Deel jouw toekomstbeeld
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden
   |   Online weergeven
Hilversum Mediastad
Hilversum2040.nl
Beste Hilversummer,

Wij hebben u de afgelopen weken mails gestuurd over de start van het participatietraject Omgevingsvisie. Vandaag is onderstaand persbericht uitgegeven waarin we aangeven dat de participatie uitgesteld wordt.

Zodra er meer duidelijkheid is over hoe het vervolg er na de zomer uit gaat zien, komen wij bij u terug.

Met vriendelijke groet,
Team Omgevingsvisie 

Persbericht:

Participatie Omgevingsvisie tot na de zomer uitgesteld

De gemeente Hilversum heeft besloten om de participatie voor de Omgevingsvisie tot na de zomer uit te stellen. Uit verschillende signalen van de samenleving en een gesprek met HOP2040 hebben wij geconcludeerd dat het niveau van de participatie nu onvoldoende is. Wij nemen deze signalen serieus. Voor een breed gedragen Omgevingsvisie is het belangrijk dat de kwaliteit van de participatie op orde is. Wethouder Floris Voorink (Omgevingsvisie): “Wij vinden het spijtig voor iedereen die zich tot nu toe voor dit proces heeft ingespannen. Maar ik ben er van overtuigd dat het voor dit moment de beste beslissing is. Over ons voornemen om dit besluit te nemen is gesproken met HOP2040, die dit ondersteunt.”

Pauzeknop
Het organiseren van de participatie rondom zo’n groot project als de Omgevingsvisie is een ingewikkeld traject. Meerdere partijen en belangen zijn hierbij betrokken. Het is belangrijk dat dit zorgvuldig gebeurt. Daarom is besloten tot een pauze, waarna wij na de zomer een doorstart maken met het behoud van het goede dat de afgelopen weken is opgebouwd en de inbreng die is geleverd.
 
Brede aanpak participatie
Met de gemeenteraad is afgesproken dat de participatie breed wordt aangepakt, zodat er zoveel mogelijk bewoners, ondernemers, organisaties en andere partijen uit de stad kunnen meewerken aan een visie over de toekomst van Hilversum. Betekenisvolle participatie is een belangrijk onderdeel van de Omgevingswet.
 
Samenwerking bureau beëindigd
De samenwerking met het externe onafhankelijke participatiebureau dat tot nu toe de participatie begeleidde, wordt beëindigd. Hoe het verdere participatietraject eruit gaat zien, bespreekt de gemeente de komende tijd met betrokkenen.
 
 
U krijgt deze mail omdat u heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in de Omgevingsvisie Hilversum of omdat uw gegevens voorkomen in de participatiebestanden van de gemeente Hilversum. Wilt u geen mails meer ontvangen? Dit kunt u onder aan deze mail aangeven.
Geen mail meer ontvangen? Mail naar omgevingsvisie@hilversum.nl met in het onderwerp ‘geen mail’ Dan halen we u uit het adresbestand.
Aanmelden    |    Uw gegevens wijzigen    |    Afmelden voor deze mailing