Zakelijke nieuwsbrief VisitBrabant | 11 oktober 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Mailing niet goed weergegeven? Bekijk de mailing online
VisitBrabant
12 oktober 2022
In deze nieuwsbrief
OnOnd Campagne 'Hier moet je zijn in Brabant' in de prijzen
  Bijna 100 miljoen fietstochten
  Nieuwe online training Land van Cuijk
Kloosterrondwandeling Boekel en Handel
 
  Fietsroute Linie 1962
  Brabant Remembers: de Kick-off
  Handige diensten voor ondernemers
  Smakelijke ontmoetingen in Brabant
(Visit)Brabant in de media
Campagne 'Hier moet je zijn in Brabant' in de prijzen
VisitBrabant sleepte vorige week de Grand Prix Content Marketing Award ZILVER in de wacht in de categorie Non-Profit voor de campagne 'Hier moet je zijn in Brabant'. De jury sprak vol lof over de manier waarop VisitBrabant de vrijetijdssector en de leisure-ondernemers met elkaar verbond en wist te activeren in een periode dat de reiswereld op slot ging door corona (2020/2021).

Ook werd VisitBrabant beloond met maar liefst twee Bekroningen voor specifieke categorieën binnen de campagne: het event Brabant Drive Thru en de guerrilla-actie Stoepborden. Een enorme waardering voor de Brabantse vrijetijdssector die haar veerkracht toonde op weg naar herstel van de sector.

Sinds april 2022 is de nieuwe meerjarige campagne 'Brabant. Dichterbij jou' van start gegaan die zich richt op kort meerdaags bezoek met een focus op doelgroepen uit Vlaanderen (BE) en Nordrhein-Westfalen (DE). 

Lees het bericht over de marketingprijzen
 
Bijna 100 miljoen fietstochten
Dat Brabant met 4,5 sterren tot de topfietsregio’s van Nederland behoort, bleek al eerder uit de Kwaliteitsmonitor 2022 van het Landelijk Fietsplatform. Uit de nieuwste ‘Provinciale rapportage recreatief fietsen’ van het Landelijk Fietsplatform blijkt opnieuw waarom Brabant hoog scoort. Fietsen wordt in Brabant gewaardeerd met een 8,3 en het knooppuntennetwerk met een 8,1, hoger dan het landelijk gemiddelde.
Bekijk de factsheet
Nieuwe online training Land van Cuijk live
Sinds vorige week staat de eerste regiotraining 'Land van Cuijk' live op ons online trainingsplatform. "Met de kennis die gastheren en gastvrouwen opdoen tijdens de e-learning zijn zij nog beter in staat om gasten, die meer willen weten over het Land van Cuijk, van de juiste informatie te voorzien", aldus Visit Land van Cuijk. Naast deze regiotraining kun je ook steden-, marketing- en thematrainingen doen. 
Naar de trainingen
Nieuwe routes
Kloosterrondwandeling Boekel en Handel
Op 29 september is de nieuwste kloosterwandeling in Bedevaartsoord Handel en Huize Padua feestelijk geopend door gedeputeerde Stijn Smeulders en wethouders Martien Bankers en Henri Willems. Deze kloosterwandeling (6,7 km) vertelt het verhaal van 300 jaar Broeders Penitenten en voert langs historische gebouwen en door schitterende natuur. Wil je de kloosterwandeling ook aanbieden aan jouw gasten?
Bestel wandelkaarten
 
Fietsroute Linie 1629
Tijdens deze cultuurhistorische fietsroute (48 km) ontdekken bezoekers het Beleg van Den Bosch. Zij volgen de restanten van oude vestingwerken uit de Tachtigjarige Oorlog en genieten van prachtige vergezichten. De route werd op 23 september officieel gelanceerd en is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting De Groene Vesting, Gemeente 's-Hertogenbosch, Gemeente Sint-Michielsgestel, Gemeente Heusden en Gemeente Vught.
Bestel fietskaarten
Brabant Remembers: de Kick-off
Op donderdag 20 oktober organiseert Brabant Remembers een kick-off dag  voor initiatiefnemers en organisatoren van WOII gerelateerde activiteiten rondom herdenken en herinneren, vrede en vrijheid. Tijdens deze dag hoor je meer over de invulling van 80 jaar vrijheid, zijn er inspirerende lezingen en verschillende workshops. Zo zijn er workshops door o.a. Nationaal Monument Kamp Vught, Breda University of Applied Sciences, de Vrijheidscolleges, Verhalis, VisitBrabant en Liberation Route Europe. Speciaal voor onze nieuwsbrieflezers is het nog mogelijk om tot uiterlijk 14 oktober aan te melden. 
Meld je aan
Handige diensten voor ondernemers
Gratis mooie foto's van Brabant

Mooie foto’s leveren een enorme bijdrage aan de beeldvorming en sfeerbeleving voor je bedrijf. VisitBrabant stelt een selectie gratis foto’s van ons mooie Brabant beschikbaar. 

Naar de beeldselectie
 
Ontwikkel je eigen routekaart

Inspireer je gasten met een persoonlijke themaroute, met jouw onderneming als start- of rustpunt. Plaats de kaart bijvoorbeeld op je website of druk hem af als meeneemexemplaar voor je gasten. 
Vraag gratis aan
 
Smakelijke ontmoetingen in Brabant 
Met het programma ‘Goed eten in Brabant’ brengt VisitBrabant samen met allerlei partners de unieke food-positie van Brabant onder de aandacht. Zo koppelen we dit najaar boeren, Foodies, chefs die met streekproducten koken – allen uit Brabant – aan elkaar onder de noemer ‘Smakelijke ontmoetingen’. De Foodies doen hier vervolgens verslag van via hun social mediakanalen. In een ander onderdeel van het programma doen agrifood-ondernemers tijdens verschillende trainingsmiddagen inspiratie op hoe ze hun unieke food-aanbod nog beter onder de aandacht kunnen brengen bij (potentiële) gasten.
Meer over Goed eten in Brabant
 
(Visit)Brabant in de media
VisitBrabant zet Brabant samen met haar partners doorlopend (inter)nationaal op de kaart. Zo ontvingen de abonnees van de Brabantse dagbladen recent de bijlage ‘Heerlijk Brabant’ met hierin verrassende foodbelevenissen en de mooiste fiets- en wandelroutes. En in het Belgische online magazine June.be stonden vier mooie advertorials gehad over Brabant.
Bekijk hier alle publicaties
Stuur deze zakelijke nieuwsbrief door naar een collega
Zijn er collega’s en/of medewerkers voor wie deze nieuwsupdates ook interessant zijn? Stuur deze mailing dan door en vraag ze om zich in te schrijven via deze inschrijflink.
Adres
Almijstraat 14
5061 PA Oisterwijk
Ga naar www.visitbrabant.com/partners   visitbrabant.com/partners
VisitBrabant Partners
Telephone   013 30 30 390
Mail   info@visitbrabant.com
Twitter   Twitter
LinkedIn   LinkedIn
Ik schrijf me in voor deze nieuwsbrief
 
Afmelden