Aanbod waarmee jij je professie in een nieuw licht zet
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief RINO amsterdam | januari 2023
 
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Open de mailing in je browser
 
Lichtpuntjes aan de start van 2023

Elk jaar verlicht het Amsterdam Light Festival de stad Amsterdam. Kunstenaars van over de hele wereld sluiten zich aan bij dit bijzondere kunstevenement. De kunstwerken worden speciaal voor dit evenement gemaakt. Er is een samenwerking met de Breitner Academie. Jong talent krijgt de kans om een lichtkunstwerk te ontwikkelen voor het festival.
 
Begin jij 2023 met het volgen van een cursus of opleiding bij RINO amsterdam? In deze nieuwsbrief delen we onze “lichtkunstwerken” met je. Aanbod waarmee jij je professie in een nieuw licht zet. We vertellen je meer over nieuwe samenwerkingen en richten de spotlight op de eerste groep cursisten van de opleiding Consulent Infant Mental Health die op 14 december het felbegeerde diploma in ontvangst nam. 

In deze nieuwsbrief:
 
 
Onder de aandacht
 
 
22 maart 2023 | 2 accreditaties
Motiverende gespreksvoering

Vaak zitten hulpverlener en patiënt op één lijn. Vaak ook ziet de hulpverlener precies wat er moet gebeuren, maar blijkt het lastig voor de patiënt om tot die gewenste gedragsverandering te komen. In de verslavingszorg is al vele jaren ervaring opgedaan met motiverende gesprekvoering en deze behandelstijl blijkt ook op andere terreinen van de (G)GZ effectief te zijn.

www.rino.nl/208 | 2-daagse cursus 

 
15 sept 2023 | 3 accreditaties
Systeemtherapie: inleiding

Veel hulpverleners zien door de veelheid van systeem-theoretische stromingen door de bomen het bos niet meer. In deze 10-daagse cursus maakt men kennis met algemene onderliggende principes in de systeemtherapie, met extra nadruk op multiculturele aspecten én op de specifieke plaats van kinderen en jeugdigen in de gezinstherapie.

www.rino.nl/451 | 10-daagse cursus 


Bekijk ons volledige aanbod >

 
 
 
 
Nieuw in ons aanbod
 
 
11 februari 2023 | 10:00 - 17:00
Introductie in werken vanuit het lichaam in psychotherapie

In deze workshop maak je, door zelf te ervaren kennis met het werken in de psychotherapie vanuit lijfelijke signalen, zogezegd ‘bottom-up’: het lichaam heeft de informatie over wat er nodig is en waar mogelijk blokkades zitten. We gaan samen oefenen en de grondbeginselen van de Pesso-psychotherapie worden hiermee toegelicht. Waarna je meer oog en gevoel hebt voor hoe je zelf vanuit lijfelijke signalen met je cliënten kan werken.

www.rino.nl/678Eendaagse workshop

 
Voorjaar 2023 | data volgt
Mentalization-Based Treatment voor behandelaren

De basis van ‘Mentalization-Based Treatment’ (MBT) ligt in het versterken van het mentaliserend vermogen van de cliënt. Uit onderzoeken is gebleken dat deze behandeling effectief is niet alleen bij het behandelen van patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS), maar ook bij andere doelgroepen. MBT heeft zich ontwikkeld van een behandeling voor de borderline persoonlijkheidsstoornis naar een transdiagnostisch model.  

www.rino.nl/1432 


Bekijk ons nieuwe aanbod >

 
Tot uiterlijk 20 maart 2023 opleidingsplaatsen aanvragen
Opleidingsplaatsen 2024 voor de BIG-opleidingen tot GZ-psycholoog, Orthopedagoog-Generalist, Psychotherapeut en Klinisch Psycholoog 
Praktijkopleiders kunnen tot uiterlijk 20 maart opleidingsplaatsen aanvragen voor de BIG-opleidingen. Er kunnen meerdere opleidingsplaatsen worden aangevraagd en voor de GZ-opleiding kan in dit formulier tevens de gewenste differentiatie en startdatum worden aangeven. 
Meer informatie
 
 
Start binnenkort

03 feb
 
Listening Post: reflecteren op de samenleving

1 vrijdag van 19.00 - 21.30 uur | (gratis) online
De Listening Post is een plek voor burgers om ervaringen te delen en te reflecteren op de samenleving; de buitenwereld van binnenuit bekeken. Hoe ervaren wij de samenleving waarin we leven, wat doen recente en eerdere gebeurtenissen met ons als burger en hoe houdt dit ons bezig?

Lees meer >

 
07 feb
 
CGT bij cliënten met een negatief zelfbeeld

2 dinsdagen van 09.30 - 16.30 uur
Een negatief zelfbeeld maakt kwetsbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel stoornissen, zoals angst- en stemmingsstoornissen, eetstoornissen en persoonlijkheidsproblematiek, samengaan met een negatief zelfbeeld en dat het negatieve zelfbeeld de behandeling van die stoornissen nogal eens ondermijnt. 

