zoek naar jou!

Ook voor de vacature vakleerkrachten bewegingsonderwijs of stagiair Sportmanagement of Sportkunde
Lees meer
Fietsinformatie dag
Bijna iedereen heeft weer zin om mooie tochten op de fiets te maken. Voor alle sportieve fietsers organiseert de landelijke organisatie Doortrappen.nl een fietsinformatiedag in Amersfoort. Deelnemers kunnen een leuke fietstocht combineren met een gezellige lunch en daarbij ook meteen een fietscheck laten doen. Daarnaast is er een fietsquiz en een fietsvaardigheidsparcours.
 
Dag & tijd: 23 juni 10.00 uur -14.30 uur           
Locatie: WV vereniging Eemland sportpark Zielhorst 2
Kosten: 5 euro inclusief lunch, thee en koffie.
Lees meer
 
De Sportzomer!

Komende zomer mogen we weer aan de slag! Evenals vorig jaar horen we dat veel gezinnen thuisblijven vanwege de nasleep van de coronacrisis. Dit biedt voor ons de mogelijkheid om, evenals vorig jaar, een uitgebreid sportprogramma neer te zetten in nagenoeg alle weken van de zomervakantie. Wat gaan we doen?

Wijksportdagen in de Sportzomer! (6 t/m 12 jaar)
In de zomer van 2021 organiseren we in 8 wijken in totaal tien wijksportdagen voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Jongerenactiviteiten (12 t/m 23 jaar)
Voor de jongeren is er op 28 juli en 4 augustus een speciale Urban sportmiddag met activiteiten als BMX, skate, basketbal en graffiti.

Seniorenactiviteiten (65+)
Deze zomer kunnen senioren wekelijks in beweging komen bij in het bosrijke gebied bij het Bosbad. Vanaf het nabijgelegen lunch café Out2Enjoy bieden wij wekelijks een sportieve activiteit aan. Denk hierbij aan Nordic Walking, Jeu des Boules of een Aqua Vitaal les in het Bosbad.

Onbeperkt plezier!
Een leuke sportieve middag voor kinderen met een beperking. Onbeperkt plezier vindt plaats op 26 augustus van 14:00 – 16:00 op sportpark Zielhorst. Wil je meer informatie of overleggen of deze activiteit geschikt is? Neem dan gerust contact op met buurtsportcoach Sjamana Wijsmuller via aangepastsporten@sro.nl

Méér informatie in de volgende nieuwsbrief op 1 juli

Agenda
juni
9 juni •
Jantje Beton Buitenspeeldag
3,10,17,24 juni •
Streetwise Cup
7 juni • start

Alternatieve Avond4daagse 5km
Soesterkwartier, Vermeer- Berg- Leusderkwartier en Liendert

Alternatieve Avond4daagse 10km (ladies only)
Liendert en Schuilenburg

 

Contact
Buurtsportcoach Amersfoort
Soesterweg 556
3812 BP Amersfoort
033- 422 5159
buurtsportcoach@sro.nl
Sro
Volg ons
Twitter Facebook
U ontvangt dit bericht op het volgende e-mailadres: raymondpeil@hotmail.com