Utrecht Science Park Nieuwsbrief november 2023
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
online lezen  |  afmelden
 

NIEUWSBRIEF november 2023
For English
 
Inhoud
Derde editie Utrecht Science Week was een groot succes!


    
  Lees meer
Kadans opent innovatiecentrum Accelerator Utrecht op Utrecht
Science Park 
Lees meerAgenda
15 november: Newcomer Networking Event voor internationale medewerkers en studenten


    Derde editie Utrecht Science Week was een groot succes!
Het Utrecht Science Park liet een week lang bezoekers kennismaken met alles wat het Science Park te bieden heeft. Alle betrokken partners presenteerden daarbij een veelzijdig programma.  Het programma bood onder andere lezingen, debatten, rondleidingen en creatieve competities voor het bedenken van oplossingen voor vraagstukken rondom duurzaamheid en gezond leven.
Lees meer
 
De aftermovie van Utrecht Science Week
De aftermovie van de Utrecht Science Week 2023 is nu te zien! 
Bekijk de video
 
Kadans opent innovatiecentrum Accelerator Utrecht op Utrecht Science Park
Kadans Science Partner opent op het Utrecht Science Park het gloednieuwe R&D innovatiecentrum, Accelerator Utrecht. Dit state-of-the-art multi-tenant gebouw verwelkomt niet alleen vooraanstaande biotechnologiebedrijven, maar ook scale-ups die hun ontwikkeling willen versnellen. Op donderdag 12 oktober werd de feestelijke opening van Accelerator Utrecht gevierd.
Lees meer
 
Nieuwe kankermedicijnen sneller bij patiënt 
Kanker is een van de grootste gezondheidsuitdagingen van onze tijd. Nog altijd lukt het niet om alle kankerpatiënten een effectieve behandeling te geven. Oncode Accelerator wil daar verandering in brengen. Binnen dit samenwerkingsverband werken meer dan 30 publieke en private partners samen, waaronder UMC Utrecht. Doel: patiënten sneller baat laten hebben van nieuwe kankertherapieën.
Lees meer
 
Bouwstenen voor waterkwaliteit: STOWA, UU en RIVM starten KRW-project
Met het project KRW: bestuurskundig-juridische bouwstenen voor het verhogen van doelbereik bundelen STOWA, Universiteit Utrecht en RIVM hun krachten rond de Kaderrichtlijn Water (KRW), waarbij Nederland uiterlijk in 2027 aan de doelen moet voldoen. Centraal daarbij staat de vraag welke obstakels die doelstelling belemmeren en welke praktische oplossingen het behalen van die doelstelling dichterbij brengen.
Lees meer
 
1,5 miljoen euro om menselijk restweefsel beschikbaar te maken voor onderzoek
Het onderzoeksproject VitalTissue krijgt 1,5 miljoen euro om een nieuwe infrastructuur in te richten waarmee vitaal menselijk restweefsel beschikbaar en bruikbaar wordt gemaakt voor gezondheidsonderzoek in Nederland. Op deze manier kunnen onderzoekers restweefsel dat anders wordt weggegooid na een operatie, gebruiken voor hun onderzoek. 
Lees meer
 
Dankzij AI type hersentumor tijdens operatie al bekend
AI-technologie helpt om dit al tijdens de operatie, binnen anderhalf uur, vast te stellen. Dat duurt normaal gesproken een week. Door de nieuwe techniek kan de neurochirurg het operatieplan al tijdens de operatie aanpassen. Onderzoekers van UMC Utrecht en onderzoekers, pathologen en neurochirurgen van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en Amsterdam UMC hebben vandaag hierover gepubliceerd in Nature.
Lees meer
 
De maquette van het Utrecht Science Park is vernieuwd!
Op het kantoor van Stichting Utrecht Science Park is de vernieuwde maquette van het Science Park te bewonderen. Alle gebouwen die op het Utrecht Science Park te vinden zijn, staan op de maquette en zijn met verschillende lichtfuncties te zien. Neem eens een kijkje bij ons op het kantoor, Heidelberglaan 11. 
Lees meer
 
Utrecht Science Park
Stichting Utrecht Science Park  |  Heidelberglaan 11  |  3584 CS Utrecht
Twitter Linkedin