Lees meer >

 
07 mrt
 
Basiscursus Cognitief Gedragstherapeutisch Werker VGCt voor de POH-GGZ

9 dinsdagen van 09:30 - 16:30
In deze praktische cursus maken de deelnemers kennis met de gedragstherapeutische manier van denken en doen. Centraal in de cursus staan de systematische, op leertheorie gefundeerde, analyse van klachten en probleemgedrag en het ontwerpen van daarop aansluitende behandelplannen.

Lees meer >

 
Bekijk de agenda
 
 
Thema: De basis op orde: terug naar de kern
Schoolpsychologencongres 2023

Op vrijdag 24 maart organiseert RINO amsterdam het jaarlijkse Schoolpsychologencongres. Deze editie van het Schoolpsychologencongres vindt weer plaats in Hotel CASA in Amsterdam. We nodigen je van harte uit om deel te nemen!

Scholen worden opgeroepen om het tij te keren, nu de dalende trend in de basisvaardigheden van leerlingen zich steeds duidelijker laat zien. Een stevige kern voor leren en ontwikkeling binnen scholen is hierbij voorwaardelijk. Wat verstaan we daar eigenlijk onder? En welke rol kan de Schoolpsycholoog hierbij spelen?

Meer informatie

Nieuws

 

19 jan
 
RINO Zuid en RINO amsterdam bieden gezamenlijk opleiding Consulent Infant Mental Health (IMH-C)

Het volgen van een erkende IMH opleiding wordt voor zorgprofessionals die in het zuiden van Nederland wonen nu beter bereikbaar, door de samenwerking tussen RINO Zuid en RINO amsterdam. Gezamenlijk bieden we de 1-jarige opleiding IMH-C nu ook in Eindhoven aan.

Lees meer >

20 dec
 
Stichting PDO GGZ Amsterdam en RINO amsterdam starten PDO Opleidingsraad

De PDO Opleidingsraad verwoordt de ontwikkelingen in het veld en de wensen van de praktijkinstellingen voor de BIG opleidingen die RINO amsterdam voor Stichting PDO uitvoert. De opleidingen sluiten daarmee beter aan op de praktijk. De opleidelingen van nu worden de goed gekwalificeerde collega’s van de toekomst.

Lees meer >

16 dec
 
Eerste groep cursisten van de opleiding Consulent Infant Mental Health neemt diploma in ontvangst

Op 14 december was het feest bij RINO amsterdam. De eerste groep cursisten van de opleiding Infant Mental Health-consulent namen tijdens een feestelijke uitreiking het diploma in ontvangst.  

Lees meer >

Bekijk al het nieuws
 

RINO amsterdam leest:

Hoezo perfect? Is een toegankelijk zelfhulpboek voor perfectionisten.

Er is niets mis met hard werken, en ook niet met de lat hoog leggen, maar het streven naar perfectie kan je flink in de weg staan.

RINO-ledenprijs: € 27,95 € 22,35

Bestellen
 
 

Vacatures

 

 
Opleidingsmedewerker BIG-opleidingen 24 tot 36 uur per week

Als opleidingsmedewerker ben je (mede)verantwoordelijk voor de administratieve werkzaamheden, organisatie en planning van de BIG-opleidingen. Met als doel de BIG-opleidingen van RINO amsterdam van begin tot eind goed te laten verlopen. Deze werkzaamheden hebben deels een repeterend karakter.

Lees meer >

 
Opleidingscoördinator BIG-opleidingen 32 uur per week

Samen met de Manager BIG-opleidingen ben je verantwoordelijk voor de organisatie van postacademische opleidingsgroepen. Je hebt de dagelijkse leiding over verschillende opleidingsgroepen en bent het aanspreekpunt voor cursisten. Hierbij word je in de werkzaamheden ondersteund door opleidingsmedewerker(s), welke de administratie verzorgen. 

Lees meer >

 
Stichting PDO GGZ Amsterdam en RINO amsterdam starten PDO Opleidingsraad

De PDO Opleidingsraad verwoordt de ontwikkelingen in het veld en de wensen van de praktijkinstellingen voor de BIG opleidingen die RINO amsterdam voor Stichting PDO uitvoert. De opleidingen sluiten daarmee beter aan op de praktijk. De opleidelingen van nu worden de goed gekwalificeerde collega’s van de toekomst.

Lees meer >

Bekijk alle vacatures
 

Volg RINO amsterdam op social media

Blijf altijd op de hoogte van ons (nieuwe) scholingsaanbod, het laatste nieuws, evenementen en vacatures:

 


 
 
 


Copyright © 2023 RINO amsterdam, All rights reserved. Je ontvangt deze e-mailing omdat je op de een of andere manier verbonden bent of bent geweest aan RINO amsterdam. In het kader van ons opleidingsaanbod dat bestaat uit nascholingscursussen, opleidingen, opleidingsroutes en de BIG-opleidingen tot Gezondheidszorg psycholoog, Psychotherapeut en Klinisch psycholoog.
RINO amsterdam
Leidseplein 5
1017 PR Amsterdam
(020) 625 08 03
info@rino.nl
www.rino.nl
Heb je geen interesse meer in onze mailings? Schrijf je uit