Sita vraagt aandacht voor kindermishandeling | Met het Oog op Morgen | Onderzoeksspecial|
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees deze nieuwsbrief online
  |  afmelden
   
Momenteel vindt de 9de editie van de Week tegen Kindermishandeling plaats. De week staat in het teken van activiteiten, interviews en muziek. De inspanningen vragen aandacht voor kindermishandeling, dit dichterbij is dan je denkt.
Gelukkig geldt dit niet alleen voor het probleem. Ook een mogelijke oplossing is dichterbij dan je denkt. Afgelopen dagen was het mogelijk om deel te nemen aan tientallen activiteiten, en komende dagen vinden de laatste activiteiten plaats. Rondom de Week waren er diverse uitingen van het onderwerp in de media, waarvan we enkele delen in deze nieuwsbrief. 

Op zoek naar meer informatie over kindermishandeling? Kijk dan op onze website voor kennis, ervaringsverhalen en informatie over hulpverlening. 
  Meer over de Week
 
Zangeres Sita vraagt aandacht voor kindermishandeling
Samen met producer Edwin de Groot creëerde zangeres Sita Vermeulen een lied: 'Dichterbij dan je denkt'. Speciaal voor de Week tegen Kindermishandeling, vertolkte het duo het verhaal van een bezorgde moeder die niet wegkijkt van een probleem.

Op maandag werd het lied met bijbehorende clip gelanceerd. Geïnspireerd op het thema werd de ballad 'Dichterbij dan je denkt' opgenomen, om via beeldspraak verschillende perspectieven te belichten. Voor alle betrokkenen is de boodschap:
hulp is dichterbij dan je denkt.


  Naar het lied
 
Met het Oog op Morgen
Op zondag 13 november besteedde het radioprogramma Met het Oog op Morgen van de NOS aandacht aan de Week tegen Kindermishandeling. In de studio werd gesproken met ervaringsdeskundige Ted Kloosterboer, over de vele vormen van kindermishandeling en wat men eraan zou moeten doen. 
Ted Kloosterboer is directeur en oprichter van Stichting Praat, een stichting die als doel heeft het zwijgen over kindermishandeling te doorbreken. Tijdens de uitzending vertelt ze openhartig over haar eigen ervaringen tijdens haar jeugd. De uitzending is te beluisteren via onderstaande link.  
  Naar het interview
 
Kennis in de praktijk
De AUGEO Foundation heeft een magazine gepubliceerd, waarin kennis en onderzoek over kindermishandeling op een begrijpelijke manier wordt gedeeld. Hiermee hoopt de stichting informatie toegankelijk en laagdrempelig te maken. De onderzoeksspecial biedt inzichten voor alle betrokkenen van kindermishandeling.  
De AUGEO Foundation wil dat kinderen met liefde en in veiligheid opgroeien. Als particuliere stichting richt de organisatie zich op onderzoek en advies voor deskundigen, beleidsmakers en ouders. Daarnaast heeft het ook een jongeren Taskforce in het leven geroepen, dat actief strijdt voor een veilige jeugd voor elk kind.  
  Lees hier het magazine
 
www.weektegenkindermishandeling.nl
Facebook   Twitter   LinkedIn