Tips voor de zonnige dagen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen
  |  afmelden
water voor nu en later
 
Met z'n allen wijs met water
Fijne zonnige dagen!
Ook zo’n zin in het warme weekend dat voor de deur staat? De weersvoorspelling ziet er goed uit. Heerlijke zonnige dagen met hoge temperaturen. Maar hoe kun je daar maximaal van genieten zonder heel veel extra drinkwater te gebruiken?  
Bekijk hoe dat kan met 3 zomerse wijs-met-water-tips. Als we ons drinkwatergebruik tijdens warme dagen een beetje in de hand houden, dan blijft er meer water over voor de natuur. En die heeft het hard nodig nu het al sinds maart zo droog is.  

Doe je mee?
 
Tip 1: sproei slim 
#wijsinjetuin
Om je een idee te geven: 15 minuten sproeien kost 100 liter water. Lukt het je om minder vaak of korter te sproeien dan levert dit al direct een flinke besparing van drinkwater op. Slim sproeien doe je voor 7 uur 's ochtends of na 22 uur 's avonds.

Meer tips van tuinvrouw Jeanette
 
Tip 2: douche een minuutje korter
#wijsonderdedouche
Een minuutje korter douchen scheelt kostbaar gas, maar ook kostbaar drinkwater. Per minuut douche je zo’n 8 liter weg. Hoe korter hoe beter! Tip: zoek jouw favoriete hit van maximaal 5 minuten en douche een liedje lang.

Meer tips voor in huis
 
Tip 3: houd je zwembad schoon
#wijsinjezwembad
Heb je een opzetzwembad(je)? Daar kun je wijs van genieten door het water zo lang mogelijk schoon te houden, liefst de hele zomer lang. Dat kan als je kiest voor een goede zuivering, er alleen met schone voeten instapt en het bad na gebruik afdekt.

Meer 'verkoelende' tips
 

Hoe zit het met droogte en drinkwater?
Vitens maakt drinkwater van grondwater. Dat grondwater is ook de bron waar de natuur ‘uit drinkt’. Bovendien zijn er ook boeren die gebruik maken van grondwater om hun land te besproeien. Mens, boer en natuur tappen dus uit dezelfde grondwaterbronnen.

Als de mens steeds meer verbruikt dan zakt het grondwaterpeil. Valt er niet voldoende regen om dat grondwater weer aan te vullen, zoals nu het geval is, dan krijgt de natuur last van. Voor boeren geldt op sommige plekken in ons land al een sproeiverbod. Je kunt de natuur en de boeren helpen door wijs met water te zijn.

Helemaal geen drinkwater gebruiken?
Maak gebruik van regenwater!
Helemaal geen drinkwater gebruiken in je tuin, dat kan als je werk maakt van het opvangen van regenwater. De bekendste en goedkoopste manier om regenwater op te vangen is de regenton, te vinden bij bouwmarkten en bij speciaalzaken. En vergis je niet; een regenton zit ook vaak in de zomer vol. Na een flinke onweersbui bijvoorbeeld.

Lees meer
 
Geef deze nieuwsbrief een cijfer
Laag 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 Hoog

Twitter   Instagram   Facebook
Deze e-mail is gestuurd naar bernascoc@gmail.com. Je ontvangt deze e-mail van Vitens omdat je hebt aangegeven de nieuwsbrief te willen ontvangen. Als je deze niet meer wilt ontvangen dan kan je hier afmelden.
Vitens N.V. Postbus 1205, 8001 BE Zwolle | Klantenservice