‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Afmelden
  -  Bekijk de online versie
 
Nieuwsbrief
 
Editie #3
25 juni 2021
Voorwaarden en Normen 2021-2 vanaf 1 juli van kracht

Vanaf 1 juli zijn de gewijzigde Voorwaarden en Normen 2021-2 van toepassing op NHG-leningen. De belangrijkste wijzigingen en verbeteringen zijn:

  • Toestaan van het gebruik van brondata
  • Accepteren van desktoptaxaties
  • Rekening houden met het vervallen van de hypotheekrenteaftrek binnen 10 jaar
  • Proceswijziging voor aanvragen met een hardheidsclausule

Naast deze wijzigingen zijn een aantal voorwaarden en normen verduidelijkt. Op www.nhg.nl vind je een overzicht van alle wijzigingen. Heb je nog vragen? Klik hier of neem contact met ons op via Service & Contact. We helpen je graag. 
 
Let op! Het is bijna 1 juli
Heb jij hypotheekaanvragen met NHG ingediend vóór 1 juli, maar verwacht jij dat het bindend aanbod vanaf 1 juli wordt uitgebracht? Let dan goed op de volgende zaken:

  • Indien de hypotheekrenteaftrek binnen 10 jaar na datum bindend aanbod komt te vervallen, dan dien je rekening te houden met de gevolgen hiervan voor de financieringslast van de hypotheek.
  • Het wordt per 1 juli mogelijk om naast de fysieke taxatie ook met een desktoptaxatie te gaan werken. Voor alle toegestane desktoptaxaties geldt dat NHG deze accepteert tot maximaal 90% Loan To Value.

Bij elke met bindend aanbod met NHG die vanaf 1 juli wordt uitgebracht, dient met bovenstaande wijzigingen rekening gehouden te worden. Houd er daarom rekening mee dat bij elke hypotheekaanvraag naast het taxatietype ook de einddatum renteaftrek van alle leningdelen beschikbaar dient te zijn, ook als deze niet binnen 10 jaar vervalt. Dit voorkomt vertraging in de afhandeling.
» Raadpleeg voor meer info onze FAQ
 
 
Een hypotheekaanvraag met NHG wordt eenvoudiger en overzichtelijker door brondata
Vanaf 1 juli kunnen consumenten door het gebruik van brondata eenvoudiger en overzichtelijker een hypotheek met NHG aanvragen.

Bekijk de checklist brondata voor een overzicht van de gegevens die NHG via brondata toestaat. Let op: per geldverstrekker kunnen de mogelijkheden verschillen, dit hangt af van het beleid van de geldverstrekker. Meer weten over de toepassing en kansen van brondata? Beluister dan onze podcast ‘De belofte van Brondata’.
» Bekijk de checklist brondata
 
 
 
Is een versnelling in de verduurzaming van koopwoningen mogelijk?
De verduurzaming van koopwoningen in Nederland gaat niet snel genoeg. Carla Muters ging in gesprek met Rens de Jong over de verduurzamingsopgave. Hierin wordt duidelijk dat bij verbetering van DEFG-labels grote winst valt te behalen, maar er nog veel nodig is om het proces van financieren makkelijker en aantrekkelijker te maken. En vooral, dat samenwerking in de keten nodig is om voor beweging te zorgen.
» Lees meer
 
 
 
Onderzoek naar klantactivatie
Hoe kunnen klanten met een hypotheek die te maken hebben met beginnende financiële problemen eerder worden geactiveerd om hulp te zoeken?

Woningeigenaren zoeken helaas niet altijd (tijdig) hulp bij betalingsproblemen. Met als resultaat dat de betalingsachterstanden al flink zijn opgelopen op het moment dat er hulp wordt gezocht. Een vervelende situatie, want geldzorgen hebben grote impact. Bovendien is het bieden van hulp dan ook ingewikkelder dan wanneer de problemen beginnend zijn.


Nibud en Universiteit Leiden onderzochten daarom in opdracht van NHG wat ervoor nodig is om hypotheekklanten met beginnende financiële problemen in een eerder stadium te bewegen contact te zoeken met hun geldverstrekker of hypotheekadviseur, om (eventueel samen met NHG) te zoeken naar mogelijke oplossingen.

De onderzoeksresultaten zijn gedeeld met geldverstrekkers in een masterclass voor de Bijzonder Beheer Community, zodat zij de inzichten kunnen benutten in hun klantbediening. Op onze website lees je meer over het onderzoek, de bevindingen en vind je een link naar de masterclass.

» Lees meer over het onderzoek
 
 
 
Wat vindt u van deze nieuwsbrief?
 
www.nhg.nl KvK: 41158179
Volg ons: Facebook   Linkedin   Facebook
Copyright © 2021 Nationale Hypotheek Garantie