Lees meer over de voordelen van een hypotheek met NHG
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden
  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Editie #4
22 december 2022
Appartementseigenaren opgelet!
Verduurzamen met de Stimuleringslening kleine VvE met borg van NHG
Als appartementseigenaar is het niet eenvoudig om verbeteringen aan je woning door te voeren. Wanneer je in een VvE zit en wilt verduurzamen, heb je je buren nodig. Net als bij onderhoud en renovatie moet je met je VvE gezamenlijk een besluit nemen, maar ook voldoende geld hebben gespaard.  Bijvoorbeeld voor het wegwerken van achterstallig onderhoud of om energiebesparende maatregelen te nemen. Vaak is er niet voldoende geld om de gewenste maatregelen uit te voeren. 

Ben jij appartementseigenaar en herken je deze situatie? Dan kan de Stimuleringslening kleine VvE met borg van NHG uitkomst bieden.  
» Zo werkt het
 
 
 
Erfpacht- en kortingsconstructies? Zo zit het in elkaar!
Podcast: Wat je als consument moet weten over erfpacht- en kortingsconstructies
Gemeenten, wooncorporaties en commerciële partijen zetten steeds vaker erfpacht- en kortingsconstructies in om het aanbod betaalbare woningen te vergroten.  Maar wat houdt een erfpacht- of kortingsconstructie eigenlijk in? En belangrijker, waar moet je als consument op letten als een woning wordt aangeboden met een erfpacht- of kortingsconstructie? Meer daarover hoor je in onze podcast over erfpacht- en kortingsconstructies.  
» Luister de podcast
 
 
 
Sneller door een hypotheekaanvraag met brondata
Zonder fouten en met minder gedoe
Iedereen die weleens een hypotheekaanvraag heeft doorlopen zal het herkennen; je moet veel documenten aanleveren en het aanvraagproces verloopt vaak niet al te efficiënt. Door het gebruik van zogenaamde brondata kan dit verbeterd worden. Met brondata worden data rechtstreeks uit de bron gehaald. Een voorbeeld; in plaats van de werkgeversverklaring kun je het UWV verzekeringsbericht gebruiken. Dit bericht met de benodigde inkomensgegevens komt rechtstreeks uit de bron (het UWV) en met één druk op de knop lever je het aan bij de hypotheekadviseur. Snel en betrouwbaar. Een werkgevershandtekening is dan niet meer nodig. Dat scheelt tijd en gedoe en voorkomt fouten.

Gelukkig vervangen brondata steeds meer documenten in het proces. En om deze ontwikkeling nog meer te versnellen heeft een aantal partijen de handen ineengeslagen en een samenwerkingsconvenant getekend. Samen willen zij ervoor zorgen dat je per 1 januari 2025 een hypotheek afsluit op basis van alleen brondata, als je in loondienst bent. Zo verloopt een hypotheekaanvraag een stuk sneller en makkelijker!
» Dit verandert er
 
 
 
Zorgen over de betaalbaarheid van je hypotheek?
Er is vaak meer mogelijk dan je denkt
Uit onderzoek blijkt dat één op de zes Nederlanders met een koopwoning zich zorgen maakt over zijn hypotheek. Volgens het Nibud ontvangt één derde van de huishoudens betalingsherinneringen en heeft iets meer dan één op de vijf huishoudens dit jaar een betalingsregeling getroffen.

Heb je een hypotheek met NHG  en herken je dit? Dan is het goed om te weten dat er vaak veel mogelijk is om je hypotheek betaalbaar te maken en te houden. Neem hiervoor contact op met jouw hypotheekadviseur of geldverstrekker. Samen wordt gezocht naar een oplossing voor jouw situatie.

Hulp als je inkomen daalt
Maak je je bijvoorbeeld zorgen omdat je binnenkort misschien je baan kwijtraakt, of ben je al werkloos? Als je een hypotheek met NHG hebt, zijn daar oplossingen voor. 
» Hier lees je hoe dat werkt
 
 
 
Kom je werken bij NHG?
Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's
Wil jij werken op het snijvlak van consumenten, overheid en marktpartijen? Met veel ruimte om grenzen te verleggen en oplossingen te ontwikkelen. Op weg naar een goed functionerende woningmarkt voor iedere Nederlander.

Wij zoeken nieuwe collega's; in het bijzonder: een senior beleidsadviseur, een data analist, een financial risk manager en een specialist dienstverlening service center.
» Word jij onze nieuwe collega?
 
 
 

Alle medewerkers van NHG wensen je fijne feestdagen en een goed 2023!

 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Youtube   Twitter
Copyright © 2022 NHG