naktuinbouw
Aanvragen van exportinspecties
 

Efficiënte inzet noodzakelijk om stijgend aantal exportinspecties uit te kunnen voeren 

Een efficiënte inzet van onze keurmeesters is noodzakelijk om alle inspectie-aanvragen op gewenste tijden uit te voeren en zo min mogelijk oponthoud te veroorzaken voor de exporteurs. Dat kunnen we echter alleen samendoen. We lopen nu tegen steeds grotere problemen aan. 

Vraag de exportinspectie op tijd aan

Het helpt ons om de planning efficiënt (zowel qua kosten als qua tijd) te maken als u de exportinspectie op tijd aanvraagt. We merken dat er te vaak laat in de middag of zelfs nog op dezelfde dag exportinsectie worden aangevraagd. Dit leidt ertoe dat we de planning niet goed en efficiënt kunnen maken, omdat er continu aanvullingen bijkomen die van invloed zijn op de al gemaakte planning.

We willen de exporteurs vragen de aanvragen voor exportinspecties voor 15.30 uur in het systeem in te voeren. Na de aanvraag kunnen de producten ook nog toegevoegd worden, dus dat is geen probleem. Voor late aanvragen zullen we conform de tarievenlijst het spoedtarief gaan factureren (50% toeslag op het basistarief).  

Vraag een ruimer tijdsblok aan

We merken dat steeds meer bedrijven een kort tijdsblok aanvragen en in die korte tijd teveel willen. Dat leidt tot problemen. We moeten hierdoor veel bedrijven teleurstellen dat we niet op het gevraagde tijdstip kunnen komen.

Het helpt ons enorm als u ruimere tijdsblokken aanvraagt. Het liefst uiteraard voor de hele dag (12.15 als notatie in e-CertNL). We zullen dan eind van de middag terugmailen binnen welk tijdsblok u onze keurmeester kunt verwachten. Zo hoeft u niet de hele dag te wachten op onze keurmeester.  

Als dit tijdsblok toch te groot blijkt, kies dan voor de hele ochtend (10.15 als notatie in e-CertNL) of de hele middag (15:15 als notatie in e-CertNL). Dit maakt het voor onze planning een stuk flexibeler en efficiënter. We kunnen onze dienstverlening dan beter uitvoeren.

Vanuit efficiëntie gaan wij niet in op verzoeken om in een bepaald gedeelte van het tijdsblok uw bedrijf te bezoeken. De planning is namelijk leidend. 

29 maart en 5 april Opleidingsdag voor onze keurmeesters

We willen er natuurlijk voor zorgen dat u goed opgeleide en bekwame keurmeesters op uw bedrijf krijgt. Daarvoor werken we met een uitgebreid kwalificatiesysteem. Het volgen van verplichte opleidingen is daar een belangrijk onderdeel van.

Op 29 maart en 5 april vinden deze plaats. Dat houdt in dat we die dagen minder keurmeesters beschikbaar hebben. Het helpt ons enorm als u, waar mogelijk, de inspecties aanvraagt op de dagen hieromheen. Of vraag de inspecties aan in grote tijdsblokken, zodat we meer ruimte hebben met het inplannen van onze keurmeesters. 

We hopen op uw medewerking

Met uw medewerking zorgen we ervoor dat we onze dienstverlening goed kunnen uitvoeren en uw (en dat van andere bedrijven) logistieke proces zo min mogelijk verstoren.  Mocht u nog vragen hebben neem gerust contact met ons op.
 
 
naktuinbouw
Website
Contact
Facebook   Twitter   Linkedin   Instagram