Werken aan een Nieuw Zaans Klimaat
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  Nieuws over duurzaamheid in Zaanstad Lees online
Nieuw Zaans Klimaat
Duurzamer Zaanstad
17 januari 2023
 
 
Voortgang CO2-uitstoot bedrijfsvoering gemeente Zaanstad
De gemeente Zaanstad wil uiterlijk in 2040 een klimaatneutrale stad zijn. Hiervoor werken we samen met partners in onder andere de Regionale Energie Strategie. Daarnaast organiseren we regelmatig informatie- en inspiratiebijeenkomsten. Als organisatie willen we het goede voorbeeld geven en zetten we stappen naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering.
Meer weten
 
 
Klimaatburgemeester Tamara Meerhoff
‘Is dit niet iets voor jou?’ Meerdere vrienden en kennissen stuurden de oproep door naar Tamara Meerhoff. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zocht Klimaatburgemeesters voor zo veel mogelijk gemeenten. Klimaatsupporters die zich actief inzetten voor een betere wereld en bereid zijn om hun verhalen te delen en daarmee anderen te inspireren. ‘Ik zet me al langer in voor klimaatrechtvaardigheid. Als Klimaatburgemeester heb ik een podium waarop ik dat kan laten zien en andere mensen kan enthousiasmeren.’
Meer weten
 
 
Tentoontstelling Circular Challenge bij Artzaanstad
Ruim 150 leerlingen van het St. Michael College, Zaanlands Lyceum en het Hout- en Meubileringscollege deden mee met de vierde editie van de Circular Challenge. Zij gingen hiermee de uitdaging aan om nieuwe toepassingen te bedenken voor reststromen van Zaanse bedrijven. Door van afval nieuwe spullen te maken en zo geen nieuwe grondstoffen en materialen te gebruiken, creëer je een circulaire economie. De leerlingen maakten ruim 100 objecten. Een groot deel bekijkt u tot en met 12 februari bij Artzaanstad op het Hembrugterrein!
Meer weten
 
 
Energiezuinige woning: alle info op een rij
Wilt u uw woning energiezuiniger maken?
Wij hebben voor u alle informatie op een rij gezet. Voor huurders, woningeigenaren en leden van een VVE.

Over welke mogelijkheden er zijn, maar ook waar u terecht kunt voor adviezen. We zetten hier de regelingen op een rij én geven tips waarmee u een kijkje bij anderen kunt nemen voor inspiratie.
Meer weten
Meer nieuws

Zaanstad