Praten over de overgang? Niet erg sexy. Maar daarmee doen we onszelf echt tekort. Want nu herkennen we vaak niet de klachten en weten we niet wanneer een bezoekje aan een specialist verstandig is. Vandaar deze mail.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Online lezen
Ha Marianne,

Praten over de overgang? Niet erg sexy. Maar daarmee doen we onszelf echt tekort. Want nu herkennen we vaak niet de klachten en weten we niet wanneer een bezoekje aan een specialist verstandig is. Vandaar deze mail.  
Overgang en werk

De overgang begint zo rond je 45ste en kan meer dan 10 jaar duren. Vier op de vijf vrouwen ervaart in die jaren symptomen van de overgang. Welke symptomen en in welke mate is voor elke vrouw anders. Van de welbekende opvliegers heeft 76% van de vrouwen last. Minder bekende symptomen zijn angst- en paniekaanvallen, slaapproblemen, depressie, duizeligheid, hoofdpijn, spier- en gewrichtspijn, vergeetachtigheid en onzekerheid. En daar kan je, ook op je werk, soms best last van hebben.

Laten we samen het taboe doorbreken
Heb jij overgangsklachten waardoor je soms minder effectief je werk kan doen? Misschien durf of wil je dit niet bespreekbaar maken. Omdat je bang bent dat anderen het niet begrijpen, omdat je vindt dat het er nu eenmaal bij hoort. Of omdat je vreest dat er niet veel aan te doen is. Verlicht de last op je schouders, maak het juist bespreekbaar en doorbreek daarmee het taboe. Het helpt om erover te praten en er zijn veel meer oplossingen dan je denkt.
Online workshop Werk en Overgang

Deze workshop van 1,5 uur wordt gegeven door een overgangsconsulent. Met de andere deelnemers en de overgangsconsulent ga je in gesprek. De volgende thema’s komen aan bod: 

 - Wat is de overgang, wat gebeurt er?
 - Klachten verminderen en omgaan met klachten
 - Voeding en bewegen tijdens de overgang
 - Stress en slapen tijdens de overgang
 - Hormoontherapie wel of niet?. 

Ja ik doe mee!
Webinar Werk en de Overgang op 21 april
Heb jij een partner, familielid of medewerker in jouw team die in de overgang is? Of wil je er gewoon wat meer over weten? Dan is deze informatiebijeenkomst wat voor jou. In 1 uur leer je alles over hormonen, symptomen en oplossingen. En natuurlijk alles over hoe je elkaar kunt helpen in deze levensfase. Het webinar is op donderdag 21 april van 16.00 tot 17.00 uur
.
Ik schrijf me in
Meer weten?

Bekijk dan deze pagina. Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact met ons op. Dan zoeken we samen naar een oplossing. Mail je vraag naar supportgezondwerken@achmea.nl.

Hartelijke groet,



Achmea | HR | Team Wellbeing
Volg ons via Intranet of Yammer.