Mis het niet en blijf op de hoogte!
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Verkeersaanpassingen Zaanbocht, opknapbeurt Reint Laan Jr Brug, Local Heroes en meer... Lees online
Zaanstad Nieuws
Berichten van de gemeente
26 november 2021

Een aantrekkelijker (winkel)gebied door verkeersaanpassingen Zaanbocht
De gemeente past de verkeerssituatie bij de Zaanbocht in Wormerveer aan. Dit doen we om het winkelgebied aantrekkelijker en veiliger te maken voor bezoekers en terrassen aan de Zaan mogelijk te houden. Het kruispunt Stationsstraat-Zaanweg krijgt een andere inrichting. Er komen verkeersplateaus en de gemeente past de parkeervakken aan. De maximale snelheid blijft 30 km per uur. De komende maanden laat Zaanstad al een deel van de werkzaamheden uitvoeren. Lees hier meer over de verkeersaanpassingen Zaanbocht.

 
 
 
 
Reint Laan Jr. Brug dicht tot en met 11 december
De Reint Laan Jr. Brug in Assendelft krijgt een opknapbeurt. De brug krijgt onder meer een nieuwe besturingsinstallatie. De gemeente vervangt ook meteen het asfalt van het fietspad, dat parallel loopt aan de Noorderveenweg (S154). Zo blijft de overlast voor de weggebruikers zoveel mogelijk beperkt. De Reint Laan Jr. Brug en de Noorderveenweg zijn niet toegankelijk voor autoverkeer van maandag 29 november 7.00 uur tot en met 11 december 06.00 uur. Fietsers kunnen dan ook niet over de brug, maar wel onder de brug door. Klik voor de omleidingsroutes en meer informatie op onderstaande knop.
Meer info
 
 
Local Heroes: in januari start een nieuwe groep
Meer dan 150 jongeren uit de Zaanstreek hebben meegedaan aan het maatschappelijke programma Local Heroes. Een programma voor jongeren die op zoek zijn naar een goede invulling voor een tussenjaar. Of een zinvolle tijdsbesteding voor twee dagen in de week, een half jaar lang. In januari gaat een nieuwe lichting van start. Bent u of kent u iemand voor wie Local Heroes een geschikt programma kan zijn? Of wilt u als organisatie of bedrijf een bijdrage leveren aan Local Heroes? Klik dan op onderstaande knop voor meer informatie. 


Meer info
 
 
Orange the World: stop geweld tegen vrouwen
Een derde van alle vrouwen maakt geweld mee in haar leven. In Zaanstad komen we hiertegen in actie. De aftrap was op donderdag 25 november, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. We steunen de oproep van Orange the World om het geweld tegen vrouwen en meisjes te stoppen. Heeft u zelf te maken met geweld? Bent u wel eens bang voor uw partner of voelt u zich onveilig? Praat erover, want praten helpt. Of zoek hulp. Voor uzelf of een ander. Kijk op de website van de gemeente Zaanstad voor informatie over hulp en ondersteuning of klik op onderstaande knop.
Meer info
 
 
Gratis bandenservice in Zaandam en Krommenie
Band op Spanning komt op vrijdag 10 december naar Zaandam en Krommenie. Tussen 10.00 en 17.00 uur kunt u op deze dag gratis de bandenspanning van uw auto laten controleren en uw banden laten oppompen. Ga naar het parkeerterrein van de Vomar in Poelenburg (Zaandam) of naar de Albert Heijn op het Rosariumplein (Krommenie). De gemeente biedt deze service gratis aan. Een te lage spanning maakt autorijden niet alleen duurder, het is ook gevaarlijk. De wegligging is slechter, de remweg langer en de kans op een klapband groter. En het bespaart brandstof en CO2.

 
 
Zaanstad Journaal
De gemeentelijke pagina's (het Zaanstad Journaal) vindt u in de huis-aan-huiskrant, het Zaans Stadsblad. Lees bijvoorbeeld een toelichting op besluiten, gemeentelijk beleid of nieuwe initiatieven. U kunt het Zaanstad Journaal ook online lezen, via onderstaande button. 
Zaanstad Journaal
 
 
Bekendmakingen van B&W
Heeft mijn buurman die bouwvergunning nu aangevraagd? Klopt het dat er bomen worden gekapt? Zijn er horecavergunningen verleend? Deze en andere officiële bekendmakingen vindt u in het Zaans Stadsblad of online via onderstaande button.
Bekendmakingen
Zaanstad