Midden in Delfland - Nieuwsflits
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
november 2022 | bekijk online
 

Nieuw studieseizoen sterk van start

Het nieuwe studieseizoen 2022/2023 ging veelbelovend van start met meer deelnemers dan ooit. Maar liefst negen nieuwe boeren hebben zich aangemeld voor dé proeftuin voor kringlooplandbouw van Nederland. 46 melkveehouders doen dit jaar mee, ruim 90% van de boeren in Midden-Delfland. Wat die vijftien jaren kringlooplandbouw inmiddels hebben opgeleverd? Flinke stappen naar een toekomstbestendige melkveehouderij, een landschap boordevol biodiversiteit én een aantoonbare verbetering van de prestaties voor het milieu met onder meer een reductie van de stikstofemissie met ruim 25%. En dat wordt alleen maar beter. Want hoe meer boeren meedoen met het programma, hoe meer impact zij met elkaar hebben. Het programma voor het nieuwe studieseizoen zit bomvol. In deze nieuwsbrief leest u hierover meer.

In deze editie:

  • Volle bak bij startavond kringloopboerenseizoen
  • Jonge boeren BBQ
  • Jonge boer Mark vertelt over weidevogelbeheer
  • Boeren Delfland vóór de muziek uit
  • Zelf vlinders en insecten monitoren
  • Pluktuin Schipluiden
 
 

Volle bak bij opening studieseizoen

Veel boeren bezochten de startbijeenkomst van het nieuwe studieseizoen. Ook gedeputeerde Meindert Stolk was erbij. De plannen voor het komende jaar werden gepresenteerd. Daarnaast was er onder meer aandacht voor de resultaten van de verdiepingsgroep Waterkwaliteit.

    LEES MEER    
 
 

Jonge Boeren BBQ

Een BBQ in de herfst? En of dat een succes kan zijn! De ingrediënten voor de avond waren top: een grote groep jongeren, goed weer, gezellige aankleding, aanwezigheid van een wethouder en natuurlijk lekker eten.

    LEES MEER    
 
 

Jonge boer Mark vertelt over weidevogelbeheer en zijn familiebedrijf

Begin september praatte Floor Koornneef, namens het Agrarisch Collectief Midden-Delfland, de raad bij over weidevogelbeheer in Midden-Delfland. Aansluitend was er een bedrijfsbezoek bij het melkveebedrijf van de familie Van Woerden. Jonge boer Mark van Woerden vertelde hoe het bedrijf weidevogelbeheer inpast in haar bedrijfsvoering. Natuurlijk kregen de raadsleden ook een rondleiding.

 
 

Boeren Delfland vóór de muziek uit

“Nog voordat Duurzaam Boer Blijven ruim 12 jaar geleden ontstond, waren melkveehouders in Midden-Delfland al bezig met kringlooplandbouw. Met groen ondernemen houden zij Midden-Delfland open en groen”.

    LEES HIER HET HELE INTERVIEW    
 
 

Zelf vlinders en insecten monitoren

Het BIMAG-vlinderproject is een unieke samenwerking tussen LTO Noord, BoerenNatuur en de Vlinderstichting waarbij boeren en tuinders binnen een monitoringsprogramma zelf vlinders en insecten in het agrarisch gebied monitoren. Interesse om deel te nemen? Laat het weten aan de Vlinderstichting.

    LEES MEER    
 
 

PLUKTUIN SCHIPLUIDEN

De nieuwe hoogstamboomgaard (met schaapbeweiding!) en pluktuin in Schipluiden is een unieke plek waar scholieren en recreanten kennis kunnen maken met het telen van zacht fruit. Daarnaast is het een perfecte locatie om volop te genieten van het landschap van Midden-Delfland. Inmiddels zijn de bomen en struiken aangeplant en wordt door vrijwilligers hard gewerkt om er een succes van te maken. Wil je een handje helpen, bijvoorbeeld om de tuin winterklaar te maken? Meld je aan!

    LEES MEER    
 
 
www.middenindelfland.net
privacy   contact  afmelden