Help aandacht vragen | In gesprek met | Activiteit in de spotlight|
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees deze nieuwsbrief online
  |  afmelden
   
Maandag start de 9de editie van de Week tegen Kindermishandeling. Aan de hand van het thema van dit jaar '…dichterbij dan je denkt' vragen we extra aandacht voor dit complexe en hardnekkige probleem.
Gelukkig is niet alleen het probleem, maar ook een mogelijke oplossing dichterbij dan je denkt. Tientallen activiteiten die tijdens de Week plaatsvinden zijn samengebracht op de website. Je kunt hier ook terecht voor ervaringsverhalen, kennis en promotiemateriaal.
  Meer over de Week
 
Help jij mee om aandacht te vragen?
 
Kindermishandeling is dichterbij dan je denkt. Help jij om hier aandacht voor te vragen?
 

Deel maandag een foto op social media met de tekst '…dichterbij dan je denkt' en de hashtags: #dichterbijdanjedenkt, #weektegenkindermishandeling en #wtkm.

Bijvoorbeeld handgeschreven op papier, op een tekening van één van je kinderen of schrijf het met krijt op een bord of de stoep. Door het thema overal te delen, hopen we zo veel mogelijk mensen te bereiken met de belangrijke boodschap dat hulp dichterbij is dan je denkt!
In gesprek met…
Robijn Pouwels werkt als teamleider bij Buurtteams Jeugd en Gezin, Nijmegen. Deze organisatie staat gezinnen bij die in moeilijkheden zitten, door middel van advies, doorverwijzing en mentale steun. 
Het team werkt met buurteams, bestaande uit gezinswerkers en professionals die veel ervaring hebben in zorg, welzijn, wonen, werk, onderwijs en kinderopvang. De hulpvragen die bij Pouwels en collega’s binnenkomen zijn divers, maar beginnen allemaal hetzelfde: met een laagdrempelig gesprek. Ben jij benieuwd naar haar ervaringen? Lees het hele verhaal.
  Naar het interview
 
Activiteit in de spotlight
Tijdens de Week tegen Kindermishandeling worden activiteiten door heel Nederland georganiseerd. Eén daarvan is de online campagne 'Doorbreek JIJ de stilte?', die wordt gelanceerd door 14 Veilig Thuis-organisaties.
De campagne bestaat uit een campagnevideo over kindermishandeling, waarin Merel, een prinsessenridder, een kasteel moet beschermen totdat de koning terugkomt. Haar rijk wordt bedreigd door een stiltevloek, waarbinnen niemand meer mag lachen, praten of huilen. De boodschap van de video: open je ogen en oren voor kindermishandeling en doorbreek de stilte! Het houdt niet op totdat Jij iets doet.

Ook zijn er vijf verhalen geschreven over volwassenen die terugkijken op hun kindertijd en daarin aangeven wie voor hen de stilte heeft doorbroken. Over deze en andere activiteiten tijdens de week lees je meer op Weektegenkindermishandeling.nl.
  Meer over de campagne
 
www.weektegenkindermishandeling.nl
Facebook   Twitter   LinkedIn