Nieuwsbrief voor leisure-ondernemers #5 - 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Mailing niet goed weergegeven? Bekijk de mailing online
VisitBrabant
31 juli 2023
Pluk jij de vruchten van het hoogseizoen?
Het is volle bak hoogseizoen: de Belgen, Duitsers en alle delen van Nederland hebben vakantie. Dat betekent (hopelijk) topdrukte bij alle Brabantse vrijetijdsondernemers. Vooral de Belgische en Duitse gast ontdekken Nederland volop, zo blijkt uit de nieuwste Vakantie Sentiment Monitor.

De zomer is hét moment van oogsten, maar ook bij uitstek van zaaien. In deze zomereditie speciale aandacht voor tijdsbesparende, omzetverhogende én gastgerichte tips, waarmee je slim en efficiënt de zomerdrukte trotseert.
In deze nieuwsbrief
  Reviews: nú zaaien, straks oogsten
  Bied slimme arrangementen aan 
Breid je betaalmodules uit
Gratis meertalige info voor je gast
Vakantie Sentiment Monitor
 
  Radiospots Duitsland en België
  Nieuwe programmadirecteur Brabant Herinnert
  DFDS: boekbaar aanbod na site inspectie
(Visit)Brabant in de media
Tips voor slim en efficiënt ondernemen tijdens zomerdrukte
Reviews: nú zaaien, straks oogsten
Boost je reviewscore, juist tijdens de zomerdrukte. 20% van álle reviews wordt in de zomer gegeven. Iedere stijging van 1 punt of ster, levert 5-9% meer omzet op. Daar kan geen marketingcampagne tegenop. Vraag jouw gasten persoonlijk, via een visitekaartje met QR-code of een aftercare mail om die review. Spijker je kennis bij met de online training 'Aan de slag met reviews'.
 
Bied slimme arrangementen aan
Omzet verhogen zonder druk op je bezetting? Gasten zijn gek op arrangementen. Stuur ze op pad met een fiets- of wandelkaart van VisitBrabant Routebureau en een goed gevulde picknickrugzak met huisspecialiteiten of lokale producten. Combineer je arrangement met een activiteit bij een collega ondernemer. Samenwerken = win-win!
      Bestel fiets- en wandelkaarten
Omzet verhogen? Breid je betaalmodules uit.
Loop geen internationale gasten mis: zorg dat zij online kunnen boeken met internationale betaalmogelijkheden, zoals creditcard, Klarna en Paypal. Voor België specifiek zijn Bancontact en Belfius Pay veel gebruikte methoden. Activeer deze betaalmodules op je website en vertaal meteen je belangrijkste landingspagina’s, zoals je homepage, je aanbod en je conversiepagina (reserveren/boeken).  
 
Gratis meertalige info over Brabant voor je gasten
"Wat is er te doen in de omgeving?” Je gasten tijdens topdrukte inspireren met (meertalige) informatie? Verwijs ze naar visitbrabant.com, de Brabantse uitagenda en onze Online Magazines, allemaal meertalig. Duitse en Belgische gasten waarderen ook de praktische info over Brabant. Stuur alles vooraf mee in je boekingsbevestiging, zet het op je website of leg het op een zichtbare plek. Gastgericht én tijdbesparend!
 
Onderzoek: 'Nederland in top 5 vakantiebestemmingen voor Belgen en Duitsers deze zomer' 
Dat blijkt uit de nieuwste Vakantie Sentiment Monitor van het NBTC. We delen de belangrijkste conclusies en ons advies voor de Brabantse vrijetijdssector:

  1. Met zo’n 6,1 miljoen bezoeken per jaar zijn Belgen en Duitsers onze belangrijkste groep internationale bezoekers. Ook deze zomer staat Nederland in hun top 5.
  2. Slechts 22% van de Nederlandse vakantiegangers plannen een vakantie in eigen land. Dit is de helft minder ten opzichte van vorige twee zomers. Toch liggen de aantallen nog iets hoger dan vóór corona.
  3. Wie nog niet heeft geboekt is zich nu aan het oriënteren voor augustus en september.

Hoe je hier als leisure-ondernemer op in kunt spelen:
  • Bij de keuze van een vakantiebestemming letten gasten vooral op flexibele annuleringsvoorwaarden, verblijf op een rustige plek en het prijsniveau. Benadruk dit in je aanbod en promotie.
  • Focus je daarnaast op de Belgische en Duitse gast. Zij besteden 2 tot 3 keer zoveel als Nederlanders en het herhaalbezoek is groot! Start bijvoorbeeld met meertaligheid op je website en menukaart en volg onze gratis online trainingen. 
Bekijk de volledige Vakantie Sentiment Monitor
Radiospots Duitsland en België 
Een radiospot voor de Duitse of Vlaamse markt is heel anders dan we in Nederland gewend zijn. Samen met native experts ontwikkelden we deze radiospots in Duitsland (Radio Essen, Duisburg, Oberhausen) en België (Radio 2).

De spots zijn onderdeel van de meerjarige campagne ‘Brabant. Dichterbij jou’.
      Beluister de radiospots
 
Nieuwe programmadirecteur Brabant Herinnert
Caroline Belt is de nieuwe programmadirecteur van Brabant Herinnert en volgt vanaf 1 augustus Femke Klein op. Ze zal de organisatie leiden richting de herdenking en viering van 80 jaar vrijheid in 2024 en 2025. Brabant Herinnert brengt samen met haar partners, zoals VisitBrabant, WOII-locaties en verhalen samen, waarbij storytelling centraal staat.
DFDS inspireert Engelse gasten na site inspectie in Brabant
In mei jl. organiseerde VisitBrabant TravelTrade een 3-daagse ‘Family & Fun’ site inspectie in Brabant voor 12 touroperators uit Engeland, Duitsland en Ierland. Dat bracht extra marketingkracht teweeg: ferrymaatschappij DFDS komt binnenkort met direct boekbaar aanbod én inspireert Engelse gasten voor een bezoek aan Brabant in deze blog. Zij zetten de spotlight o.a. op gastronomisch Den Bosch, de Tilburgse Spoorzone, Van Gogh Village Nuenen en eindeloze ‘family fun’ in de Efteling of Beekse Bergen.
Lees de blog van DFDS


 
(Visit)Brabant in de media
Reisredacteur Eva Hopstaken van Omnitraveler.nl (foto links) dompelde zich onder in de wereld van Vincent en bracht een blogreeks uit van 5 Van Gogh NP wandelroutes, waaronder de nieuwste route in Helvoirt. En het Duitse Couchflucht.de deed verslag van een 2-daagse fietstocht met aandacht voor o.a. De Moerputten, de IJzeren Man, Heusden en leuke restaurant- en accommodatietips.
     Bekijk meer publicaties
Stuur deze zakelijke nieuwsbrief door naar een collega
Zijn er collega’s en/of medewerkers voor wie deze nieuwsupdates ook interessant zijn? Stuur deze mailing dan door en vraag ze om zich in te schrijven via deze inschrijflink.
Adres
Almijstraat 14
5061 PA Oisterwijk
Ga naar www.visitbrabant.com/partners   visitbrabant.com/partners
VisitBrabant Partners
Telephone   013 30 30 390
Mail   info@visitbrabant.com
Twitter   Twitter
LinkedIn   LinkedIn
Ik schrijf me in voor deze nieuwsbrief
 
Afmelden