Zakelijke leisure-nieuwsbrief | 28 februari 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Mailing niet goed weergegeven? Bekijk de mailing online
VisitBrabant
28 februari 2023
De nieuwste cijfers van CBS laten zien dat het aantal verblijfsgasten in Brabant weer is toegenomen: in 2022 zien we een groei van 6,7% t.o.v. 2019, het ‘pre-corona jaar’. Een stuk hoger dan het gemiddelde in Nederland. Daar mogen we trots op zijn. 

Ook trots zijn we op alle Brabantse ondernemers die in de prijzen vielen, zoals:   
  • Studio Giftig maakte ’s-werelds mooiste muurschildering in Tilburg; 
  • ANWB’s ‘Leukste uitjes van Brabant’ zijn Schrobbèler Rondwandeling (Goud), Oorlogsmuseum Overloon (Zilver) en BillyBird Park Hemelrijk (Brons); 
  • De Gault&Millau awards gingen naar Restaurants Tribeca, De Lindehof en Vista én er waren weer volop Brabantse vermeldingen in de nieuwe gids; 
  • preHistorisch Dorp werd door FijnUitje.nl benoemd tot het populairste uitje.
Fantastisch hoe zij bijdragen aan het imago van bestemming Brabant en de hoge kwaliteit van ons aanbod. Niet alleen voor toeristen, maar ook voor onze inwoners.

Samen maken we Brabant!
In deze nieuwsbrief
  Jaaroverzicht 2022
  Nieuwe fiets- en wandelroutes  
  Nieuwe online campagnes
Manifest  
Word Brabants Fietscafé
 
  Inspiratiebijeenkomst WO ll routes
 Promotie Brabant op ITB Berlijn   Promotie Brabant op ITB Berlijn  
  Inspelen op Duitse en Belgische markt
Jouw event in de uitagenda 
(Visit)Brabant in de media

Jaaroverzicht 2022
Heb je het Jaaroverzicht 2022 al voorbij zien komen? Het is een selectie van hoogtepunten, activiteiten en resultaten waar we trots op zijn en die we samen met onze partners hebben bereikt. Samen zetten we Brabant nog steviger op de kaart. In magazine-vorm blikken we terug op een bijzonder jaar. Kijk je mee?  
Bekijk Jaaroverzicht 2022
 
Nieuwe fiets- en wandelroutes 
In het voorjaar opent de Van Gogh Nationaal Park wandelroute in Helvoirt. En in de bekende ‘Sagen & Legenden’ reeks, waarbij streekverhalen tot leven komen, volgen routes in Den Bosch en Hilvarenbeek. Profiteer van de populariteit van fietsen en wandelen door bijvoorbeeld start- of rustpunt te worden. 
 Profiteer van routes
Nieuwe online campagnes
Met onze online wintercampagne is Brabant volop in de schijnwerpers gezet. Zo'n 2,8 miljoen mensen in Nederland, België en Duitsland zagen de toplijstjes 7x de mooiste vestingsteden en 7 fantastische winterbelevingen op social media. Nu gaat het vizier op het voorjaar met o.a. 8 magische plekken die je gezien moet hebben, 7x Noord-Brabant beleven met kinderen en 11x wakker worden in de natuur.  
Geef toerisme en recreatie de ruimte!’
Deze oproep deden onder meer VisitBrabant, Gastvrij Nederland en Destinatie Nederland deze maand aan de provincies in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. Belangrijk, want de gastvrijheidssector biedt oplossingen voor beleidsvraagstukken op het vlak van wonen, welzijn, economie, verkeer, natuur, klimaat en energie. Van groot belang dus voor de leefbaarheid in de provincie. Wat de provincies kunnen doen om deze ruimte te creëren?
Lees het manifest
Inspiratiebijeenkomst WO ll themaroutes 
Verspreid over Brabant liggen diverse WOll gethematiseerde fiets- en wandelroutes, die jaarlijks duizenden inwoners en toeristen aantrekken. Op deze routes worden belangrijke verhalen verteld. Hier kun je als ondernemer op aansluiten, door te zorgen dat fietsers en wandelaars een stop maken op jouw locatie.
Een vliegende start maken? Kom naar de inspiratiebijeenkomst bij jou in de buurt: 13 maart (Breda) of 20 maart (Best). 
Meld je aan!
 
Promotie Brabant op ITB Berlijn  
Berlijn is van 7 tot 9 maart dé hotspot van de toeristische sector met ’s werelds grootste reisbeurs: ITB. VisitBrabant is aanwezig om trends te volgen en te spreken met touroperators voor de promotie van Brabant. Met dit keer speciale aandacht voor het vernieuwde Van Gogh Village Museum (voorheen Vincentre) dat medio april haar deuren opent. Samen met NBTC promoten we onze deelname via reisvakmedium FVW in Duitsland.  
Bekijk FVW artikel
Ontvang meer fietsers op je horecalocatie 
Het fietsseizoen gaat weer bijna van start. Ontvangt jouw locatie fietsers met open armen? Laat het aan iedereen zien en word Brabants Fietscafé. Met dit kwaliteitslabel zet je jouw locatie op de kaart als officieel start- en rustpunt voor fietsers.  

Je krijgt o.a. een vermelding op routesinbrabant.nl, zichtbaarheid in de routeplanner en jaarronde promotie via bekende fietsbladen en -websites tijdens het hele fietsseizoen, onder meer tijdens Meimaand Fietsmaand. Kijk of jouw locatie aan de criteria voldoet en zorg dat je dit voorjaar al profiteert! 
Word Brabant Fietscafé
Handige diensten voor ondernemers
Inspelen op Duitse en Belgische markt
Wil jij beter leren inspelen op de kansrijke markten Duitsland en België? Maak dan gebruik van onze tools. Spijker (gratis) je kennis bij met behulp van de marketingtrainingen op ons E-learning platform. 
Doe de online trainingen
     
 
Jouw event in dé uitagenda van Brabant
Staan jouw activiteiten en evenementen al in de uitagenda van VisitBrabant? De uitagenda is een inspiratiebron voor potentiële gasten.
Voeg je events gratis toe op de website voor meer online bereik
Voeg jouw event toe
 
(Visit)Brabant in de media
VisitBrabant zet Brabant samen met partners, media, journalisten, fotografen, social influencers en bloggers doorlopend (inter)nationaal op de kaart. Zo blogden Teilzeitreisender en Nach-Holland over een aantal bijzondere pareltjes, waaronder: de mooiste streetart ter wereld in Tilburg, vorstelijk overnachten in het Bredase Hotel Botanique. Het Noordbrabants Museum, SafariHotel Beekse Bergen en het Van Gogh Village Museum.  
Bekijk alle publicaties
Stuur deze zakelijke nieuwsbrief door naar een collega
Zijn er collega’s en/of medewerkers voor wie deze nieuwsupdates ook interessant zijn? Stuur deze mailing dan door en vraag ze om zich in te schrijven via deze inschrijflink.
Adres
Almijstraat 14
5061 PA Oisterwijk
Ga naar www.visitbrabant.com/partners   visitbrabant.com/partners
VisitBrabant Partners
Telephone   013 30 30 390
Mail   info@visitbrabant.com
Twitter   Twitter
LinkedIn   LinkedIn
Ik schrijf me in voor deze nieuwsbrief
 
Afmelden