Het laatste nieuws uit Stadscentrum Hoofddorp
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Een bericht van gemeente Haarlemmermeer Lees online
  |  Afmelden
Gemeente Haarlemmermeer
Stadscentrum Hoofddorp
Nieuwsbrief
 
24 maart 2023
In deze nieuwsbrief
1. Gevolgen ontwikkelingen Raadhuisplein door verplaatsen kabels en leidingen
2. Geef uw mening over de visie Stadscentrum Hoofddorp
3. Samenhang tussen gebouwen rond Raadhuisplein Hoofddorp
3. Voorbereidingen herinrichting Stadspark Hoofddorp
3. Hoogste punt eerste woonblok in Hyde Park
 
Gevolgen ontwikkelingen Raadhuisplein door verplaatsen kabels en leidingen
Kaart van het Raadhuisplein in Hoofddorp
Onder en rondom het Raadhuisplein moeten vrijwel alle kabels en leidingen verlegd worden naar een nieuw tracé. Een tracé is een spoor onder de grond voor kabels en leidingen. Dit is nodig voor de geplande ontwikkeling van Stadscentrum Hoofddorp. Het gaat onder andere om de herinrichting van het plein zelf, de bouw van het nieuwe gemeentehuis, de bouw van het Voorzetgebouw en de gebouwen Centrumzicht en Parkzicht.
Lees wat dit betekent
 
Geef uw mening over de visie Stadscentrum Hoofddorp
Een indruk van hoe de Kruisweg er in 2040 uit kan zien
U kunt tot 9 april uw mening achterlaten op de visie Stadscentrum Hoofddorp door de online enquête in te vullen. Op zaterdag 11 maart konden bezoekers van de informatiemarkt met de gemeente in gesprek over de visie. Er waren ook medewerkers aanwezig van de verschillende ontwikkelingen in het stadscentrum om tekst en uitleg te geven. 
Vul de enquête in
 
Samenhang tussen gebouwen rond Raadhuisplein 
Een foto van het Raadhuisplein met C. het het vroegere Raadhuis
Het Raadhuisplein in Hoofddorp moet een aantrekkelijk plein worden in Stadscentrum Hoofddorp. Het wordt een sfeervol en gezellig plein met daaromheen appartementen, horeca met terrassen en andere voorzieningen. De gemeente geeft nu de mogelijkheden en voorwaarden mee over de kwaliteit en de uiterlijke kenmerken van de verschillende gebouwen. Dat geheel heet een beeldkwaliteitsplan. Het ontwerp beeldkwaliteitsplan ligt nu ter inzage.
Lees meer over het beeldkwaliteitsplan
 
Voorbereidingen herinrichting Stadspark Hoofddorp
Indruk van het stadspark
Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met het definitieve ontwerp voor Stadspark Hoofddorp. Op dit moment bereidt de aannemer de herinrichting voor. Eén van de eerste dingen die op de planning staat is het kappen van 16 bomen. Hiervoor heeft de gemeente een kapvergunning aangevraagd. De vergunning ligt nog ter inzage t/m 29 maart 2023. 
Lees meer over de kapvergunning
 
Hoogste punt eerste woonblok in Hyde Park
Wethouder Jurgen Nobel die een foto neemt op het hoogste punt van Hyde Park
De bouw van het blok Kensington in Hyde Park vordert. Vrijdag 24 februari is het hoogste punt bereikt. Het blok Kensington bestaat uit 233 appartementen en diverse bedrijfsruimtes op de begane grond. De bouw is eind 2020 van start gegaan. De eerste woningen worden in september 2023 opgeleverd.
Lees meer over deze mijlpaal
 
 
Colofon

Dit is een nieuwsbrief van gemeente Haarlemmermeer.

Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend

Telefoonnummer: 0900 1852
Contact
Facebook   Facebook
Twitter   Twitter