Activiteitenoverzicht | Verhalen uit de praktijk| Buiten is het feest
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees deze nieuwsbrief online
  |  afmelden
   

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Zo groeit in circa 3 procent van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Tijdens de 9e editie van de Week tegen Kindermishandeling wordt er wederom aandacht gevraagd voor dit fenomeen, dat dichterbij is dan we denken. Meer achtergrondinformatie over kindermishandeling en deze week lees je op de website.

  Meer over de Week
Activiteiten
Tijdens de Week tegen Kindermishandeling worden elk jaar tientallen activiteiten georganiseerd. Het overzicht van alle activiteiten is nu zichtbaar op onze website.
Van webinars tot interactieve workshops, de activiteiten die zowel online als in het land georganiseerd worden zijn divers. Organiseer jij een activiteit en staat dit nog niet in het overzicht? Meld hem dan voor 12 november aan op de website.
Naar het overzicht
Buiten is het feest
Op 18 november vindt het slotevenement plaats van de Week tegen Kindermishandeling. Gesprekken over seksueel misbruik staan centraal en worden gebundeld en gepresenteerd onder leiding van Karin Bloemen.
Stichting Impact Makers, Programma Geweld Hoort Nergens Thuis, Team-Kim en producent RinkelFilm sloegen de handen ineen voor een bijeenkomst over seksueel misbruik. Tijdens deze bijenkomst worden fragmenten getoond van de film Buiten is het feest, een verfilming van het gelijknamige boek door Arthur Japin en gebaseerd op de verhalen van Karin Bloemen. Verschillende sprekers voeren het woord en aanwezigen praten mee over het onderwerp.
  Meer informatie
Hulp, dichterbij dan je denkt
Om het onderwerp kindermishandeling in context te plaatsen, voeren we in aanloop naar de Week tegen Kindermishandeling gesprekken met experts en ervaringsdeskundigen.
We spraken met Arjan de Roon, medewerker van Veilig Thuis in regio Gelderland-Midden. Als organisatie biedt Veilig Thuis ondersteuning en advies bij melding van kindermishandeling. Arjan kent het systeem door en door en vertelt openhartig over de mogelijkheden en uitdagingen. Ook deelt hij zijn advies voor laagdrempelige hulpverlening. 
Naar het interview
Vragen over hulp
In bijna elk gezin is het wel eens onveilig voor een kind. Kindermishandeling gaat echter over een structurele vorm van onveiligheid, waarbij de situatie bedreigend of gewelddadig is voor kinderen. 
Via de website delen we informatie voor jongeren, ouders, professionals en omstanders in nabijheid van kindermishandeling. Zo kan elke hulpvraag gekoppeld worden aan de juiste organisatie. Hierbij verwijzen we ook graag naar de kennisdossiers van het Nederlands Jeugdinstituut (NJi). Kijk op de website voor meer informatie.
  Meer informatie
 
www.weektegenkindermishandeling.nl
Facebook   Twitter   LinkedIn