+31 30 20 06 486
eFertility
 
 
 
 
 
 
LSFD klaar voor VIPP 5  
Waar VIPP 1 en 2 zich voornamelijk richten op de uitwisseling tussen patiënt en professional, gaat VIPP 5 een stap verder. VIPP 5 richt zich op het uitwisselen van medische gegevens tussen instellingen onderling. Dit sluit naadloos aan bij de uitgangspunten van de SAF waarbij naast standaardisatie ook onderlinge kennisuitwisseling sterk aangemoedigd wordt. Het daadwerkelijk hergebruik van informatie, waarbij het uitgangspunt is eenmalig vastleggen en meervoudig gebruik. Dit betekent dat de arts de informatie niet meer zelf in het systeem hoeft te zetten maar dat dit automatisch gebeurt. Ook de patiënt hoeft niet bij elke zorgverlener hetzelfde verhaal te vertellen. VIPP 5 legt daarnaast de basis voor gestandaardiseerde digitale informatie-uitwisseling tussen een instelling en de patiënt via een PGO.

De VIPP 5 regeling loopt tot 1 januari 2023. Indien u als kliniek geïnteresseerd bent, kunt u nog steeds deelnemen. Wat houdt het precies in?

U kunt voor maximaal drie modules subsidie aanvragen. Deelname aan modules 1 en 3 is verplicht.
  • Module 1: de instelling kan digitaal gegevens beschikbaar stellen aan de PGO van de patiënt (deadline 30 september 2022).
  • Module 2: de instelling kan digitaal informatie uitwisselen naar de PGO van de patiënt en de patiënt kan vanuit de PGO informatie terugsturen richting de instelling (deadline 30 juni 2023).
  • Module 3: de instelling kan digitaal de BgZ en correspondentie uitwisselen met een andere instelling (deadline is 30 juni 2023).
VIPP 5 module 1 is reeds ingebouwd in het LSFD. Indien u geïnteresseerd bent adviseren wij u, gezien de implementatie tijd en de audit deadline, om hier uiterlijk Q4 - 2021 mee te starten.

De details voor module 2 en 3 worden op dit moment nog uitgewerkt door VWS en MedMij. Zodra dit proces is afgerond, zullen ook deze functionaliteiten (ruim voor de deadline) in het LSFD worden ingebouwd. Op dit moment is voor het LSFD reeds bekend dat in het kader van module 3 de volgende BgZ ’s van belang zijn:
  • Allergieën;
  • Klachten & diagnoses;
  • Behandelrestricties.
Zodra meer informatie bekend is, houden wij u hier natuurlijk van op de hoogte.

Met de VIPP 5 regeling krijgt u een nog completer beeld van de gezondheids-situatie van de patiënt. Daarbij kan de patiënt zelf de regie houden op zijn eigen gezondheid. Het levert een maximale bijdrage aan efficiënte, effectieve en veilige zorg.

Wilt u dit ook? Neem dan vrijblijvend contact met ons op
Wij helpen u graag verder
neem gerust contact met ons op.
+31 30 20 06 486
info@eFertility.eu
routeplanner
Jan Willem Broekman
CEO
eFertility
 
info@eFertility.eu  |  www.eFertility.eu
De Molen 100, 3995 AX Houten, Nederland
Copyright © 2023 eFertility. All rights reserved. Disclaimer

  +31 30 20 06 486