Nieuwsbrief Dijkversterking Den Elterweg Zutphen Juni 2022
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Lees online
  |  Afmelden
 
Nieuwsbrief Dijkversterking Den Elterweg Zutphen
Juni 2022
 
 
Dijk Den Elterweg - Bronsbergen wordt versterkt
Om ook in de toekomst veilig achter de dijk te kunnen blijven wonen en werken, moeten we voor 2050 onze dijken versterken. Samen met omwonenden, belanghebbenden en onze gebiedspartners - de gemeente Zutphen, de gemeente Bronckhorst, Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland - gaan we aan de slag. In deze nieuwsbrief lees je het laatste nieuws en achtergronden over dit project en nodigen we iedereen uit die iets heeft met de dijk om met ons in gesprek te gaan en mee te denken.
 
 
Beter beschermd
Frank Meijer is omgevingsmanager bij Waterschap Rijn en IJssel, de beheerder van de dijken. “Om in de toekomst voldoende beschermd te blijven tegen overstromingen moeten we maatregelen nemen om een deel van onze dijken te versterken, daarbij houden we ook rekening met de veranderingen in het klimaat.” 
Lees meer
 
 
 
Doe mee en praat mee
Iedereen heeft wel iets met de dijk. Je woont of werkt eraan, je fietst er dagelijks overheen, je laat je hond uit in de uiterwaarden en misschien heb je zelfs het hoogwater van 1995 meegemaakt! Die dijk is soms bijna familie. We nodigen iedereen die iets heeft met de dijk uit om met ons in gesprek te gaan en mee te denken. Dat vinden wij belangrijk! Wil jij nu al met ons praten over jouw kennis, ideeën of belangen in het gebied? Stuur een mail naar denelter@wrij.nl
Doe mee en praat mee!
 
 
 
Bodemonderzoek 
Binnenkort starten we met bodemonderzoek. De bodem is overal anders en het onderzoek moet uitwijzen hoe sterk deze ondergrond is. Het betreden van de percelen gebeurt in overleg met de perceeleigenaren en de werkzaamheden op de Dijkweg worden in overleg met de gemeente en/of de provincie uitgevoerd.
Bodemonderzoek
 
 

 
Gratis boek ‘Dijken voor beginners’ 
Meer weten over dijkversterkingen? Dan is het digitale boek ‘Dijken voor beginners’ interessant om te lezen. 
Dijkenboek
 
 
 
Planning
Een dijkversterking doorloopt een aantal fasen. We zijn in 2021 gestart met het in kaart brengen van de belangen in de directe omgeving van het dijktraject die bepalend kunnen zijn voor de planning en uitvoering van de dijkversterking. In het tweede kwartaal van 2023 start de verkenningsfase. Deze kondigen we officieel aan en we nodigen bewoners uit voor informatieavonden.


Planning
 
 
 
Belevingsonderzoek dijk
Wat betekent de dijk voor jou? Wat zijn belangrijke plekken? Welke kansen zijn er om het gebied te verbeteren? Misschien heb je zelfs een mooi verhaal of een oude foto van het gebied. Dit najaar doen we onderzoek naar het gebruik en de belevingswaarden van de dijk. Wil je meedoen? 
Meld je aan
 
 
 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven van het project? Meld je dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief. 

Bekijk ook onze projectpagina voor meer informatie: www.wrij.nl/dijkversterking-denelter
Aanmeldformulier
 
 
 
 
 
Postbus 148
7000 AC Doetinchem
T. (0314) 369 369
E. info@wrij.nl