Nieuw Zaans Klimaat
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Onderwerp:  Werken aan een Nieuw Zaans Klimaat Lees online
Nieuw Zaans Klimaat
Duurzaam nieuws van oktober 
18 oktober 2022
 
 
Voordelig huis verduurzamen en persoonlijk advies met collectieve inkoopactie
Steeds meer huiseigenaren nemen maatregelen om energie te besparen. Met de energieprijzen van nu is dat een slimme zet. De gemeente helpt graag bij het verduurzamen van uw woning. De gemeente Zaanstad organiseert samen met Winst uit je Woning een collectieve inkoopactie. Hiermee kunnen inwoners voordelig isolatiemaatregelen, zonnepanelen en/of een warmtepomp aanschaffen. Als je je aanmeldt voor de inkoopactie leer je hoe je in jouw situatie kunt besparen. Je krijgt eenvoudig en snel onafhankelijk advies en vrijblijvende offertes op maat. Dat scheelt tijd en uitzoekwerk.
 Lees meer over de inkoopactie
 
 
Nog meer duurzaamheid in het onderwijs
Steeds meer Zaanse scholen nemen duurzaamheid op in hun lessen en laten leerlingen hiermee kennismaken.  De gemeente hoopt dat het Wij-land ook andere scholen inspireert om Eco-School te worden. We stellen hiervoor dit jaar geld beschikbaar voor basisscholen en middelbare scholen in Zaanstad. Leerlingen kunnen hiermee op een creatieve manier hun school verduurzamen. Veel middelbare scholen in Nederland doen mee met Eco-Schools. Maar ook basisscholen, zoals CBS Wij-land hebben hard gewerkt om het keurmerk ‘Eco-School’ te verdienen. Reden voor wethouder Tuijn voor een bezoek om de Groene Vlag uit te reiken!
Lees meer over Eco-Schools
 
 
Nieuwe workshops van KlimaatGesprekken
Binnenkort gaat voor de derde keer de workshopreeks van KlimaatGesprekken van start in Zaanstad. Je ontdekt in zes avonden hoe je op jouw eigen manier kunt verduurzamen. Meer dan 1500 mensen uit het hele land volgden de workshopreeks. Uit onderzoek blijkt dat zij gemiddeld hun CO2-voetafdruk tot wel 50% verkleinen! Dit jaar staat het initiatief KlimaatGesprekken voor de derde keer in de Duurzame 100 van Trouw. Ook wonnen ze dit najaar de Duurzame Dinsdagprijs. Wil je meedoen?
 Meer informatie en aanmelden
 
 
Duurzame Zaanse ondernemers
Tijdens de Week van de Zaanse Ondernemer eind september zette de gemeente het Zaanse ondernemerschap in het zonnetje. De burgemeester en wethouders bezochten zeven verschillende inspirerende ondernemers. Stuk voor stuk hebben zij een ideaal en een passie voor ondernemen. Zo ging wethouder Duurzaamheid René Tuijn op bezoek bij sloopbedrijf Foekens. Zij leveren circulaire bouwmaterialen. Ook de andere bedrijven werken steeds meer aan duurzaamheid, op allerlei gebieden.
 Lees de verhalen over de Zaanse ondernemers
Duurzame activiteiten in Zaanstad
 
 
 
Gratis tegels laten ophalen
Ga je jouw tuin winterklaar maken? Als je tegels vervangt door groen, dan komen wij vrijdag 21 oktober gratis de tegels ophalen! Je kunt je hiervoor tot en met woensdag 19 oktober aanmelden. Van de opgehaalde betontegels wordt weer nieuw beton gemaakt.
Meer weten
 
 
Bijeenkomst over aardwarmte
Je huis verwarmen met aardwarmtesystemen? De Zaanse Energie Koöperatie (ZEK) organiseert een informatieavond over geothermie op maandag 24 oktober in de Wormerveerse Vermaning. De inloop is vanaf 19.30 en de aanvang om 20.00 uur.
Meer weten
 
 
Excursie 'Duurzaam Bouwen'
Vrijdag 28 oktober organiseert Babel de netwerk- en inspiratie-excursie ‘Duurzaam Bouwen, thema hout’. Een unieke gelegenheid om volop te netwerken en inspiratie op te doen voor professionals en studenten die geïnteresseerd zijn of actief zijn in duurzaam bouwen. 
Lees hier meer over duurzaam bouwen in Zaanstad.
Meer weten
 
 
Gratis banden laten oppompen
Band op Spanning komt op woensdag 2 november naar Zaandam en Wormerveer. Tussen 10.00 en 17.00 uur kun je de bandenspanning van je auto laten controleren en je banden laten oppompen. De gemeente biedt deze service gratis aan. 
Meer weten
Zaanstad