Over de ontwikkelingen in MAAK.Centrum Oost
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  Over de ontwikkelingen in Zaandam Centrum Oost Lees online
MAAK.Centrum Oost
Over de ontwikkelingen in Zaandam Centrum Oost
22 december 2022
 
 
Deelnemers adviesgroep participatie Centrum Oost gezocht!
Hoe kan gemeente Zaanstad inwoners en ondernemers beter betrekken bij haar ontwikkelplannen? Misschien heeft u daar wel een idee over. Voor de adviesgroep Participatie Centrum Oost zoeken we inwoners en ondernemers die samen met raadsleden en de gemeente gaan bepalen hoe we de buurt zo goed mogelijk kunnen betrekken bij de komende ontwikkelingen. U kunt zich tot 1 februari aanmelden!
Meer informatie en aanmelden
 
 
Even voorstellen: omgevingsmanager
Rutger de Klerk
Omgevingsmanager Rutger de Klerk zorgt er in Centrum Oost voor dat de onderwerpen rond de projecten die bij u in de buurt spelen, worden opgepakt. Het gaat daarbij om dingen die spelen rondom de ontwikkelingen en niet zozeer in de dagelijkse gang van zaken, zoals bij beheervragen of vragen over de herhuisvesting. Daarvoor blijft de wijkmanager en projectconsulent aanspreekpunt.
 Contact met de omgevingsmanager
 
 
Inloopbijeenkomst openbare ruimte Peperstraat 24 januari
Hoe maken we de Peperstraat een levendige plek waar mensen graag verblijven? Wij horen graag uw wensen en zorgen over de inrichting van de openbare ruimte van de Peperstraat. Dit kan tijdens de inloopbijeenkomst op dinsdagavond 24 januari, van 19.30 tot 21.00 uur in het informatiecentrum in de Peperstraat 7. 
Meer informatie en aanmelden
 
 
Opvang dak- en thuisloze jongvolwassenen in de Klaas Katerstraat
Op 12 december 2022 was er een bewonersavond over de opvang van jongvolwassen dak- en thuislozen aan de Klaas Katerstraat 7b. Het college heeft deze week een positief besluit genomen. Dat betekent dat de verbouwing van het pand in het eerste kwartaal van 2023 voorbereid zal gaan worden. Volgens de huidige planning is het pand in het najaar/winter van 2023 klaar voor de bewoners. 
Lees meer in de brief aan de raad
 
 
Vooruitblik 2023
Door de stikstofuitspraak van de Raad van State kunnen we nog niet verder met bestemmingsplannen. Dit heeft gevolgen voor de planning van de herontwikkeling van de Peperstraat. We moeten de besluitvorming hiervoor uitstellen. De Rijksoverheid moet eerst met een nieuw rekenmodel voor de stikstofuitstoot komen. 

Voor heel Centrum Oost werkt de gemeente aan een Ruimtelijk Plan. Hierin staan de spelregels voor hoe de leefruimte ingericht mag worden. Deze maken we op basis van het vastgestelde Perspectief voor Centrum Oost uit 2019. Samen met de adviesgroep Centrum Oost kijken we hoe we inwoners, ondernemers en andere betrokkenen kunnen betrekken bij dit plan. Dit doen we tegelijkertijd ook voor het Mobiliteitsprogramma. We verwachten dat dit in het eerste kwartaal van 2023 gaat gebeuren. 
Meer weten
Zaanstad